Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Άχρωμος, άοσμος, αδιόρθωτος…

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη κόντρα στην Εφές σκεφτόταν το ντέρμπι και διασύρθηκε, τώρα απέναντι στη Ζαλγκίρις είχε μείνει στη νίκη στο ΟΑΚΑ και διασύρθηκε ξανά 79-61.Η Ζαλγκίρις Κάουνας είχε προειδοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα με το «διπλό» στη Βιτόρια, αλλά στον Πειραιά έμειναν στη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και την πάτησαν με αποτέλεσμα να βρίσκονται πλέον στο 1-2 και να τρέχουν να φτάσουν τη Ζαλγκίρις στο 3-0. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα γνώρισε βαριά ήττα και σε συνδυασμό με την ήττα στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές, έχει μπροστά της να ανέβει ένα βουνό. 
Εμφανίστηκε στο ΣΕΦ με πλάνο και σχέδιο από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Η ομάδα του Χουάν Πλάθα ήξερα ακριβώς τι ζητούσε μέσα στο παρκέ και πώς να το πάρει. Παρά το 8-0 του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα, οι Λιθουανοί δεν αγχώθηκαν, δεν έχασαν τη συγκέντρωση τους και ακολούθησαν το πλάνο τους. Υπνώτισαν τον Ολυμπιακό και «χτύπησαν» εκεί που οι Πειραιώτες είναι δυνατοί, στα γκαρντ. Κούρασαν τον Σπανούλη, είχαν σε εκπληκτική ημέρα Πόποβιτς, Καουκένας, Λαφαγιέτ και πήραν τη νίκη.
Ο Μάρκο Πόποβιτς. Ο Κροάτης γκαρντ των Λιθουανών είχε 16 πόντους σε 24’ λεπτά. Αλλά αυτό ήταν το… λιγότερο κακό. Ο Πόποβιτς είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, όποτε ήθελε πάταγε γκάζι, όποτε ήθελε μοίραζε το παιχνίδι και όποτε οι συνθήκες το απαιτούσαν, έβαζε την ομάδα του στο σωστό δρόμο. Πραγματικός ηγέτης…
Ο Στράτος Περπέρογλου. Ο Έλληνας φόργουορντ, μετά το εκπληκτικό του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, φάνηκε να έχει μείνει από δυνάμεις και ενέργεια. Δεν βοήθησε σε κανένα σημείο, ήταν αρκετά διστακτικός και έτσι μπαίνει στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Τα δέκα αγωνιστικά λεπτά από το 25’ ως το 35’. Εκεί όπου οι Λιθουανοί επικράτησαν ολοκληρωτικά στο παρκέ. Από το 43-49 υπέρ των Λιθουανών ξαφνικά με επιμέρους 22-6, οι Λιθουανοί, χωρίς ο Ολυμπιακός να έχει καμιά απάντηση και καμία αντίδραση, έφτασαν στο 51-71 και εκεί κρίθηκαν τα πάντα. Λαφαγιέτ, Πόποβιτς και Καουκένας έκαναν πάρτι με τους γκαρντ των «ερυθρολεύκων» να είναι σε τραγικό βράδυ.
Περίπου 7.000 φίλοι των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αλλά οι φίλοι της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα έφυγαν από το γήπεδο απογοητευμένοι. Και αυτό γιατί οι Λιθουανοί πήραν μια σπουδαία νίκη στο ΣΕΦ.
Δεκάλεπτα: 17-14, 39-33, 49-59, 61-79
Oλυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 15 (8ριμπ), Λο 1, Άντιτς 5, Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 2, Ντόρσεϊ, Σλούκας 2, Γκετσβίτσιους, Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 11 (2).
Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα): Ντάρντεν 8, Τζάαμπερ 9 (1), Πόποβιτς 16 (3), Λαβρίνοβιτς Ντ 9 (1), Λιπκεβίτσιους,Γιανκούνας 3, Ντέλας 2, Κουζμίνσκας 4, Λαφαγιέτ 10 (2), Καουκένας 8,Φούτε 7, Λαβρίνοβιτς Κ 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου