Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο... νόμος της Πυλαίας!


Πραγματικά ήταν από τα παιχνίδια που χαίρεται να βλέπει ο φίλαθλος κόσμος του μπάσκετ!
Σε ένα ματς που θύμισε λίγο από το... παρελθόν, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με 92-87 και αποχαιρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2011Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα πέντε παίκτες, με τον Γιάννη Καλαμπόκη να οδηγεί την κούρσα στο σκοράρισμα και τους Ντικούδη, Ράιτ, Γκίντενς και Γκορί να τον συμπληρώνουν σημειώνοντας διψήφιο αριθμό πόντων.

Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους ξεσπάσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα και να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ. Ομως ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που είχε τις «απαντήσεις» τη στιγμή που ο Άρης έπαιρνε το «μομέντουμ» με το μέρος του.
Ειδικά στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι με ένα «γκολ φάουλ» του Ταπούτου να πήραν προβάδισμα με τρεις πόντους διαφορά (69-66) αλλά ακολούθησε ένα απίθανο τρίποντο του Ράιτ από τα οκτώ μέτρα.
Ο Αμερικανός έφερε το ματς στα ίσια (69-69) βάζοντας ταυτόχρονα και... φωτιά στην Πυλαία. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν δημιουργήσει εκρηκτική ατμόσφαιρα (σ.σ. αν και είχαν προηγηθεί μικροσυμπλοκές με δυνάμεις της αστυνομίας πριν από την έναρξη του ματς) και βοήθησαν την ομάδα τους να πάρει τα ηνία του αγώνα στην τέταρτη περίοδο.
Ο Ράιτ δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να σκοράρει ακατάπαυστα στην τελευταία περίοδο και μαζί με τον Γκίντενς δεν άφηναν τον Άρη να κάνει κάτι καλύτερο από το να ισοφαρίσει σε 78-78 με βολές του Μάλντροου. Ο Αμερικανός σέντερ του Άρη μπορεί να μοίραζε τη μία τάπα μετά την άλλη (4 στο σύνολο) αλλά ένα χαμένο ριμπάουντ στο τέλος του αγώνα «σφράγισε» ουσιαστικά και τη νίκη των γηπεδούχων.
Οι Καλαμπόκης και Ντικούδης ήταν εκείνοι που οδηγούσαν εκ του ασφαλούς τον ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τον πρώτο να έχει 21 πόντους με 4/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 10/14 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και τον 34χρονο φόργουορντ-σέντερ να συμπληρώνει άλλους 19 πόντους με 8/11 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα.
Στον αντίποδα, υπήρχαν στιγμές που ο Ντομινίκ Τζέιμς έμοιαζε να παίζει... μόνος του (28 πόντοι με 6/12 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 10/16 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα) αφού οι Τσαλδάρης και Ταπούτος έδωσαν περισσότερες λύσεις και βοήθειες κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης φάνηκε να έχει το πάνω χέρι στο ματς και να φέρνει τον ρυθμό του αγώνα στα μέτρα του. Αν και ο Δήμος Ντικούδης αποτελούσε τη μόνιμη απειλή για το καλάθι των «κιτρινόμαυρων» ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είχε την... απάντηση έτοιμη στο πρόσωπο του Δημήτρη Τσαλδάρη, ο οποίος έφερε μπροστά τους «κιτρινόμαυρους» με 20-18 λίγο πριν από το τέλος της περιόδου. Νωρίτερα, η ατυχία χτύπησε την πόρτα των φιλοξενούμενων, αφού ο Γιώργος Μπόγρης γύρισε το πόδι του και δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Άρη στη συνέχεια του αγώνα.
Αν και είχε το προβάδισμα με 25-19 στη λήξη του δεκαλέπτου η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ! Το τρίποντο του Χρήστου Ταπούτου μπορεί να έστειλε τη διαφορά στο +9 για τον Άρη (28-19) ωστόσο η επιστροφή των γηπεδούχων ήταν άμεση. Με τη συμπαράσταση και του κόσμου πραγματοποίησαν ένα σερί 11-0, πέρασαν μπροστά στο σκορ (30-28) και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ντέρμπι.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και με εννέα πόντους διαφορά (47-38) αλλά με τον Τζέιμς να σκοράρει κατά... ριπάς ο Άρης πλησίασε εκ νέου στο σκορ και δεν άφησε τους γηπεδούχους να «καθαρίσουν» το ματς. Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, αλλά στα τελευταία λεπτά τους γηπεδούχους να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι και να φτάνουν στην τελική επικράτηση.
Τα δεκάλεπτα: 19-25, 41-37,55-58, 92-87
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 18, Στίγκερς 2, Γκόρι 11, Ντικούδης 19, Καλαμπόκης 21 (1), Ράιτ 16(2), Γιαννακίδης 5(1), Καλλές.
ΑΡΗΣ (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 2, Κερούς 2, Ταπούτος 17 (2), Τζέιμς 28 (2), Τσαϊρέλης, Ντέιβις 7, Κρούσιτς 3, Μπόγρης 2, Μάλντροου 9, Τσαλδάρης 17 (2), Βεργίνης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου