Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ετοιμοι οι Γκρίζλις να ρίξουν στο καναβάτσο τους Σπερς

Ενα βήμα ή για να ακριβολογούμε, μία νίκη μακριά από μία ιστορική πρόκριση εις βάρος των Σαν Αντόνιο Σπερς βρίσκονται οι Μέμφις Γκρίζλις καθώς τα ξημερώματα της Τρίτης (26/04) έκαναν το 3-1. Οι Νάγκετς απέφυγαν το "σκούπισμα" από τους Θάντερ επικρατώντας στο τέταρτο ματς την ώρα που οι Μάβερικς ανακτούσαν το προβάδισμα (3-2) στη σειρά με τους Μπλέιζερς.

Για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια οι Σαν Αντόνιο Σπερς κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον πρώτο γύρο των playoff. Η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στη δυτική περιφέρεια βρίσκεται, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο καθώς οι 8οι στη Δύση, Μέμφις Γκρίζλις αξιοποίησαν τον παράγοντα έδρα και στο 4ο ματς της σειράς κι επικρατώντας με 104-86 έκαναν το 3-1.
Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στην τρίτη περίοδο, στην οποία οι Σπερς μπήκαν με προβάδισμα δύο πόντων (48-50) αλλά το επιμέρους σκορ στα επόμενα 12 λεπτά ήταν 30-15 υπέρ των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να ξαναμπούν στη μάχη για τη νίκη. Η σειρά επιστρέφει τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/04) στο Σαν Αντόνιο για το πέμπτο ματς.
Οι Γκρίζλις ευελπιστούν να γίνουν η δεύτερη ομάδα από τότε που θεσπίστηκε το "best of 7" που αποκλείει στον πρώτο γύρο των playoff την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην περιφέρεια. Το είχαν πετύχει οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς το 2007.
Ο Μάικ Κόνλεϊ πέτυχε 15 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ με τον Ντάρελ Αρθουρ να έρχεται από το πάγκο και να προσθέτει 14. Για τους Σπερς ο Τόνι Πάρκερ σημείωσε 23 πόντους αλλά υπέπεσε και σε 7 λάθη. Μακριά από τον καλό τους εαυτό έμειναν οι Τζινόμπιλι (14π.) και Ντάνκαν (6π.) ο οποίος δεν μπόρεσε να γιορτάσει όπως θα ήθελε τα 35α γενέθλιά του.
Η έδρα έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο και στην 5η αναμέτρηση μεταξύ των Μάβερικς και των Μπλέιζερς με την ομάδα του Ντάλας να επικρατεί με 93-82 και να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα στη σειρά με 3-2. Οι δύο ομάδες θα μετακομίσουν τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/04) στο Πόρτλαντ. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 25 πόντους (8ρ.) αλλά τη μεγάλη ζημιά στους Μπλέιζερς την έκανε ο Τάϊσον Τσάντλερ με 14 πόντους και 20 ριμπάουντ, 13 εκ των οποίων επιθετικά! Οι Τέρι και Στογιάκοβιτς πρόσθεσαν 20 και 9 πόντους, αντίστοιχα. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Πόρτλαντ ήταν ο Αντρέ Μίλερ με 18 πόντους.
Οι Ντένβερ Νάγκετς έμειναν ζωντανοί στη σειρά με τους Θάντερ καθώς νίκησαν 104-101 και μείωσαν σε 3-1. Η σειρά μεταφέρεται τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/04) στην Οκλαχόμα όπου οι Θάντερ έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν την πρόκριση. Ο Τάι Λόσον έκανε ρεκόρ καριέρας σε αγώνα playoff σημειώνοντας 27 πόντους.
Τα αποτελέσματα της ημέρας:
Ντένβερ Νάγκετς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 104-101 (1-3)Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα.
Ντάλας Μάβερικς - Πόρτλαντ Μπλέιζερς 93-82 (3-2)Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα.
Μέμφις Γκρίζλις - Σαν Αντόνιο Σπερς 104-86 (3-1)Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου