Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Με κα-Λο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο πάτησε γκάζι και με… οδηγό τον Έισι Λο νίκησε 89-64 στην πρεμιέρα του στην Α1.Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα τους στην Ευρωλίγκα, οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος ξεκίνησαν με το δεξί και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκε έναν εξαιρετικό ΠΑΟΚ απέναντι της στο πρώτο ημίχρονο και συνάντησε δυσκολίες (41-35). Στο δεύτερο μισό, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» καθοδηγούμενοι από τον Έισι Λο, αλλά και την καλή τους άμυνα, έφτασαν στη νίκη και πλέον σκέφτονται το παιχνίδι με την Εφές Αναντολού (19/10) στην Κωνσταντινούπολη.
Έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός στα πρώτα είκοσι λεπτά είχε πολλά προβλήματα στα… μετόπισθεν, αλλά στο τρίτο και ειδικότερα στο τέταρτο δεκάλεπτο, η άμυνα βελτιώθηκε και οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μια εύκολη επικράτηση.
Ο Έισι Λο. Ο Αμερικανός γκαρντ έχασε όλα τα φιλικά προετοιμασίας των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος και ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έδωσε χρόνο συμμετοχής στο ματς με την Κάχα Λαμποράλ. Κάτι που έκανε καλό, όπως αποδείχτηκε στον αριστερόχειρα γκαρντ, ο οποίος κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού. Σε λιγότερο από 15 λεπτά, ο Λο είχε 17 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και ένα κόψιμο.
Ο Λεωνίδας Κασελάκης δεν κατάφερε να βοηθήσει καθόλου την ομάδα του. Ο Έλληνας φόργουορντ της ομάδας της Θεσσαλονίκης έμεινε για περίπου 20 λεπτά στο παρκέ, αλλά το παιχνίδι δεν του πήγε καθόλου. Στην άμυνα είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά επιθετικά δεν ήταν καλός με τον Σούλη Μαρκόπουλο να τον κρατάει στο δεύτερο ημίχρονο στον πάγκο.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Μέχρι το 26’ ήταν μέσα στο ματς και τη διεκδίκηση της νίκης (46-43). Σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες βελτίωσαν την άμυνα τους, ο Έισι Λο έδειξε τον δρόμο στην επίθεση και με επιμέρους 17-8 η διαφορά πήγε στο +12. Έκτοτε οι γηπεδούχοι δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους.
Κάτι παραπάνω από 4.000 φίλοι των «ερυθρολεύκων» βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, εκτός από ματς πρεμιέρας στην Α1, είναι και το τελευταίο πριν τα εκτός έδρας ματς με Αναντολού Εφές και Παναθηναϊκό με τους φίλους της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα να εμψυχώνουν τους παίκτες της ομάδας ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Tα δεκάλεπτα: 18-16, 41-35, 63-51, 89-64
Ολυμπιακός (Mπαρτζώκας): Χάινς 8 (7ριμπ), Λο 17 (1), Άντιτς 7, Σπανούλης 11 (1), Περπέρογλου 4, Ντόρσεϊ 3, Σλούκας 5, Μαυροειδής 5, Γκετσεβίτσιους 5, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 15 (1), Μάντζαρης
Π.Α.Ο.Κ. (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 15 (1τριπ, 5ασ), Κασελάκης, Μακ Γκραθ 9 (1), Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 10 (5ριμπ), Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 3, Παπαδόπουλος 6, Καλλές 6, Χαριτόπουλος 10 (6ριμπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου