Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Aν ενίσχυθει, μπορεί και να ελπίζει...


Η Καντού δεν έκανε τη χάρη στον Ολυμπιακό κι έτσι οι Πειραιώτες τερμάτισαν δεύτεροι, μια θέση που τους οδηγεί πάνω σε μία εκ των ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα είναι πως με το υπάρχον ρόστερ ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο. Το Top-16 μοιάζει να είναι το «ταβάνι» του και χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση.Οι κάκιστες και πρόχειρες επιλογές παικτών που έγιναν το καλοκαίρι αναγκάζουν τους «ερυθρόλευκους» να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις. Ο Μάρκο Γιάριτς βρίσκεται μία... ανάσα από τον Ολυμπιακό, αλλά η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς χρειάζεται και έναν ψηλό. Το τεχνικό τιμ έχει καθυστερήσει σημαντικά την ενίσχυση κι αυτό λειτουργεί εις βάρος της ομάδας. Από τη στιγμή που η διοίκηση έχει δώσει το «ΟΚ» εδώ και αρκετό καιρό για να γίνουν μεταγραφές, το θέμα θα έπρεπε να έχει τελειώσει ήδη.
Παρ' όλα αυτά, ουδείς θέλει να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δείχνουν να μην μπορούν να πιστέψουν πως οι καλοκαιρινές τους επιλογές ήταν αποτυχημένες. Οι Χάουαρντ, Λούκας, Γκετσεβίτσιους, Κέσελ, ακόμα και ο Αντιτς δεν ενθουσιάζουν κανένα και στο Top-16 τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα...

Πλέον η μοναδική επιλογή που υπάρχει είναι αυτή της ενίσχυσης και αν ο Ολυμπιακός αποκτήσει δύο ποιοτικούς παίκτες τότε θα μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Ο Βασίλης Σπανούλης θα βρει «συμπαραστάτες» και τότε ίσως οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τις ποιοτικότερες ομάδες της Ευρώπης. Προς το παρόν οι Πειραιώτες θα πρέπει να φανούν πολύ τυχεροί στην κλήρωση της Τετάρτης στη Βαρκελώνη για να έχουν ελπίδες...
Νέα προβλήματα
Η χρονιά τελειώνει με το χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, όχι από θέμα αποτελεσμάτων, αλλά σε ό,τι αφορά τους τραυματισμούς. Μετά τους Παπαδόπουλο και Σπανούλη, λοιπόν, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είδε δύο ακόμα παίκτες του να χτυπούν. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης υπέστη θλάση στο δικέφαλο του δεξιού του ποδιού, ενώ ο Κεϊλίν Λούκας υπέστη τράβηγμα.
Ο Μάντζαρης, που πραγματοποίησε καλή εμφάνιση απέναντι στη Νανσί, θα χάσει αρκετές προπονήσεις και όπως όλα δείχνουν θα μείνει εκτός και από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στις 4 Γενάρη. Ο Κεϊλίν Λούκας, από την άλλη, δεν έχει κάτι σοβαρό και σύντομα θα επανέλθει. Πλέον τέσσερις παίκτες έχουν τεθεί εκτός και αν προστεθεί και ο Βασιλόπουλος, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν πέντε απουσίες. Στον Ολυμπιακό τα έχουν βάλει με την τύχη τους βλέποντας τον ένα παίκτη μετά τον άλλο να τραυματίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου