Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Σειρά των «μπλαουγκράνα»

Μετά τους «κυανέρυθρους» του Πανιωνίου (87-66, 3-0) ο Ολυμπιακός θέλει να… καθαρίσει και τους «μπλαουγκράνα» της Μπαρτσελόνα. Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου έστειλαν τους Πειραιώτες στον τελικό των Play off.
Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς παρά τις απουσίες των Λο και Άντιτς, έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στη Νέα Σμύρνη και με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη να κάνουν καταπληκτικό παιχνίδι νίκησαν με 87-66 τον Πανιώνιο και προκρίθηκαν στον τελικό των Playoff της Α1. Ματς, τα οποία, όμως, θα αρχίσει να σκέφτεται μετά τις 13 Μαΐου καθώς πλέον ο… διακόπτης γύρισε και όλοι στην ομάδα του Πειραιά σκέφτονται τον ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα στο Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ολυμπιακός, πλην του πρώτου δεκαλέπτου, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου και έκανε έναν υγιεινό περίπατο στη Νέα Σμύρνη παίρνοντας τη νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση στους τελικούς της Α1.
Ήθελε να ολοκληρωθεί η σειρά με τον Πανιώνιο χωρίς να δώσει ελπίδες στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Και από τη στιγμή που έμαθε πως δεν θα γίνει ούτε ένας τελικός πριν το Final Four, κατήρτισε το πρόγραμμα του έτσι ώστε να προετοιμαστεί για τον ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα με όσο το δυνατόν περισσότερες προπονήσεις.
Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός στη επίθεση (16π, 10ασ) ενώ έκανε καλή δουλειά και στην άμυνα. Ο «V-Span» φαίνεται να βρίσκει ρυθμό την καταλληλότερη στιγμή μέσα στη σεζόν και δείχνει πανέτοιμος για το μεγάλο ραντεβού της 9ης Μαΐου με τη Μπαρτσελόνα.
O Τζον Ντίμπλερ. Ο «φονιάς» του Πανιωνίου πίσω από τα 6.75 δείχνει να μην βρίσκεται και στα καλύτερα του από την ημέρα που άρχισαν τα Playoff. Σίγουρα το γεγονός πως είναι νεαρός και αυτή είναι η πρώτη χρονιά που αγωνίζεται μακριά από τις ΗΠΑ στη ζωή του, έχουν παίξει το ρόλο τους, αλλά είναι βέβαιο πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας περίμενε πολλά περισσότερα από αυτόν στη σειρά με τον Ολυμπιακό. Πλέον, ο Ντίμπλερ θα έχει τον χρόνο να… συνέλθει ώστε να βρει ξανά το «καυτό» του χέρι ενόψει και των μικρών τελικών.
 Το δεύτερο δεκάλεπτο. Για Τρίτη συνεχόμενη φορά σε αυτή τη σειρά ο Πανιώνιος δεν ήταν καλός στη δεύτερη περίοδο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες επέβαλαν τους κανόνες τους και από το 22-22 του 11’ το σκορ αρχικά έγινε 34-22 με σερί 12-0 και στη συνέχεια με επιμέρους 19-4 οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 41-26 στο 17’ και από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους.
 Μέχρι πριν λίγες ημέρες το ματς, σύμφωνα με την τιμωρία που είχε επιβληθεί στον Πανιώνιο, θα γινόταν κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά, καλύτερα για όλους, η τιμωρία έπεσε και έτσι περίπου 1000 φίλοι της ομάδας της Νέας Σμύρνης βρέθηκαν στο κλειστό της οδού Αρτάκης και δημιούργησαν μια μπασκετική ατμόσφαιρα, η οποία όμως, δεν βοήθησε την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη. Πλέον, οι φίλοι του Πανιωνίου θα έχουν την ευκαιρία να δουν τουλάχιστον σε ένα ακόμη παιχνίδι την ομάδα τους φέτος στη Νέα Σμύρνη.
Δεκάλεπτα: 18-22, 32-45, 53-66, 66-87
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 5 (6ριμπ, 5ασ), Κιζ 18 (4), Αθανασούλας 11 (3), Ντίμπλερ 6, Μπατής, Καββαδάς 9, Ιωάννου 3, Σαρικόπουλος 5, Νάτζφεϊ 4 (1), Παραγυιός, Μπάρλος 5.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 15 (5ριμπ), Σπανούλης 16 (10ασ), Βασιλόπουλος 3 (1), Ντόρσεϊ 6 (6ριμπ), Κέσελ 2, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 17 (4ριμπ), Παπανικολάου 16 (3), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 2, Κατσίβελης.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου