Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

"Μπάσκετ κι όχι επεισόδια", το μήνυμα των προπονητών ενόψει του τελικού Κυπέλλου

"Πρέπει να μιλάμε για μπάσκετ κι όχι για επεισόδια", ήταν το μήνυμα των Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς, ενόψει του τελικού Κυπέλλου (15/05, 18:30 Eλληνικό). Διαμαντίδης: "Να αφήσουμε πίσω την Βαρκελώνη". Παπαλουκάς: "Πρέπει να πολεμήσουμε"Πρώτος πήρε το λόγο ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος είπε: "Είμαι χαρούμενος που έχω άλλη μια ευκαιρία να παίξω σε έναν τελικό απέναντι σε μια ομάδα που σεβόμαστε τόσο πολύ. Είναι δύσκολο που ερχόμαστε από το φάιναλ φορ, ιδιαίτερα για τους παίκτες. την Κυριακή πρέπει να βρούμε τα κίνητρα και την ενέργεια για να κερδίσουμε. Πέρυσι ήταν 600 οπαδοί από την μια μεριά, φέτος είναι 900 και ίσως κάποια μέρα καταφέρουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο. Ελπίζω μετά το τέλος του αγώνα να μιλάμε μόνο για μπάσκετ".




Aπό την πλευρά του, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε: "Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι χωρίς ακρότητες. Μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% στο πνευματικό κομμάτι κυρίως".
Στον αντίποδα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είπε: "Περιμένω ένα καλό και δυνατό παιχνίδι. Η διαφορά είναι ότι η ομάδα μου παίζει εναντίον του πρωταθλητή Ευρώπης. Θέλω να πω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό γι' αυτό. Το ματς είναι μεγάλο κίνητρο για εμάς. Έχουμε κάποια σοβαρά προβλήματα. Ο Νεστέροβιτς δεν θα παίξει σίγουρα. Ο Σπανούλης έπαιξε ένα δεκάλεπτο στο φιλικό. Ελπίζω με τη βοήθεια των φιλάθλων να τα καταφέρουμε.
Δεν θέλω να μιλήσω για τα μέτρα, αλλά ελπίζω να γίνει ωραίο θέαμα και οι φίλαθλοι να υποστηρίξουν τις ομάδες τους
".



Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Θοδωρής Παπαλουκάς. "Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν δύσκολο για εμάς να μην βρισκόμαστε εκεί, αλλά οφείλω να αναγνωρίσω την επιτυχία του αντιπάλου. Δυστυχώς αναβλήθηκε όταν έπρεπε να γίνει ο τελικός. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Είμαστε συγκεντρωμένοι και είναι σημαντικό για εμάς για ψυχολογικούς λόγους. Έστω και πέντε να είμαστε πρέπει να πολεμήσουμε. Ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω η ατμόσφαιρα να είναι όπως στο ντέρμπι του ΣΕΦ. Οι ομάδες αξίζουν να έχουν την καλύτερη αντιμετώπιση από όλους. Μετά το τέλος του αγώνα πρέπει όλοι να μιλάμε για μπάσκετ και να είμαστε χαρούμενοι για ο, τι καταφέραμε", τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.



Σε ερώτηση προς τον Διαμαντίδη για την επόμενη μέρα μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ο αρχηγός του "τριφυλλιού" απάντησε: "Το πιο δύσκολο είναι να το αφήσουμε πίσω, να γυρίσουμε το κουμπί και να είμαστε σε κατάλληλη κατάσταση για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που μας κέρδισε δυο φορές".
Στην ίδια ερώτηση, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς απάντησε: "Είναι η πρώτη φορά που μετά από ένα φάιναλ φορ χρειάζεται να παίξουμε σε τελικό. Μετά από κάθε φάιναλ φορ ήταν δύσκολο για τους παίκτες να αλλάξουν το τσιπ. Επειδή όμως αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός, ελπίζω να είναι σε καλή κατάσταση".
Αναφερόμενος στους αγώνες της κανονικής διάρκειας και του τελικού, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επεσήμανε: "Υπάρχει διαφορά. Οι ομάδες είναι γνωστές. Δεν θα κερδίσει κάποια άγνωστη λεπτομέρεια".

Ο Παπαλουκάς στην ίδια ερώτηση είπε: "Ένα παιχνίδι μας δίνει έναν τίτλο. Είναι σημαντικός για εμάς. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία. Το κάνει ακόμα πιο σπουδαίο ότι γυρίζει ο Παναθηναϊκός από φάιναλ φορ".



Eρωτηθείς για την πίεση που ίσως νοιώσει ο Ολυμπιακός για το γεγονός ότι ο αντίπαλός του είναι πρωταθλητής Ευρώπης, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς απάντησε: "Η αναβολή του τελικού μας έφερε να είμαστε απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης. Παίζουμε εναντίον της καλύτερης ομάδας και αυτό είναι το κίνητρο μας". Όσον αφορά στον παράγοντα άγχος, ο Θοδωρής Παπαλουκάς δήλωσε: "Αν αγχωθεί κάποιος είναι ο Παναθηναϊκός. Το άγχος το έχει αυτός που είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Θα φανεί παράδοξο αν χάσει τον τίτλο. Εμείς πρέπει να το δούμε ως κίνητρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου