Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Το who is who του Καλίν Λούκας


Σαν πολλοί δεν μαζεύονται οι Σπαρτιάτες στον Ολυμπιακό; Μετά τον Κάιλ Χάινς(απόφοιτος του Νορθ Καρολάινα Γκρίνσμπορο με το παρατσούκλι Spartans), οι "ερυθρόλευκοι" πήραν έναν ακόμη αυθεντικό Σπαρτιάτη του κολεγιακού μπάσκετ.Ο Καλίν Λούκας με ύψος 1.83 ήταν ο ηγέτης του Μίτσιγκαν Στέιτ, των Σπάρτανς δηλαδή, για τέσσερις χρονιές φτάνοντας σε δύο φάιναλ φορ ως κορυφαίος της ομάδας του. Γρήγορος, σπουδαίος σκόρερ, σταθερός πασέρ, κοντός και με ένα πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα (από τον Μάρτιο του 2010) που απασχόλησε κάπως τις ομάδες πριν το ντραφτ, ο Λούκας προκάλεσε πολλές συζητήσεις για το γεγονός ότι δεν επιλέχτηκε από κάποιον τζένεραλ μάνατζερ του ΝΒΑ.
Όσοι τον έχουν δει, μιλούν για έναν αυθεντικό ηγέτη, με στόφα νικητή που όμως δεν ήταν βέβαιο ότι με το ύψος τους, συν το γεγονός ότι δεν είναι(αναλογικά) τόσο γρήγορος ή με ασύλληπτα αθλητικά προσόντα) θα μπορούσε να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Θεωρείτο ως μία σίγουρη επιλογή για τον δεύτερο γύρο λόγω της τετραετούς υψηλού επιπέδου παρουσίας του σε έναν από τα καλύτερα κολλεγιακά προγράμματα στις ΗΠΑ. Δεν έγινε και γι αυτό επικρίθηκε από τον τοπικό Τύπο το Ντιτρόιτ αφού ο Λούκας είναι παιδί της περιοχής.
Ο Ίβκοβιτς τον διάλεξε ελπίζοντας ότι με πολύ λίγα χρήματα, δεν πρέπει το συμβόλαιό του για έναν χρόνο να ξεπερνά τις 200.000 δολάρια, βρήκε ένα λαβράκι που του επιτρέπει να κρατήσει μπάτζετ για άλλον ένα Αμερικανό ο οποίος θα αποτελεί κι ένα από τα βασικά κομμάτια του παζλ.  Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι αυτός ο Λούκας ξέρει και…μπάσκετ, αλλά η λογική λέει πως θα είναι η αλλαγή του Βασίλη Σπανούλη.
Who is Who…
Hμ. Γεν.: 24/5/1989
Τοπ. Γεν.:  Sterling Heights
Θέση: Γκαρντ
Ύψος: 1.83
Πρ. Ομάδες: Michigan State Spartans

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου