Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ενός κακού... νίκη έπεται!

Ο... επιστήμων της εξέδρας έδρασε ξανά, αλλά, αντί για κακό, έκανε καλό στον ΠΑΟΚ, αφού η διακοπή κι η εκκένωση λειτούργησαν υπέρ του (56-49 τον Άρη)! 
Με την αναμέτρηση να αρχίζει στη γεμάτη από κόσμο Πυλαία και να ολοκληρώνεται μπροστά σε άδεια καθίσματα, ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι Θεσσαλονίκης.
Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου ανέβηκε στο 9-6, ενώ ο Άρης έπεσε στο 6-9.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και παίζοντας καλή άμυνα κατάφεραν να ευστοχήσουν σε 4/5 τρίποντα ανεβάζοντας γρήγορα τη διαφορά (16-3 στο 5'). Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ κόλλησε επιθετικά κι έτσι ο Άρης κατάφερε να μειώσει σταδιακά και να κάνει το -9 κατά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τρίποντο του Μούρτου (34-25).
Στην επιστροφή οι δύο ομάδες σκόραραν με το σταγονόμετρο, ωστόσο ο Άρης βρήκε λύσεις και με τρίποντο του Ασημακόπουλου κατάφερε να μειώσει στον πόντο (39-38 στο 29'). Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια έτρεξε σερί 4-0, αλλά ο Βεζένκοφ ευστόχησε στη λήξη της περιόδου σε τρίποντο για το -2 (43-41 στο 30'). Με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ μία μικρή ένταση είχε ως αποτέλεσμα ο Τσακαλέρης να δεχτεί τεχνική ποινή όπως κι ο πάγκος του ΠΑΟΚ. Κάπου εκεί μία κροτίδα έσκασε στον πάγκο του Άρη με αποτέλεσμα να έρθει η διακοπή κι εκκένωση του γηπέδου.
50 λεπτά περίπου αργότερα οι δύο ομάδες θυμήθηκαν ξανά πως υπάρχει ντέρμπι! Με τον Τσόχλα να πετυχαίνει τους 9 από τους 13 πόντους του ΠΑΟΚ στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη.
O Γιώργος Μπόγρης σταμάτησε στους 5 πόντους με 10 ριμπάουντ, ωστόσο ο Απόλλωνας Τσόχλας ήταν το «κλειδί» στην τελευταία περίοδο.
Mε τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ τα πάντα κρίθηκαν στο τέλος. Με τον Τσόχλα να πετυχαίνει δύο καλάθια ο ΠΑΟΚ έκανε το +5 (47-43), ωστόσο μετά τη διακοπή της αναμέτρησης ο Άρης μπήκε... κρύος στο παρκέ. Ο Τσόχλας συνέχισε το... έργο του και με καθοριστικό τρίποντο (54-47 στο 37') «καθάρισε» το ματς.
Ο Μιχάλης Πελεκάνος έμεινε στα... ρηχά. Ο φόργουορντ του Άρη μέτρησε 3 πόντους με 0/3 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 3/4 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 34'15''.
Το παιχνίδι άρχισε με κόσμο, αλλά ολοκληρώθηκε σε άδειες εξέδρες! Οι φίλοι του ΠΑΟΚ άφησαν λίγα άδεια καθίσματα στο κλειστό της Πυλαίας και δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα δίνοντας ώθηση στην ομάδα με τα συνθήματά τους. Έξι λεπτά πριν από το τέλος όμως της αναμέτρησης μία κροτίδα έκανε την εμφάνισή της στον πάγκο του Άρη με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή. Οι παίκτες του Άρη έφυγαν για τα αποδυτήρια και οι διαιτητές στη συνέχεια ζήτησαν εκκένωση για να συνεχιστεί το ματς!
Τα δεκάλεπτα: 20-11, 34-25, 43-41, 56-49

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου