Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Έτσι δεν πάει πουθενά

Με εμφάνιση ντροπή ο Ολυμπιακός νίκησε κάποια Τσεντεβίτα στο φινάλε (79-77) γλιτώνοντας το κάζο του αιώνα! Αλλά με τέτοια εικόνα δεν πάει όχι Final 4, αλλά ούτε στο ΤOP-16! 
Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απέναντι τους την Τσεντεβίτα που έχει χάσει τα πρώτα τρία ματς με μέσο όρο διαφοράς 19.6 πόντων. Οι Πειραιώτες πνιγμένοι από το άγχος λίγο έλειψε να πάθουν το κάζο της χρονιάς, αλλά εκτός από ικανοί στο τέλος φάνηκαν και τυχεροί φτάνοντας τελικά στη νίκη με 79-77.
Στο ξεκίνημα όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα είχε ένα εύκολο βράδυ. Τελικά, όμως, η Τσεντεβίτα λίγο έλειψε να «ντυθεί» Ζαλγκίρις Κάουνας, υπνώτισε τον Ολυμπιακό στο τρίτο δεκάλεπτο, πέρασε μπροστά ακόμη και με εφτά πόντους (65-58) στο 34’, αλλά Σπανούλης και Χάινς είχαν διαφορετική άποψη.
Έχει στο ρόστερ του τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και επειδή λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης όταν οι Κροάτες βρέθηκαν στο +8 (56-64) στο 34’. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός αντέδρασε με την καρδιά του Πρωταθλητή Ευρώπης. Τα συστήματα πήγαν περίπατο, μίλησε η καρδιά και η διάθεση να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.
Ο Κάιλ Χάινς και ο Βασίλης Σπανούλης είναι οι δύο που μοιράζονται τον τίτλο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του στο ξεκίνημα και ο Αμερικανός ήταν αυτός που πήρε τη σκυτάλη και δείχνοντας τον δρόμο στους υπόλοιπους με το πάθος του, αλλά και την απίστευτη ενέργεια που έβγαλε.
Ο Βλάντο Ιλιέφσκι. Ο Σκοπιανός γκαρντ δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του αν και πρόκειται για αρκετά ποιοτικό και έμπειρο παίκτη. Ο Σκοπιανός ταλαιπωρείται από ίωση και έτσι δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.
Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 72-74 στο 39:20’’ και φαινόταν πως έχει να ανέβει ένα βουνό μπροστά του μιας και πλην του Σπανούλη ουδείς έδειχνε πρόθυμος να πάρει την πιο κρίσιμη επίθεση του ματς. Ο Πρίντεζης τελικά σούταρε για τρεις, η μπάλα βρήκε σίδερο αλλά ο Χάινς πήρε το επιθετικό, έδωσε στον Σλούκα και αυτός με καλάθι και φάουλ έβαλε την ομάδα του μπροστά με 75-74.
Περίπου 5.000 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να στηρίξουν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η αλήθεια είναι πως υπήρξε αρκετή… μουρμούρα λόγω της κακής εμφάνισης των Πειραιωτών, αλλά τελικά οι φίλοι των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος έφυγαν από το ΣΕΦ ανακουφισμένοι.
Δεκάλεπτα: 22-16, 42-35, 56-53, 79-77
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8 (6ασ, 3κοψ , 5ριμπ), Λο 8 (1), Άντιτς, Σπανούλης 21 (2), Περπέρογλου 2, Σλούκας 10 (1), Μαυροειδής, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 14 (1), Μάντζαρης 3 (1).
Τσεντεβίτα (Μάλκοβιτς): Καρ 2, Ράιτ 7, Σόπουτ 8 (1), Μπάμπιτς, Άντριτς 15 (1), Σούτον 7, Μπιλάν 16 (7ριμπ), Ιλιέφσκι 2, Ζελαμπάλ 11 (1), Γκριν 9 (3).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου