Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Το «βαλ'το αγόρι μου» και το «βάλτε ένα ρε παιδιά»


Μας είχαν... άχτι μετά τα δύο ματς σε Βελιγράδι, Ιαπωνία. Και ήθελαν πάση θυσία να μας κερδίσουν στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.
Αυτή τη φορά οι Γάλλοι τα κατάφεραν στο νοκ άουτ με αντίπαλο την Εθνική μας και με τη νίκη τους (64-56) κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.Φυσικά η γεύση που μένει είναι πικρή και όχι... γλυκόπικρη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού είχε όλα τα φόντα και όλες τις δυνατότητες να κάνει την έκπληξη (γιατί κακά τα ψέμματα, έκπληξη θα ήταν) απέναντι στο φαβορί του αγώνα.

Όμως για άλλη μια φορά πληρώσαμε την αστοχία μας έξω από τα 6.75μ.! Οι παίκτες της Εθνικής μας τελείωσαν το ματς με 3/20 τρίποντα (!) και δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να απειλήσουν το καλάθι της Γαλλίας από την περιφέρεια.
Πάντως, παρά την αστοχία η ελληνική ομάδα είχε όλα τα φόντα να φτάσει στη νίκη! Ήταν μέσα στο ματς για περισσότερο από 30 λεπτά και διατηρούσε μονίμως το προβάδισμα στο σκορ. Όμως, το ξεκίνημα στο τελευταίο δεκάλεπτο αποδείχθηκε καταλυτικό για την τελική έκβαση του αγώνα.
Αρχικά οι εμπνεύσεις του... ασταμάτητου (σε κάποια σημεία) Τόνι Πάρκερ, τα μακρινά σουτ του Μπατούμ και η αθόρυβη (πλην όμως πολύτιμη) δουλειά του Πιετρούς, έφεραν τα πάνω κάτω. Μέχρι το 31' η Εθνική μας είχε το προβάδισμα με 45-40 αλλά στη συνέχεια οι «τρικολόρ» πραγματοποίησαν ένα σερί 9-0, πήραν το προβάδισμα με 49-40 (σ.σ. και μάλιστα για πρώτη φορά) και στην ουσία «καθάρισαν» το ματς.
Η άμυνα της Εθνικής μας δεν μπόρεσε να συνεχίσει την καλή δουλειά που έκανε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα (ειδικά στο inside game των Γάλλων) και στην ουσία έχασε την επαφή στο σκορ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου