Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Το πρώτο... ζύγι στους Heat

Σαν να μην πέρασε ούτε μία ημέρα από το 2006. Το Miami πήρε την πρώτη νίκη (92-84) στους φετινούς τελικούς και την... πέμπτη συνεχόμενη σε τελικούς κόντρα στο Dallas.Πρεμιέρα κάπως νωθρή, σε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι, χωρίς ρυθμό, με τις προσωπικότητες του Miami να κάνουν την δουλειά τους και τους Mavs ακριβώς όπως το 2006 να μην παίρνουν τίποτα ουσιαστικά από τον πάγκο τους.

Αυτή είναι η ιστορία για φέτος. Οι Heat ξεκινούν με 60-70 πόντους από τους τρεις σούπερ σταρ και ψάχνουν άλλους 30 από τους υπολοίπους. Η άμυνά τους φροντίζει ώστε και 20 να μπουν, πάλι η δουλειά θα γίνει.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο Dallas. Ο Nowitzki βάζει στην επίθεση, τρώει στην άμυνα, δεν είναι όμως αυτός το ζήτημα. Με 3/13 σουτ, ελεύθερα όλα, από Terry και Peja, αν θέλετε  4/21 με το 1/8 του Barea, έχουμε την μορφή του τελικού και μία πρόγευση όσων θα ακολουθήσουν. Οι Mavs χρειάζονται ήρωες και μέχρι τώρα ο πάγκος τους πρόσφερε. Ουσιαστικά εκεί θα κριθεί το πρωτάθλημα. Αν μπορέσει το Dallas να πάρει πόντους από τον πάγκο, κυρίως δε αν τα ελεύθερα σουτ μπουν, τότε η σειρά θα είναι ισορροπημένη. Διαφορετικά οι Heat έχουν τεράστιο προβάδισμα.
Κι έχουν αυτό το προβάδισμα για τον απλούστατο λόγο ότι όσο οι αγώνες πάνε στον πόντο, δεν υπάρχει ομάδα σε αυτό τον πλανήτη να τους...μαζέψει. Μαρκάρεις τον Lebron τα βάζει ο Wade, κλείνεις τον Wade καρφώνει ο Bosh, απλά δεν γίνεται. Ή τους τρέχεις και τους ξεφεύγεις ή τους περιμένεις και το...απολαμβάνεις.
Εκείνο που έκανε εντύπωση στον πρώτο τελικό ήταν η χαλαρότητα των δύο ομάδων. Δεν υπήρχε η ένταση, το πάθος, η ...γκρίνια, η αποθέωση και η απογοήτευση μίας τέτοιας αναμέτρησης. Σαν να μην υπήρχε τόσο σημαντικό διακύβευμα. Αν θέλετε, ένα αναγνωριστικό παιχνίδι. Σαν να ζύγιζε το Dallas τους Heat για να δουν πού θα τους κτυπήσουν. Για να δούμε τί θα πει η ζυγαριά.
Δείτε εδώ τις καλύτερες φάσεις του αγώνα.
"Κλειδί ο... πάγκος"
Erik Spoelstra - προπονητής Miami: "Ο πάγκος μας μας έδωσε ώθηση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ολη την σεζόν μας έχει στηρίξει, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού όπου βγάζει ενέργεια. Σήμερα όμως οι αναπληρωματικοί μας έδωσαν σημαντική βοήθεια και στην επίθεση αν και εμένα δεν μου αρέσει να στέκομαι στους αριθμούς. Είναι βέβαια πολύ σημαντικό ότι είναι και όλοι οι παίκτες μας υγιείς πλέον, κάτι που μας δίνει πολλές επιλογές".
"Μας σκότωσαν τα ριμπάουντ"
Rick Carlisle - προπονητής Dallas: "Βλέποντας κανείς τα στατιστικά του παιχνιδιού θα παρατηρήσει ότι οι Heat είχαν 16 επιθετικά ριμπάουντ και εμείς μόλις 6. Αυτές είναι 10 περισσότερες επιθέσεις για αυτούς. Τα ριμπάουντ μας σκότωσαν σήμερα. Γενικά όμως πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα στην συνέχεια αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες. Και πρέπει να ξεκινήσουμε επικεντρώνοντας σε δύο τομείς: Την συμπεριφορά μας στην επίθεση και στα ριμπάουντ".
Shawn Marion - παίκτης Dallas: "Εϊχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας και το αφήσαμε να φύγει. Μας τσάκισαν τα ριμπάουντ των Heat. Συνήθως όταν κρατάμε μία ομάδα στους 92 πόντους με 38% στα σουτ εντός πεδιάς κερδίζουμε, ωστόσο σήμερα δεν τα καταφέραμε. Πρέπει όμως στην συνέχεια της σειράς να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε".
Τα δωδεκάλεπτα: 16-17, 43-44, 65-61, 92-84
Μαϊάμι Χιτ: Γουέιντ 22 (10 ριμπ.), Μπίμπι, Τζέιμς 24 (9 ριμπ.), Μπος 19 (9 ριμπ.), Άντονι, Χάουζ, Τσάλμερς 12, Χάουαρντ 2, Τζόουνς, Χάσλεμ 7, Μίλερ 6, Πίτμαν, Ιλγκάουσκας, Μαγκλόιρ, Νταμπίερ.
Ντάλας Μάβερικς: Κιντ 9 (6 ασίστ), Στίβενσον 6, Μάριον 16 (10 ριμπ.), Νοβίτσκι 27 (8 ριμπ.), Τσάντλερ 9, Τέρι 12, Μπαρέα 2, Μπομπουά, Τζόουνς, Στογιάκοβιτς, Κάρντιναλ, Μπάτλερ, Μπρούερ, Μαΐνμι, Χέιγουντ 3 (7 ριμπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου