Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Έμεινε με το... παράπονο, ο Παναθηναϊκός

Αγγιξε την απόλυτη ανατροπή, αλλά δεν τα κατέφερε. Ο Παναθηναϊκός παρότι βρέθηκε να χάνει με 18 πόντους στο πρώτο ημίχρονο διεκδίκησε τη νίκη κόντρα στο Μιλάνο, ωστόσο επιστρέφει στην Ελλάδα με την ήττα (77-75).
Οι πρωταθλητές Ελλάδας «πλήρωσαν» το πρώτο ημίχρονο που ίσως να ήταν και το χειρότερο φετινό τους καθώς επέτρεψαν στο Μιλάνο των 8/11 τριπόντων να ανοίξει τη διαφορά και μοιραία στη συνέχεια κυνηγούσαν.
Παρότι είχαν να καλύψουν διαφορά 15 πόντων, ενώ και παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Λάσμε ήταν... εκτός ρυθμού αγώνα, οι «πράσινοι» έκαναν την ανατροπή και διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι τέλος.
Και θα μπορούσαν να έχουν πάρει κάτι καλύτερο αν ο Ράιτ δεν καθυστερούσε στην εκδήλωση της τελευταίες επίθεσης.
Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» διατήρησαν τη διαφορά από το πρώτο παιχνίδι κάτι που ίσως παίξει ρόλο, καθώς μετά και από τη νίκη της Μάλαγα ο όμιλος παραμένει ανοικτός.
Κατέρρευσε μετά από το πεντάλεπτο
Παρότι ο Παναθηναϊκός άρχισε καλά το παιχνίδι και με στόχο να μην αφήσει του Ιταλούς να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό, τα κατάφερε μόλις για ένα αγωνιστικό πεντάλεπτο.
Οι «πράσινοι» με 11-9 αλλά από εκείνο το σημείο και μετά το Μιλάνο ήταν εκείνο που έκανε ό,τι ήθελε πάνω στο παρκέ. Έχοντας εκπληκτική ευστοχία έξω από τα 6,75μ. (8/11 τρίποντα) άνοιξε τη διαφορά και έφθασε να προηγείται ακόμα και με 18 πόντους (37-19 και 41-23).
Στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Παναθηναϊκός ήταν νευρικός στις επιθέσεις -ο Διαμαντίδης είχε 4 λάθη στο πρώτο μέρος- ενώ σούταρε με 7/16 στα δίποντα και 2/8 στα τρίποντα.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους Ιταλούς στο +15 (41-26) χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Μπράμος στη λήξη του χρόνου.
Ανέβηκε επιθετικά, έριξε τη διαφορά
Συνεχίζοντας να ελέγχει τα ριμπάουντ και με ένα πιο ευέλικτο σχήμα στο παρκέ ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στο παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο παρά την επιθετική του άνοδο συνέχισε να δέχεται εύκολα πόντους.
Με τους Ράιτ, Μπράμος, Ματσιούλις, Φώτση, Γκιστ στην πεντάδα οι «πράσινοι» κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (55-46). Αλλά και πάλι το Μιλάνο είχε τρόπο να την ανεβάσει. Το «μυστικό» των Ιταλών ήταν πως χτύπησαν τον Παναθηναϊκό σε ένα από τα βασικά του ατού. Τη δύναμη και το μπασκετικό «ξύλο». Οι παίκτες του Μπάνκι πήγαν το παιχνίδι στην επαφή και με αιχμή τον Σάμιουελς που ήταν ο κυρίαρχος μέσα στη ρακέτα έκλεισαν την περίοδο στο +10 (59-49).
Δεν αρκούσαν οι Γκιστ και Φώτσης
Βέβαια όσο αποδοτικός ήταν ο Σάμιουελς για τους Ιταλούς άλλο τόσο σταθερός στην επίθεση ήταν ο Τζέιμς Γκιστ που ουσιαστικά έπαιζε και για τον Λάσμε που δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι με την άμυνά του. Εγκλώβισε τους Ιταλούς αλλά στην άλλη πλευρά του παρκέ, είχε πρόβλημα καθώς με εξαίρεση τον Γκιστ δεν έβρισκε σκορ από άλλους παίκτες.
Όταν όμως συνέβη αυτό μπήκε και πάλι στο παιχνίδι! Ο Αντώνης Φώτσης που αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της πρώην ομάδας του ευστόχησε σε τρίποντο στο 35' και ο Παναθηναϊκός μείωσε μετά από πολλή ώρα στους πέντε πόντους (64-59).
Ο Διαμαντίδης έβαλε το πρώτο του καλάθι (και 2000ό στην Ευρωλίγκα!) στο 36 με τον Παναθηναϊκό να μειώνει σε 64-61! Αυτή τη διαφορά κατάφερε να τη διατηρήσει μέχρι και στο 38' καθώς κάπου εκεί ο Τσερέλα σκόραρε μετά από ώρα για τρεις πόντους και τους γηπεδούχους και έδωσε ανάσα στο Μιλάνο με 71-65.
«Θρίλερ» στο τέλος
Ο Διαμαντίδης με 2/2 βολές μείωσε και πάλι (71-67) όμως και πάλι ο Σάμιουελς πήγε τη διαφορά στο +6 (73-67) πριν αποβληθεί με πέντε φάουλ, τα 1'10'' για το τέλος. Ο Φώτσης μείωσε εκ νέου, αλλά το Μιλάνο παρά την αστοχία της ανανέωσε τρεις επιθέσεις, όσα δηλαδή επιθετικά ριμπάουντ είχε σε όλο το προηγούμενο παιχνίδι!
Στα 11'' ο Παναθηναϊκός έβγαλε μία ακόμα άμυνα και ο Ράιτ μείωσε σε 74-71, ενώ στη συνέχεια «έστειλε» τον -άστοχο- Λάνγκφορντ στις βολές, που όμως με 2/2 έκανε το 76-71 στα 10''.
Στα 7,4'' ο Ράιτ πήρε το 5ο φάουλ του Χάκετ και με βολές μείωσε εκ νέου σε 76-73 ενώ στα 7'' ο Μέλι είχε 0/2 βολές! Στα 4,5'' ο Διαμαντίδης με 2/2 έκανε το 76-75 και στα 3,2'' ο Λάνγκφορντ πήγες στις βολές για το Μιλάνο και με 1/2 έκανε το 77-75. Ο Ράιτ όμως που πήρε την τελευταία επίθεση, άργησε να εκδηλώσει επίθεση και γνώρισε την ήττα.
Τα δεκάλεπτα: 19-13, 41-26, 59-49, 77-75

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου