Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πρόκριση σε... βραδιά εφιάλτη!


Έξω κερδίζει, μέσα... χάνει! Μετά την ήττα από την Ούνιξ Καζάν, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ!
Παρόλα αυτά πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας αφού -τουλάχιστον- μπόρεσε να υπερασπιστεί τη διαφορά που είχε κερδίσει στην Ιταλία (57-78) και να μην κινδυνεύει στην περίπτωση της ισοβαθμίας.Η ήττα του από την Αρμάνι με 67-58 δεν επηρέασε το μέλλον του στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά με τέτοια εμφάνιση θεωρείται δύσκολο να αποδράσει την επόμενη εβδομάδα από το Καζάν με το διπλό.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τερματίσει ακόμα και στην πρώτη θέση του ομίλου του και να πάρει το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Αρκεί να κερδίσει την Ούνιξ εκτός έδρας. Και αν λάβει κανείς υπόψιν του τα αποτελέσματα των «πρασίνων» στο ΤΟΡ 16, καλύτερα να παίζει μακριά από το ΟΑΚΑ όπου έχει 2/2 νίκες (με Αρμάνι και Φενέρ), παρά εντός (μία νίκη και δύο ήττες).
Οι «πράσινοι» ήταν... τραγικοί σε αυτό το ματς! Χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Χωρίς καμία διάθεση για μπάσκετ. Αντίθετα, βρήκαν μπροστά τους μία Αρμάνι που πραγματοποίησε την καλύτερή της (ίσως) εμφάνιση στη φετινή Ευρωλίγκα.
Αν και ο Αντώνης Φώτσης αποθεώθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά όταν ξεκίνησε το ματς έκανε τα πάντα για να στεναχωρήσει τους πρώην συμπαίκτες του. Και το κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήταν ο κορυφαίος της Αρμάνι μαζί με τους Μπουρούση και τον νεαρό Μέλι. Όσο για τον Κουκ; Εκείνος έκανε ό,τι ήθελε τα γκαρντ του Παναθηναϊκού μοιράζοντας 12 ασίστ (!!!) στους συμπαίκτες του.
Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός δεν θύμισε ούτε στο ελάχιστο την καλοκουρδισμένη μηχανή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το αντίθετο. Μπαίνοντας στο παρκέ με το... πρόσωπο των τριών δεκαλέπτων στο ΣΕΦ, δεν είχε καθόλου δημιουργία στο παιχνίδι του, ενώ οι παίκτες της ομάδας ήταν πολύ άστοχοι.
Αντίθετα, η ιταλική ομάδα μοίρασε 10 ασίστ περισσότερες από τους «πράσινους» (18 έναντι 8), ενώ η (μεγάλη) διαφορά αποτυπώθησε στα τρίποντα (10/23 η Αρμάνι και 2/16 ο Παναθηναϊκός!) και στις ελεύθερες βολές, με τον Παναθηναϊκό να τελειώνει το ματς με 63% (14/22).
Άκεφος και... άγευστος
Το παιχνίδι (ωστόσο) δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό και σε αυτό ευθύνονται οι ίδιοι οι παίκτες των «πρασίνων». Εκτός του ότι «έδωσαν» ελεύθερα σουτ στην Αρμάνι, έμοιαζαν να κάνουν... αγγαρεία στην επίθεση. Καμία συνεργασία, βεβιασμένα τρίποντα που έβρισκαν στο σίδερο με αποτέλεσμα να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας 5/20 (!) σουτ εντός πεδιάς, εκ των οποίων 1/7 τρίποντα.
Ο Διαμαντίδης δεν ήταν στη... μέρα του, ενώ νωθρή ήταν και η παρουσία του Νικ Καλάθη που δεν μπορούσε να συμμαζέψει το άναρχο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Στον αντίποδα, η Αρμάνι έκανε αυτό που... ξέρει. Τρίποντα και... Άγιος ο Θεός! Από τη στιγμή που είχαν βρει «ελεύθερο πεδίο», Κουκ, Μέλι και Μπρέμερ βοήθησαν στο να πάει η διαφορά στο +10 (16-26) για την Αρμάνι.
Αλλαγή εικόνας με Λόγκαν
Ο Ομπράντοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ και... τα αποτελέσματα των παρατηρήσεων αποτυπώθηκαν στο παρκέ. Έδωσε ενέργεια, την οποία είχε μεγάλη ανάγκη ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το διάστημα και με τον Μπατίστ να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του μπόρεσε να «ροκανίσει» τη διαφορά. Με ένα επιμέρους 13-3 μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια (29-29) και να ξαναμπεί στο ματς.
Σειρά ο... Φώτσης!
Πάνω που ο Παναθηναϊκός είχε επιστρέψει στο παιχνίδι, ήρθε το... δικό του παιδί να κάνει τη ζημιά στο τρίτο δεκάλεπτο. Έτσι δεν τον αποκάλεσε ο Ομπράντοβιτς την παραμονή του αγώνα; Με τον Αντώνη Φώτση να παίρνει... φωτιά στην επίθεση η Αρμάνι Μιλάνο βρήκε διαδρόμους για το καλάθι του Παναθηναϊκού στέλνοντας τον δείκτη του σκορ και στο +12 (51-39) λίγο πριν από το 30'.
Έκτοτε το ματς δεν μπορούσε να γυρίσει. Όσο φιλότιμες και αν ήταν οι προσπάθειες των Μπατίστ και Διαμαντίδη (2/7τρ.) η Αρμάνι ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού έχοντας προηγηθεί και με 15 πόντους (52-67 στο 37'). Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο +22 που έψαχναν...
Τα δεκάλεπτα: 11-16, 32-34, 46-53, 58-67
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 11, Λόγκαν 7, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 12 (2), Βουγιούκας 7, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 6 (12 ριμπ.), Γιασικεβίτσιους.
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Σκαριόλο): Μαντσινέλι, Χέρστον 1, Φώτσης 12 (2), Κουκ 8 (2/2 τριπ., 12 ασίστ), Ρόκκα 2, Μπουρούσης 12, Μέλι 13(3), Μπρέμερ 9(3), Τζεντίλε 8, Ραντόσεβιτς 2.
Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού: 19/47 δίποντα, 2/16 τρίποντα, 14/22 βολές, 43 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 7 κλεψίματα, 10 λάθη.
Τα στατιστικά της Αρμάνι Μιλάνο: 16/33 δίποντα, 10/23 τρίποντα, 5/8 βολές, 33 ριμπάουντ, 18 ασίστ, 6 κλεψίματα, 13 λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου