Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Αρης-Ολυμπιακός 76-102

Μία νίκη μακριά από τον τελικό του πρωταθλήματος είναι ο Ολυμπιακός μετά την άνετη επικράτησή του με 102-76 επί του Αρη στο Αλεξάνδρειο το Σάββατο. Τη Δευτέρα το τρίτο παιχνίδι.

 Ετσι κρίθηκε
Το ερώτημα που υπήρχε πριν από το παιχνίδι ήταν αν ο Αρης είχε σφυγμό. Στο πρώτο δίλεπτο κάτι τέτοιο δεν φάνηκε αφού ο οίστρος του Τεόντοσιτς σε δημιουργία και σκοράρισμα οδήγησαν ταχύτατα τον Ολυμπιακό στο +11 (2-13). Ο Λευτέρης Σούμποτιτς αναγκάστηκε τότε να πάρει τάιμ-άουτ, να βάλει τις φωνές στους παίκτες του έτσι ώστε να δούμε λίγο ανταγωνισμό στο παρκέ.
Ο Αρης πίεσε στην περιφέρεια, είχε πιο ώριμες επιλογές στην επίθεση και παίρνοντας σκορ από τους Κασίροφ και Χαραλαμπίδης μείωσε στους τέσσερις πόντους (21-25) και έδωσε κάποιο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι όμως δεν είχαν πρόβλημα να επιβάλουν το ρυθμό τους και να χτυπήσουν μέσα από τη ρακέτα με τους Μπουρούση και Ερτσεγκ για να ανέβει εκ νέου η διαφορά (25-34, 40-52 ημίχρονο).
Οταν μάλιστα διαφάνηκε ότι ο Αρης δεν είχε άλλο κουράγιο (ή φρεσκάδα) να κυνηγήσει στην άμυνα, οι ερυθρόλευκοι απλοποίησαν το έργο τους και εν τέλει έφτασαν σε μία εύκολη νίκη που είχε πολλά από τα χαρακτηριστικά αυτής που είχαν πετύχει την Πέμπτη. Ομαδικότητα, αποτελεσματικότητα, επιθετικό πνεύμα. Η μόνη σκιά για τον Ολυμπιακό ήταν ο τραυματισμός του Γκόρντον στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Το αστέρι
Πιο ώριμος από ποτέ δείχνει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς τον έχει ανταμείψει με εμπιστοσύνη για τη δουλειά του στις προπονήσεις και ο Ελληνας σέντερ ανταποδίδει με έξοχες εμφανίσεις. Κόντρα στον Αρη το Σάββατο είχε 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Καθόλου άσχημα...

Απογοήτευση
Θα περίμενε κανείς ένα πιο ανταγωνιστικό Αρη αλλά τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια...

Yπερηχητικός και πανέτοιμος για τους τελικούς μοιάζει ο Ολυμπιακός ο οποίος έχει αφήσει οριστικά πίσω του τις ημέρες του αποκλεισμού του από τη Σιένα. Μετά το παιχνίδι και της Δευτέρας (που μοιάζει τυπική διαδικασία πια) οι ερυθρόλευκοι θα επικεντρωθούν αποκλειστικά και μόνο στους τελικούς. Το ίδιο θα κάνει και ο Αρης για τη σειρά των μικρών τελικών.
Τα δεκάλεπτα: 23-27, 40-52, 61-75, 76-102

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου