Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Επίδειξη δύναμης και θρίαμβο το Μαϊάμι

Σε θρίαμβο μετέτρεψαν οι Μαϊάμι Χιτ τον δεύτερο τελικό κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς, καθώς έφτασαν σε μία πολύ άνετη νίκη με 103-84 και ισοφάρισαν την σειρά σε 1-1. Με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να αφυπνίζεται στην τελευταία περίοδο, οι περσινοί πρωταθλητές έτρεξαν ένα εκπληκτικό σερί 30-5 σε οκτώ λεπτά, το οποίο μετέτρεψε το 61-62 σε 91-67.
Ορεξάτοι μπήκαν στο παρκέ και οι δύο φιναλίστ με καμία από τις δύο ομάδες να μπορεί να πάρει προβάδισμα. Πολλές μονομαχίες, μάχες σώμα με σώμα, ενώ προς στιγμήν, το κοινό στην «Αmerican Airlines Arena» πάγωσε, όταν είδε τον Ντουέιν Ουέιντ να στραβοπατάει και στη συνέχεια να κουτσαίνει. Ο Ντάνι Γκριν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Σπερς στην πρώτη περίοδο, όντας «καυτός» από την περιφέρεια με 3/3 τρίποντα και εννέα πόντους, ενώ για τους πρωταθλητές, καλά ξεκίνησε ο Κρις Μπος με έξι πόντους(3/4), Οι δύο ομάδες τελείωσαν ισόπαλες την πρώτη περίοδο στο 22-22.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου δωδεκαλέπτου, οι πρωταθλητές βρήκαν ρυθμό και με ένα σερί 7-0 πήγαν τη διαφορά στους επτά. Η απάντηση του Σαν Αντόνιο ωστόσο, ήταν άμεση με ένα σερί 12-2, το οποίο τους έφερε πάλι μπροστά στο σκορ. Τα «σπιρούνια» συνέχισαν να πυροβολούν αδιάλειπτα από την περιφέρεια έχοντας 7/10 εύστοχα τρίποντα, ενώ το Μαϊάμι πήρε πολλές βοήθειες από τον πάγκο του και ιδιαίτερα τον Ντέιβιντ Άντερσεν που τελείωσε το ημίχρονο με επτά και τον Ρέι Άλεν που πρόσθεσε ακόμη πέντε πόντους. Ένα ξέσπασμα των Ουέιντ και Τσάλμερς στα τελευταία τρία λεπτά της περιόδου επέτρεψε στο Μαϊάμι να πάει στο ημίχρονο με το υπέρ του 50-45.
Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να προσπαθούν να χτίσουν σιγά σιγά ένα προβάδισμα, με τις προσπάθειές τους όμως να γκρεμίζονται διά χειρός…Ντάνι Γκριν. Ο σούτινγκ γκαρντ του Σαν Αντόνιο έφτασε τους 15 πόντους με 5/5 τρίποντα και έτσι κρατούσε την ομάδα του συνεχώς κοντά στους πρωταθλητές. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς από την πλευρά του, μέχρι εκείνη την στιγμή, συνέχισε να είναι απών από το παιχνίδι, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ καριέρας σε τελικούς πλέι οφ, καθώς είχε μόλις έξι πόντους με 2/10 προσπάθειες. Ωστόσο, στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου, ένα τρίποντο του Άλεν, ένα έμμεσο τρίποντο του Τσάλμερς και ένα λέι απ από τον ΛεΜπρόν, έδωσαν στους πρωταθλητές την πρώτη διψήφια διαφορά τους στο παιχνίδι, στο 75-65, το οποίο ήταν και σκορ περιόδου.
Το ξέσπασμα των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο τέταρτο και τελευταίο δωδεκάλεπτο, όπου ξεκίνησαν με ένα 7-0 σερί, συνεχίζοντας το 14-3 της τρίτης περιόδου. Τσάλμερς και Μίλερς βρήκαν στόχο από τα 7,25μ, ενώ «ζεστάθηκε» και ο «βασιλιάς» που έφτασε τους 12 πόντους. Το Σαν Αντόνιο δεν βρήκε ποτέ απάντηση στον καταιγιστικό ρυθμό που επέβαλε το Μαϊάμι και ως επόμενο γνώρισε μια ήττα που στο τέλος πήρε διαστάσεις θριάμβου. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως τα μόλις τέσσερα λάθη των Σπερς στο πρώτο παιχνίδι, έγιναν 16 στο δεύτερο, δείγμα της έλλειψης συγκέντρωσης των παικτών του Γκρεγκ Πόποβιτς.
Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο Σαν Αντόνιο, με το τρίτο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη(10/6).
Τα δωδεκάλεπτα: 22-22, 50-45, 75-65, 103-84
Χιτ(Σπόελστρα): Τζέιμς 17(1), Χάσλεμ 5, Μπος 12, Ουέιντ 10, Τσάλμερς 19(2), Μίλερ 9(3), Άλεν 13(3), Άντερσεν 9, Κόουλ 2, Λιούις 4, Μπατίερ 3(1), Άντονι, Τζόουνς
Σπερς(Πόποβιτς): Λέοναρντ 9(1), Ντάνκαν 9, Σπλίτερ 4, Γκριν 17(5), Πάρκερ 13, Τζινόμπιλι 5(1), Ντιό, Νιλ 10(2), Τζόσεφ 8, ΜακΓκρέιντι, Μιλς 2, Μπόνερ 5(1), Μπλέρ 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου