Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ο Γκαρνέτ "σκότωσε" τους Νικς και ο Στογιάκοβιτς τους Μπλέιζερς


Αυτή τη φορά οι Σέλτικς βρήκαν στο πρόσωπο του Κέβιν Γκαρνέτ τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής κι έκαναν το 2-0 στις νίκες κόντρα στους Νικς. Με πρωταγωνιστή τον Πέτζα Στογιάκοβιτς οι Μάβερικς διπλασίασαν τις επιτυχίες τους στη σειρά με τους Μπλέιζερς, ενώ οι Μάτζικ έφεραν σε ισορροπία τη σειρά με τους Χοκς.

Πριν από τρεις ημέρες ο Ρέι Αλεν ήταν εκείνος που πέτυχε το νικητήριο καλάθι των Σέλτικς, στην πρώτη αναμέτρηση με τους Νικς. Αυτή τη φορά το ρόλο του Αλεν τον έπαιξε ο Κέβιν Γκαρνέτ ο οποίος "έγραψε" το 96-93, 14 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και έκανε και το καθοριστικό κλέψιμο στην τελευταία επίθεση της Νέας Υόρκης.
Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν χωρίς τον τραυματία Τσόνσι Μπίλαπς κι έχασαν για ολόκληρο το δεύτερο μέρος τον Αμάρε Στουντεμάιρ, αλλά ο Καρμέλο Αντονι βάλθηκε να καλύψει μόνος του το κενό τους πετυχαίνοντας 42 πόντους και κατεβάζοντας 17 ριμπάουντ. Ομως, δεν ήταν αρκετά για το break. Πρώτος σκόρερ των νικητών με 30 πόντους (14 στο πρώτο ημίχρονο) ήταν ο Ρατζόν Ρόντο και ακολούθησαν οι Πολ Πιρς με 20, έχοντας αστοχήσει στα πρώτα 5 σουτ, και Ρέι Αλεν με 18.
Η σειρά μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη για τον τρίτο και τέταρτο αγώνα τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου και της Δευτέρας του Πάσχα.
Για πρώτη φορά από το 2006 οι Ντάλας Μάβερικς προηγούνται με 2-0 σε μία σειρά αγώνων των playoff. Αυτό το χρωστάνε κυρίως στον Ντιρκ Νοβίτσκι, που πέτυχε 33 πόντους και κατά δεύτερο λόγο στον Πέτζα Στογιάκοβιτς ο οποίος πέτυχε 5 τρίποντα και τελείωσε τον δεύτερο αγώνα με τους Μπλέιζερς με 21 πόντους. Η ομάδα του Πόρτλαντ έχει την ευκαιρία να φέρει τη σειρά σε ισορροπία καθώς είναι γηπεδούχος στα επόμενα δύο ματς (ξημερώματα Μ. Παρασκευής και Κυριακής του Πάσχα).
Ενα σερί 10-1 στο φινάλε της τρίτης περιόδου έδωσε στους Μάτζικ αέρα 11 πόντων την οποία υπερασπίστηκαν στο τελευταίο 12λεπτο της δεύτερης αναμέτρησης με τους Χοκς και επικράτησαν με 88-82. Ετσι, ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά και θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας στους επόμενους δύο αγώνες στην Ατλάντα (ξημερώματα Μ. Σαββάτου και Δευτέρας του Πάσχα). Ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 33 πόντους και 19 ριμπάουντ και ο Τζαμίρ Νέλσον με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών.

Τα αποτελέσματα της ημέρας
Ντάλας Μάβερικς - Πόρτλαντ Μπλέιζερς 101-89 (2-0)
Δείτε εδώ τις καλύτερες φάσεις του αγώνα
Ορλάντο Μάτζικ - Ατλάντα Χοκς 88-82 (1-1)
Δείτε εδώ τις καλύτερες φάσεις του αγώνα
Μπόστον Σέλτικς - Νιου Γιορκ Νικς 96-93 (2-0)
Δείτε εδώ τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου