Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Real αυτοκτονία...

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε 17 πόντους στην επανάληψη και οδηγήθηκε μόνος του στη γκιλοτίνα χάνοντας μέσα απ' τα χέρια του μια νίκη... μισή πρόκριση (54-58 η Ρεάλ).
Η απρόσμενη νίκη της Ουνικάχα στη Μόσχα έδωσε δύο επιλογές στον Παναθηναϊκό: Εγκατάσταση στην κορυφή του ε' ομίλου με τη δυνατότητα να παραμείνει σε αυτή με νέα εντός έδρας νίκη επί της Μπάμπεργκ (1/2) ή πισωγύρισμα και σχετικό άγχος για τις υπόλοιπες 9 αγωνιστικές του ΤΟΡ 16. Πλέον άπαντες περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί το δεύτερο σενάριο.
Η άμυνα έδωσε το ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά η επίθεση ήταν απούσα κυρίως στην τέταρτη περίοδο κι οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δεν κατάφεραν να προκαλέσουν συμφόρηση στην κορυφή με 4-1 παρέα στις Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι Αναντολού Εφές. Αντ' αυτού άφησαν την αντίπαλό τους να συνεχίσει αήττητη, ενώ οι ίδιοι υποχώρησαν στο 3-2, αλλά μπροστά απ' τις Ουνικάχα (2-3) και Ζαλγκίρις Κάουνας (2-3).
Ο γρήγορος ρυθμός και τα τρίποντα είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης. Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν της επέτρεψε να τρέξει, ενώ όσες βρέθηκε εκτεθειμένη στην περιφέρεια δε το πλήρωσε. Μέχρι το 18' (33-20) οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο είχαν 2/11 προσπάθειες πίσω απ' τα 6,75μ. με τους Χετσχάιμεϊρ και Ρέγες να είναι οι μοναδικοί εύστοχοι. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε 3'02'' για το πρώτο καλάθι του στην τρίτη περίοδο, οι δύο ψηλοί της μαδριλένικης ομάδος ήταν οι μοναδικές πηγές κινδύνου (11π. & 10π. αντιστοίχως μέχρι το 30'), αλλά δεν απώλεσε στιγμή το προβάδισμα. Κι έπειτα ήρθε το black out...
Ο Φελίπε Ρέγες γέρασε, αλλά δεν ξέχασε την τέχνη του. Ο Ισπανός σέντερ κουβάλησε την ομάδα του στα δύσκολα, ενώ οι δικές του 1/2 βολές της επέτρεψαν να είναι ξέγνοιαστη στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού.
Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός παρουσίασε πρόβλημα στη δημιουργία και στην εκτέλεση, αλλά ο Μάρκους Μπανκς δεν ήταν σε θέση να τον βγάλει απ' το αδιέξοδο. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ωσεί παρών στα 9:55 συμμετοχής του (0/1τρίπ. όλο κι όλα) και προφανώς εκτός θέσης να βοηθήσει.
Η περιφερειακή γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν άφαντη σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι Ροντρίγκεθ και Ντρέιπερ έκαναν την εμφάνισή τους την πιο ακατάλληλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό και μπαίνοντας στο τελευταίο 4λεπτο έδωσαν για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα τους (54-55 στο 37' & 54-57 στο 38'). Οι Καπόνο, Ματσιούλις, Λάσμε και Τσαρτσαρής δεν κατάφεραν να απαντήσουν κι ο Φελίπε Ρέγες με 1/2 βολές στα -11,4'' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Η προσέλευση αναμενόταν ούτως ή άλλως μεγάλη, οι εξελίξεις στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς βοήθησαν σε ακόμη μεγαλύτερη μαζική παρουσία στο κλειστό. Δυστυχώς για τις 18.000 κόσμου δεν είδαν από κοντά την αγαπημένη ομάδα τους να επικρατεί εκ νέου της Ρεάλ Μαδρίτης.
Τα δεκάλεπτα: 20-11, 37-27, 49-44, 54-58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου