Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Για πάρτη του…

Ο Ολυμπιακός νίκησε 82-81 την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο και δεν μπλέχτηκε σε κανένα σενάριο συνωμοσίας. Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες Χάινς, Λο και Πάουελ. Αποδοκιμάστηκε ο Μπουρούσης.Το παιχνίδι ήταν σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι. Παρόλο που τα άλλα δύο παιχνίδια είχαν ουσιαστικά κριθεί και έτσι Ολυμπιακός και Αρμάνι ήταν εντελώς αδιάφοροι, τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και οι Ιταλοί έπαιξαν για τη φανέλα και την ιστορία τους ώστε να φύγουν με νίκη από την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.
Οι Πειραιώτες άνοιξαν τις αποστάσεις στο ημίχρονο (45-38), αλλά οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο με… βομβαρδισμό τριπόντων κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα 62-62. Και στο τέλος τα πάντα κρίθηκαν στη ρουλέτα των βολών. Ο Χέρστον με ½ έκανε το 81-80 και ο Λο τον μιμήθηκε για το 82-80. Ο Λάνγκφορντ έκανε ό,τι και οι συμπατριώτες του για το 82-81, ο Παπανικολάου είχε 0/2, αλλά ο Λάνγκφορντ δεν βρήκε στόχο και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη.
Στο TOP-16 ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι του την Μπαρτσελόνα, την Κίμκι, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, την Μπεσίκτας, τη Μακάμπι, τη Σιένα και την Κάχα Λαμποράλ. Το πρόγραμμα του TOP-16 θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα (17/12).
 Ήθελε να τερματίσει πρώτος στον όμιλο του και να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του τελευταίου ενάμιση μήνα, αλλά και να διευρύνει το σερί του. Τα δύο από τα τρία τα πέτυχε μιας και η Ζαλγκίρις Κάουνας νίκησε την Εφές Αναντολού, οπότε οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλο τους.
Ο Έισι Λο. Ο Αμερικανός γκαρντ των Πειραιωτών ήταν εξαιρετικός και καθοριστικός σε σημεία κλειδιά του παιχνιδιού.Ο αριστερόχειρας γκαρντ των Πειραιωτών τελείωσε το ματς με 14 πόντους, 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 5 ασίστ σε 25 λεπτά συμμετοχής.
Ο Ομάρ Κουκ. Ο πλέι μέικερ της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και ιδιαίτερα στην άμυνα όπου Λο και Σπανούλης έκαναν πάρτι. Ο Σκαριόλο μη έχοντας άλλες αξιόλογες λύσεις στον πάγκο τον κράτησε αρκετή ώρα στο παρκέ, αλλά δεν πήρε τίποτα.
Η απόδοση των τριών Αμερικανών του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είχε σε καταπληκτική ημέρα τον Βασίλη Σπανούλη στο πρώτο ημίχρονο. Ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος τελείωσε τα πρώτα 20 λεπτά με 16 πόντους και πέτυχε ξανά καλάθι έπειτα από 18 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν λύσεις στο σκοράρισμα και τις βρήκαν στους Λο, Πάουελ και Χάινς. Οι Αμερικανοί της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν σε εκπληκτική βραδιά, βοήθησαν τον αρχηγό τους και οι Πειραιώτες έφτασαν στη νίκη.
Περίπου 7.000 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ ώστε να χειροκροτήσουν τους παίκτες των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος. Όσο για την υποδοχή που είχαν οι δύο Έλληνες της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, ο Αντώνης Φώτσης αποδοκιμάστηκε χλιαρά κατά την παρουσίαση ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης αποδοκιμαζόταν κάθε φορά που έπιανε τη μπάλα.
Tα δεκάλεπτα: 16-19, 45-38, 62-62, 82-81
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 16 (7ριμπ), Λο 14 (1τριπ, 4ασ), Άντιτς, Σπανούλης 18 (1τριπ, 4λαθ, 4ασ), Περπέρογλου 6, Σλούκας 1, Μαυροειδής, Πάουελ 10, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 12 (2), Μάντζαρης 3 (1).
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Σκαριόλο): Στίπτσεβιτς 3 (1), Χέρστον 7, Φώτσης 5 (1), Κουκ 9 (2), Τζιότι 2, Μπουρούσης 13 (1τριπ, 12ριμπ), Μέλι 8 (2), Λάνγκφορντ 21, Τζεντίλε 13 (1τριπ, 6ριμπ)μ Χέντριξ, Μπαζίλε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου