Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Χαμογέλασε, πάει, πέρασε!

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ! Με τους Σπανούλη, Παπανικολάου και Μαυροειδή να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση ο Ολυμπιακός πέρασε απ' το Μιλάνο (71-84 την Αρμάνι Τζινς) και στο TOP 16.Μετά τη νίκη, με την ψυχή στο στόμα επί της Τσεντεβίτα, οι σκέψεις που άρχισαν να γυρνάνε στο μυαλό όλων στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν εάν ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να περάσει στην επόμενη φάση. Με την εμφάνιση τους στην έδρα της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, όμως, οι Πειραιώτες απέδειξαν πως όχι μόνο μπορούν να προκριθούν, αλλά και να προχωρήσουν στην διοργάνωση.
Τα τρία στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Έλληνα τεχνικού ήταν η άμυνα, η παρουσία του Δημήτρη Μαυροειδή και τα τρίποντα. Αρχικά η άμυνα έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Ολυμπιακού, στη συνέχεια ο Δημήτρης Μαυροειδής χτύπησε μέσα στη ρακέτα των Ιταλών με αποτέλεσμα η Αρμάνι να αφήσει ελεύθερα σουτ και τότε ήταν που Παπανικολάου και Σπανούλης ανέλαβαν δράση και με 10/14 τρίποντα συνολικά να... καθαρίσουν τους γηπεδούχους.
Έπαιξε άμυνα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν αυτό για το οποίο φώναζε ο Γιώργος Μπαρτζώκας όλη την εβδομάδα. Δεν άφησαν τους Ιταλούς να τρέξουν, να βρουν ρυθμό και γενικά να κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος έδειξαν πως μπορούν να νικήσουν και μέσω της άμυνας τους και από τη στιγμή που κράτησαν την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο κάτω από τους 75 πόντους έφυγαν με τη νίκη από την Ιταλία.
Ο Δημήτρης Μαυροειδής. Ο Έλληνας σέντερ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι από την ημέρα που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και δικαίωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος έλεγε πως ο 27χρονος σέντερ δουλεύει εξαιρετικά στις προπονήσεις και όταν ξεπεράσει το άγχος του θα έβγαζε αυτή τη δουλειά και στα επίσημα ματς. Ο διεθνής σέντερ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι την καταλληλότερη στιγμή. Ο Μαυροειδής τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 21 λεπτά συμμετοχής. Και οι Σπανούλης και Παπανικολάου έκαναν καταπληκτικό ματς, αλλά αυτός που ουσιαστικά πλήγωσε και ταυτόχρονα άνοιξε την άμυνα της ομάδας του Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν ο Έλληνας σέντερ.
Ο Αντώνης Φώτσης. Ο Έλληνας φόργουορντ της ιταλικής ομάδας χρεώθηκε νωρίς με τρία φάουλ, κάτι που τον έβγαλε από τον ρυθμό του ματς. Ο Σκαριόλο προσπαθούσε να τον κρατήσει στο ματς και έτσι τον έβαζε και τον έβγαζε συνέχεια. Έτσι, ο διεθνής φόργουορντ σε 19 λεπτά δεν κατάφερε να κάνει τίποτα άλλο παρά ένα άστοχο τρίποντο. Εμφάνιση που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει Αντώνη Φώτση, ο οποίος βρέθηκε σε κακή βραδιά.
Το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Εκεί όπου οι Ιταλοί ήταν στο -9 (50-59) και μείωσαν στους 6 (53-59) και είχαν την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο. Ο Ολυμπιακός, όμως, αντέδρασε όπως ακριβώς έπρεπε. Αρχικά ο Σπανούλης και στη συνέχεια ο Κώστας Παπανικολάου με τρίποντα "καθάρισαν" για την παρέα τους την ώρα που οι Ιταλοί έδειχναν ικανοί για τη μεγάλη ανατροπή. Με επιμέρους 11-2 ο Ολυμπιακός πήγε στο 70-55 με τον Σπανούλη να δείχνει τον δρόμο προς τη νίκη.
Σχεδόν 4.000 φίλοι της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά σε κανένα σημείο του ματς δεν "πίεσαν" τους παίκτες του Ολυμπιακού. Το γήπεδο έμοιαζε περισσότερο με θέατρο και οι παίκτες των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος, οι οποίοι έχουν περάσει από πολύ δυσκολότερες έδρες, τους ανάγκασαν να φύγουν με κάτω το κεφάλι από το Mediolanum Forum.
Δεκάλεπτα: 17-24, 36-41, 50-59, 71-84
Διαιτητές: Oρτίθ, Γιόβτσιτς, Πέρεζ
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Σκαριόλο): Tζιακέτι, Χέρστον 15 (2/3τριπ), Φώτσης, Κουκ 11 (2/4τριπ), Τζιότι 1, Μπουρούσης 16 (9ριμπ), Μέλι 2, Λάνγκφορντ 17 (1/2τριπ, 6ριμπ), Τζεντίλε 3, Χέντριξ 4, Μπαζίλε 2.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Xάινς 8 (5ριμπ), Λο 6, Άντιτς 7 (1/4τριπ), Σπανούλης 23 (5/8τριπ), Περπέρογλου, Σλούκας, Μαυροειδής 13 (7ριμπ), Πάουελ,Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 7 (1τριπ, 4ριμπ), Παπανικολάου 17 (5/6τριπ), Μάντζαρης 3 (1/1τριπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου