Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Και πώς να χάσει αυτή η Μπαρτσελόνα;

Την απόλυτη κυριαρχία της επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Μπαρτσελόνα η οποία «διέλυσε» την Φενέρμπαχτσε με 93-73, πέτυχε την ένατη νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές και έκανε ακόμα ένα βήμα για την εξασφάλιση της πρωτιάς στον 5ο όμιλο του Top-16.
Οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, όπου βρέθηκε να χάνει για μόλις έναν πόντο (18-19). Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα οι γηπεδούχοι πάτησαν το πόδι στο γκάζι και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω στο σκορ. Με ένα επί μέρους 27-19 στο δεύτερο δεκάλεπτο προηγήθηκε με 45-38 στο ημίχρονο, με κορυφαίο τον Άντε Τόμιτς που είχε ήδη 14 πόντους (7/7 δίποντα).
Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε παράσταση για ένα ρόλο, με την Μπαρτσελόνα να ανεβάζει πολύ τη διαφορά του σκορ, φτάνοντας να προηγηθεί με παραπάνω από 20 πόντους (90-67). Ο Κροάτης σέντερ συνέχισε να κυριαρχεί στα δύο καλάθια, με τους ψηλούς της Φενέρμπαχτσε να μην καταφέρνουν να τον περιορίσουν. Τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, δύο ριμπαόυντ και τρεις ασίστ, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την τροφοδότησή του από τους περιφερειακούς.
Ο Τσάβι Πασκουάλ ευτύχισε να έχει πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο αλτρουισμός που επέδειξαν όλοι οι παίκτες του. Η Μπάρτσα μοίρασε 23 ασίστ, έναντι μόλις 13ων της Φενέρμπαχτσε.
Κέρδος ο Μπιέλιτσα
Τις προάλλες, η κίνηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να διώξει τον Μπιέλιτσα από το παρκέ, κατά τη διάρκεια του αγώνα ενάντια στην Τόφας για το τουρκικό πρωτάθλημα, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, τόσο θετικών, όσο και αρνητικών. Το γεγονός αυτό όμως, μάλλον πείσμωσε τον φόργουορντ της Φενέρ, καθώς ήταν ο κορυφαίος του σημερινού αγώνα.
Είχε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 26 λεπτά συμμετοχής, όντας τόσο ο πρώτος σκόρερ των Τούρκων, όσο και ο πρώτος ριμπάουντερ. Παρόλα αυτά, η Φενέρ έδειξε, πως στην παρούσα φάση είναι ένα επίπεδο κάτω από την Μπαρτσελόνα, η οποία μοιάζει ανίκητη, καθόλη τη διάρκεια του Top-16.
Η τουρκική ομάδα ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό με ρεκόρ 4-5, ωστόσο μειονεκτεί στην διαφορά των πόντων στους δύο αγώνες.
Μέτριος ο Παπανικολάου
Ο Κώστας Παπανικολάου αγωνίστηκε για 21 λεπτά, έχοντας πέντε πόντους, ένα ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, παίζοντας όμως πολύ καλή άμυνα στον Λίνας Κλέιζα.
Τα δεκάλεπτα: 18-19,45-38,64-48, 93-73
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Πούλεν 12, Ντόρσεϊ 8, Σάδα, Χουέρτας 2, Αμπρίνες 10, Ναβάρο 12, Τοντόροβιτς 2, Παπανικολάου 5, Όλεσον 4, Λόρμπεκ 6, Νάχμπαρ 13, Τόμιτς 19
ΦΕΝΕΡ (Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 11, Τζάκσον 11, Ονάν, Μπιέλιτσα 15, Μαχμούτογλου 2, Κλέιζα 10, Σέκουλιτς 2, Σαβάς, Ζόριτς 3, Μπογκντάνοβιτς 11, Πρέλτζιτς 8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου