Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Μπατίστ: "Θα είναι μάχη σώμα με σώμα"

Ομάδα με καρδιά, πάθος και θέληση χαρακτήρισε την Σιένα ο Μάικ Μπατίστ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, ο άσος του Παναθηναϊκού ανέλυσε την αντίπαλο της ομάδας του στον ημιτελικό του Final 4 της Βαρκελώνης και μίλησε μεταξύ άλλων για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Μάικ Μπατίστ:
Πώς συγκρίνεις τη φετινή πρόκληση του Final 4 με τις τρεις προηγούμενες εμπειρίες σου;
"Είναι δύσκολο να φτάνεις κάθε χρόνο στο Final 4. Μέχρι τώρα ποτέ δεν έχουμε καταφέρει να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Αυτό φανερώνει ότι τίποτα δεν είναι εγγυημένο. Δεν έχει σημασία πόσο καλός είσαι, εξάλλου όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας είναι πολύ καλές σε γενικές γραμμές. Ακόμα κι αν κερδίσεις στους αγώνες της πρώτης φάσης, το Top 16 μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό. Αυτή η σεζόν ήταν έτσι. Παλέψαμε για να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο της πρώτης φάσης, δίνοντας σκληρή μάχη με την Ολίμπια. Στο δεύτερο γύρο, πέσαμε σε ακόμα πιο δύσκολο όμιλο, με ομάδες όπως οι Κάχα Λαμποράλ, η Λιέτουβος και η Μάλαγα. Όλοι γνωρίζουν ότι το να έχεις ισπανικές ομάδες στον όμιλο είναι πάντα ιδιαίτερα δύσκολο γιατί σε αυτό το πρωτάθλημα, όλες αγωνίζονται με τον ίδιο τρόπο είτε κερδίζουν είτε χάνουν με 30 πόντους. Είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις αλλά ακόμα κι όταν νομίζαμε ότι έχουμε τον πρώτο λόγο, κατέχοντας την πρώτη θέση στο Top 16, χάσαμε εντός έδρας από την Λιέτουβος με έναν πόντο. Αυτή η ήττα μας έφερε στη δεύτερη θέση του ομίλου και πάνω στην πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα αλλά για καλή μας τύχη και όχι μόνο, καταφέραμε να την αποκλείσουμε".
Διαβάστε ειδικά για τον Παναθηναϊκό στα prasinanea.gr
Η πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ, δίνει στον Παναθηναϊκό τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας;
"Ο κόσμος μας θεωρεί φαβορί, αλλά προσωπικά δεν το βλέπω έτσι. Όλες οι ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Βαρκελώνη είναι καλές. Η Ρεάλ αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη, με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Η Μακάμπι, επίσης, έχει μεγάλη παράδοση στη διοργάνωση και πολύ καλούς παίκτες. Θα θέλουν να κερδίσουν ακόμη έναν τίτλο. Όσον αφορά στην Σιένα, είναι διψασμένη για τον πρώτο της τίτλο. Για μένα, η Σιένα είναι η πιο επικίνδυνη ομάδα του Final 4. Ξεκίνησε στο Top 16 με δύο ήττες, αλλά πάλεψε και πήρε τη δεύτερη θέση. Μετά αντιμετώπισε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός και κατάφερε να τον αποκλείσει παρά το ότι είχε χάσει στο πρώτο ματς με 48 πόντους. Αυτά δείχνουν ότι είναι ομάδα με καρδιά, θέληση και επιθυμία για διάκριση. Δεν έχει σημασία σε τι κατάσταση θα βρίσκεται, θα παλέψει μέχρι τέλους. Το παιχνίδι μας με την Σιένα θα είναι δύσκολο κι επομένως θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι".
Άμεση αθλητική ενημέρωση όπου και αν βρίσκεστε μέσω του .Τι άλλες εντυπώσεις έχετε από την Σιένα;
"Το γεγονός ότι διαθέτει μία τόσο ψυχωμένη ομάδα, όπως είπα, κάνει την αναμέτρηση πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί οι καλές ομάδες αποδίδουν καλό μπάσκετ. Πρώτα απ' όλα έχει εμπειρία. Ο Σον Στόουνρουκ αγωνίζεται πολλά χρόνια εκεί. Ο Μάρκο Γιάριτς είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Ο Μπο ΜακΚάλεμπ θα έχει ίσως ανακάμψει πλήρως από τον τραυματισμό του. Διαθέτει έναν εκ των αδελφών Λαβρίνοβιτς και τον Ριμάντας Καουκένας. Όλοι αυτοί έχουν αποδείξει ότι είναι νικητές κατά τη γνώμη μου. Τους είδαμε να δείχνουν περηφάνια, καρδιά και θέληση κόντρα στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για μία σοβαρή ομάδα που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό, θα πρέπει να ξεπεράσουμε το εμπόδιο μιας ομάδας που θα παλέψει μέχρι τέλους. Παίζουν καλή άμυνα, ο ένας βοηθά τον άλλον κι έχουν φοβερή χημεία. Από την πλευρά μας, και εμείς διαθέτουμε σπουδαίους παίκτες με εμπειρία. Προβλέπω πως η μάχη θα είναι σώμα με σώμα".
Τι είναι αυτό που κάνει τον προπονητή σας, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, να ανήκει στους κορυφαίους; "Πρώτον, είναι ένας προπονητής των παικτών. Πιστέψτε με, ο Ομπράντοβιτς είναι μία θαυμάσια προσωπικότητα εκτός γηπέδων, αλλά όταν προχωράς μαζί του προς τα αποδυτήρια και το γυμναστήριο, διαπιστώνεις ότι έχει την ίδια ένταση με τους παίκτες. Αν έχεις έναν προπονητή σαν κι αυτόν, ο οποίος έρχεται κάθε μέρα για να δουλέψει και να πάρει το 100% των δυνάμεών σου, θα οδεύεις συνεχώς προς το δρόμο της επιτυχίας. Είναι ικανός να φτάσει στα πέρατα της γης, προκειμένου να σου δώσει κίνητρα. Μπορεί να σου πει πράγματα που δε θέλεις να ακούσεις, αρκεί να σου πάρει το 110%. Η καριέρα στο μπάσκετ δε διαρκεί πολλά χρόνια, όταν μεγαλώσεις όμως και κάνεις επανασύνδεση με τους παλιούς συμπαίκτες σου, θέλεις να συζητάς μαζί τους όμορφες ιστορίες. Το έκανε στην Παρτιζάν, στην Μπανταλόνα και στη Μαδρίτη. Όπου κι αν πήγε είχε το μυαλό του στο κεφάλι του, ήταν επιτυχημένος και όλοι παίκτες που έχει συνεργαστεί, θα πουν τα ίδια λόγια για εκείνον. Κάνει τα αδύνατα, δυνατά για να φτάσει τους παίκτες του στο υψηλότερο επίπεδο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου