Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Και στον «τελικό» θα γίνει... της Πυλαίας!


 ΠΑΟΚ πήρε... το αίμα του (και το πλεονέκτημα) πίσω! Κέρδισε στο κατάμεστο Αλεξένδρειο με 91-80 τον Άρη και πάει την σειρά «της 3ης» θέσης σε 5ο τελικό την Τετάρτη στο κλειστό της Πυλαίας!Το εισιτήριο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκα θα κριθεί την Τετάρτη (ή την Πέμπτη) στο κλειστό της Πυλαίας. Αν το ματς γίνει Τετάρτη το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, αν όμως γίνει Πέμπτη θα ισχύσει η τιμωρία της έδρας του Δικεφάλου.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έπαιξαν εκπληκτικό μπάσκετ στην τελευταία περίοδο και με μπροστάρη τον Τοντόρ Γκετσέφσκι πήραν τη νίκη. Άξιος συμπαραστάτης του Σκοπιανού ήταν ο Κρίστμας, τη στιγμή που για τον Άρη ο Χαραλαμπίδης έκανε ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο. Δεν αρκούσε όμως… 
Καμία σχέση με τα προηγούμενα ματς της σειρά δεν είχες η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στο επιθετικό κομμάτι και παραμέλησαν το αμυντικό. Και μόνο ότι το πρώτο μέρος έληξε 50-42 υπέρ του Άρη τα λέει όλα. Πάντως, δεν δείχνει την πραγματική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου το οποίο ήταν ισορροπημένο με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Στο 4’ ο Δικέφαλος βρέθηκε να προηγείται με 7-14 πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου με 23-24. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στη δεύτερη περίοδο μέχρι το 18’.
Με το σκορ 41-40 υπέρ του Άρη χρεώθηκε με τεχνική ποινή ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την ευκολία με την οποία οι διαιτητές «φόρτωναν» με φάουλ τους παίκτες του. Ενδεικτικό είναι ότι οι βολές στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν 18-4 υπέρ του Άρη, ο οποίος είχε την τύχη να έχει σε μεγάλη μέρα τον Χαραλαμπίδη. 
Ο έμπειρος γκαρντ ξεκίνησε με τρίποντο το τρίτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους έντεκα πόντους (53-42). Σε αυτά τα επίπεδα διατηρήθηκε μέχρι το 23’ (57-47) πριν ο ΠΑΟΚ ισορροπήσει το ματς ελέω Κρίστμας. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 66-66 και όλα… κρέμονταν από μια… κλωστή. 
Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ο Μπάβτσιτς χρεώθηκε με πέμπτο φάουλ. Από εκείνο σημείο και έπειτα ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίζει τρομερό μπάσκετ. Με αιχμή του δόρατος τον Γκετσέφσκι και «όπλο» την άμυνα ξεκίνησε να «χτίζει» μια διαφορά που στο 37’ έφτασε στους 12 πόντους (70-82). 
Ο Άρης προσπάθησε να κυνηγήσει το «θαύμα», αλλά ήταν πλέον αργά. Το τελικό έδωσε στον Δικέφαλο το Βορρά την ευκαιρία να πάρει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά της Ευρωλίγκα με νίκη στην έδρα του στο πέμπτο και τελευταίο ματς της σειράς.
Τα δεκάλεπτα: 23-24, 50-42, 66-66, 80-91
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου