Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ένας Ντάνστον δεν αρκούσε...

Ο Ολυμπιακός πάλεψε στην Βαρκελώνη, όμως έχοντας σε εξαιρετική μέρα μόνο τον Μπράιαντ Ντάνστον (18π. με 6/10διπ. και 6/6β,, έχοντας ακόμη 6ριμπ., και 2 τάπες), ) -και με τους Σπανούλη, Πρίντεζη απόντες- δεν μπορούσε να ελπίζει στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή.
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (με όπλο την πιεστική της άμυνα) ήταν μέσα στην διεκδίκηση της νίκης για κάτι παραπάνω από 2,5 δεκάλεπτα, όμως αν και απέναντι του είχε μια σχετικά νωθρή Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να κάνει το μεγάλο μπαμ, χάνοντας με 70-58
Κι αυτό γιατί με 56 πόντους δεν μπορούσε να ελπίζει σε μια έδρα όπως το «Παλάου Μπλαουγκράνα». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Περπέρογλου έμεινε άποντος (0/8 σουτ εντός παιδιάς), ενώ χαμηλά έμειναν και οι υπόλοιπο περιφερειακοί. Χαρακτηριστικό επίσης το 5/19 τρίποντα και το 15/37 τρίποντα, τα 16 λάθη.
Να προσθέσουμε ότι Καββαδάς και Παπαπέτρου δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου, ενώ περίπου 8 λεπτά έπαιξε ο Κόλινς χωρίς να ξεχωρίσει και πάλι.
Μεγάλη ζημιά στο δεύτερο μέρος έκανε για τους Καταλανούς ο Όλεσον, ενώ στα «ρηχά»κυμάνθηκε η απόδοση του Κώστα Παπανικολάου στα 14 λεπτά που αγωνίστηκε
Ξεκίνησε με «πύργους», σούπερ ο Ντάνστον!
Ο Μπαρτζώκας παρέταξε 5άδα με Ντάνστον, Σερμαντίνι, καθώς ο Πασκουάλ είχε «κατεβάσει» επίσης βαρύ σχήμα με Τόμιτς και Λόρμπεκ στους ψηλούς. Στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε αρκετά καλά μένοντας κοντά στο σκορ ή έχοντας οριακό προβάδισμα.
Μπροστάρης μάλιστα ήταν ο Ντάνστον ο οποίος έδινε σπουδαίες λύσεις σε άμυνα κι επίθεση (με 6π. και 2 τάπες στα α'΄δεκάλεπτο) φέρνοντας την ομάδα του στο 6-8 μετά από 5 λεπτά στο ματς.
Το κακό ωστόσο ήταν ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλες λύσεις (ειδικά από την περιφέρεια) με τους Περπέρογλου και Λοτζέσκι να αστοχούν σε αρκετά μακρινά σουτ ακόμη κι όταν γίνονταν υπό καλές προϋποθέσεις.
Στο -9 και… ξανά Ντάνστον
Για μεγάλο μέρος του δεύτερου δεκαλέπτου όμως ο Ντάνστον «σίγησε» με την ομάδα του Μπαρτζώκα να εξακολουθεί να μην βρίσκει πόντους από άλλους παίκτες (με εξαίρεση ίσως τον Πέτγουεϊ), και να μην έχει και περιφερειακό σουτ (1/7 στο α' μέρος). Αντιθέτως ο Ναβάρο άρχισε να «ζεσταίνεται» οδηγώντας τους Καταλανούς για πρώτη φορά στο 9 (30-21στο 17:30).
Ακόμη κι έτσι όμως ο η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να ξεφύγει, καθώς η καλή άμυνα των Πειραιωτών τους ανάγκαζε να είναι επίσης αρκετά άστοχοι. Έτσι όταν στα τελευταία 2,5 λεπτά ο Ντάνστον ξαναβρήκε τον δρόμο προς το καλάθι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας μειώσει στους 6 (33-27).
Επιμέρους 2-10 με Ντάνστον… τραυματία!
Για μεγάλο διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός και πάλι με όπλο την πιεστική του άμυνα. Με τον Πέτγουεϊ να δίνει ενέργεια και τον Λοτζέσκι να βρίσκει το χέρι του, οι Πειραιώτες έτρεξαν ένα 2-10, προσπερνώντας με 35-37 (στο 24')! Κι αυτό έστω κι αν για σχεδόν ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο είχαν χάσει τον Ντάνστον ο οποίος είχε περάσει εκτός ώστε να του γίνουν ράμματα (πάνω από τη μύτη) μετά από χτύπημα (όχι ηθελημένο) του Τόμιτς.
Δεν είχε διάρκεια και λύσεις από άλλους παίκτες
Η ομάδα του Μπαρτζώκα όμως δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή της. Ο Τόμιτς έκανε ζημιά μέσα στην ρακέτα, ο Όλεσον βρήκε το χέρι του από την περιφέρεια, ενώ ο Πούλεν πέτυχε ένα τρίποντο-μαχαιριά στην εκπνοή του δεκαλέπτου στέλνοντας την διαφορά στο +11 (55-44).
Αν και απέμενε ένα ολόκληρο δεκάλεπτο ήταν φανερό ότι δύσκολα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ακολουθήσει. Ο Ολέσον συνέχισε να «βομβαρδίζει», η Μπαρτσελόνα ξέφυγε ακόμη και με 16π. (67-51 στο 17:30') και έτσι το 70-58ήρθε απόλυτα φυσιολογικά απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχαν απογοητευθεί.
Τα δεκάλεπτα: 18-13, 33-27, 55-44, 70-58
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Πάλεν 8,Ντόρσει ,Σάντα, Χουερτας 7,Αρμπίνες 3,Ναβάρο 7(1/6τρ), Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 3(0/1δ,1/2τρ,2ρ,2κλ,1λ,1ας σε 14'), Ολεσον 15(4/6τρ, Λόρμπεκ 13,Νάχμπαρ,Τόμιτς 14(6/11δ,11ρ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 17(3/5τρ), Σερμαντίνι 4,Ντάνστον 18(6/10δ), Περπέρογλου (0/8σ!), Σλούκας 4,Κόλινς 2,Σίμονς, Μάντζαρης 4(8ρ,5ας), Κατσίβελης 2,Λοζέσκι 7(1/6τρ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου