Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Καλύτερα τώρα, παρά μετά

Η Εθνική Ελλάδας δεν έπαιξε καθόλου καλό μπάσκετ και ηττήθηκε από τη Λιθουανία με 86-67 στο πρώτο ματς του τουρνουά στο Κάουνας.
Η Λιθουανία νίκησε με χαρακτηριστική άνεση την Ελλάδα (86-67) την πρώτη μέρα του τουρνουά στο Κάουνας αναδεικνύοντας πολλές αδυναμίες του ομοσπονδιακού μας συγκροτήματος. Βέβαια δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία φιλική αναμέτρηση και ίσως μάλιστα λειτουργήσει ευεργετικά αν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.
ADVERTISEMENT
Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδας έμεινε κοντά στο σκορ χάρη στην καλή της άμυνα κυρίως και κάποια εύκολα καλάθια που βρήκε στον αιφνιδασμό. Η τρίτη περίοδος όμως ήταν σκέτη καταστροφή. Τα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ διαδέχονταν το ένα το άλλο, οι οικοδεσπότες φυσικά και το εκμεταλλεύονταν με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει και να παγιωθεί πάνω από τους 20 πόντους (έφτασε και στο +24). Η Ελλάδα ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο έδειξε στοιχεία τα οποία μπορεί να κρατήσει για το μέλλον.
Το μόνο σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα δεν παίζει κανένα ρόλο, το εύρος της διαφοράς θα επηρεάσει μόνο ψυχολογικά και το επόμενο δεκαήμερο η δουλειά στο παρκέ πρέπει να πολλαπλασιαστεί.
Ο μοναδικός παίκτης που διακρίθηκε ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης (14 πόντους) ενώ από τους Λιθουανούς οι «πύργοι» Βαλαντσιούνας (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Μοτεγιούνας (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ) έκαναν πάρτυ.
Ο Φώτης Κατσικάρης εκτός του τιμωρήμενου Νικ Καλάθη, άφησε εκτός δωδεκάδας τους Γιάννη Μπουρούση (ήταν άρρωστος τις προηγούμενες μέρες) και Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς.
Τα δεκάλεπτα: 19-16, 39-35, 64-45, 86-67
Λιθουανία (Καζλάουσκας): Πότσιους 6, Καλνιέτις 8 (2), Ντ. Λαβρίνοβιτς 14 (1), Ματσιούλις 2, Σεϊμπούτις 4, Κ. Λαβρίνοβιτς 2, Γιανκούνας 3, Βαλαντσιούνας 14, Γιουσκεβίτσιους, Κουζμίνσκας 9, Μοτιεγιούνας 18 (1), Βασιλιάουσκας 6 (2).
Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπόγρης, Ζήσης 5, Βασιλειάδης 4 (1), Γλυνιαδάκης 4, Παπανικολάου 5 (1), Σλούκας 7 (1), Καϊμακόγλου 10 (1), Βουγιούκας 11, Πρίντεζης 14 (2), Μάντζαρης 3 (1), Αθηναίου, Αντετοκούνμπο 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου