Ο Παναθηναϊκός προηγείται με 2-1 επί του Ολυμπιακού, ο οποίος μείωσε τη σειρά με τη νίκη που πέτυχε στο ΣΕΦ την περασμένη Τετάρτη και πλέον τα πάντα είναι στην κόψη του ξυραφιού.
Απόψε το βράδυ θα γνωρίζουμε αν ο πρωταθλητής Ευρώπης στεφθεί εκ νέου πρωταθλητής Ελλάδας ή αν ο Ολυμπιακός θα κάνει το 2-2 και οδηγήσει την σειρά στο σπίτι του, με τον αγώνα να λαμβάνει χώρα την προσεχή Τετάρτη στο ΣΕΦ.
Έτοιμος για το 32ο
Ο Παναθηναϊκός θέλει το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, το ένατο συνεχόμενο και το 13ο των 14 τελευταίων χρόνων.  Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης επιθυμούν ενώπιον των οπαδών τους να πανηγυρίσουν μαζί τους ένα ακόμη πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προηγείται με 2-1 στη σειρά και απόψε με πιθανή νίκη κατακτά τον τίτλο.
Όλοι παρόντες
Ο Στράτος Περπέρογλου θα βρίσκεται εντός αποστολής για το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας άσος προπονήθηκε κανονικά χθες και τέθηκε στη διάθεση του Ομπράντοβιτς. Παράλληλα, το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση έδωσε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, με τον ισχυρό άνδρα του «Τριφυλλιού» να είναι κοντά στην ομάδα.
Όσον αφορά το σημερινό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός το πρωί θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του, μια και θα πραγματοποιήσει πρωινή προπόνηση και εν συνεχεία η αποστολή των πρωταθλητών θα μεταβεί σε ξενοδοχείο και αργά το απόγευμα θα αποχωρήσει σύσσωμη για το ΟΑΚΑ.
Πίστη για ανατροπή
Στον αντίποδα, ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για να κάνει το 2-2 στη σειρά και να φέρει τη σειρά των αναμετρήσεων στο σπίτι του όπου θα υποδεχθεί την Τετάρτη τον Παναθηναϊκό.
Οι κυπελλούχοι Ελλάδας  σήμερα στο ΟΑΚΑ… παίζουν το τελευταίο τους χαρτί και ξέρουν πολύ καλά πως με νίκη μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα και να επιστρέψουν στην κορυφή έπειτα από 14 χρόνια.
Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει πίστη και αισιοδοξία για την ανατροπή των δεδομένων και σαφώς για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς εφαλτήριο θα αποτελέσει ο αγώνας της κανονικής περιόδου στο ΟΑΚΑ, εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» απέδρασαν με τη νίκη (σ.σ 65-61).
Από εκεί και πέρα στην  τελευταία προπόνηση της ομάδας το «παρών» έδωσαν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος ενόψει του σημερινού αγώνα. Οι ισχυροί άνδρες του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας όπως συνηθίζουν. Παράλληλα, ο Μιχάλης Πελεκάνος θα βρίσκεται στη δωδεκάδα των Πειραιωτών αντί του Μάρκο Κέσελ, ενώ ο Δημήτρης Κατσιβέλης έχει υποστεί κάκωση στον αριστερό αγκώνα.
Η «μάχη» της Ευρωλίγκας
Εκτός από το αιώνιο ντέρμπι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, υπάρχει και το αιώνιο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Οι «Κίτρινοι» μετά το μπρέικ στην Πυλαία θέλουν μία ακόμη νίκη για να κατακτήσουν την 3η θέση στην Α1, η οποία θα τους στείλει στην Ευρωλίγκα.
Άπαντες στις τάξεις της ομάδας περιμένουν από τον κόσμο να δώσει βροντερό «παρών» στο Αλεξάνδρειο για να στηρίξει την ομάδα. Ο Χρήστος Ταπούτος προπονήθηκε κανονικά και χθες, ενώ αμφίβολος για την αναμέτρηση είναι ο Γουίντερς.
Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ θέλει το διπλό στο «Παλέ» για να κάνει το 2-2 και να παραμείνει στο κόλπο για τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Για τον «Δικέφαλο» κανονικά προπονήθηκε ο Μάρσαλ, ο οποίος θα είναι στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου.