Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Διέλυσε τον «Ζοτς» και ψάχνει τη ρεβάνς!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται κι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ξανά στο δρόμο του Ολυμπιακού προς την κορυφή της Ευρώπης, αφού έκανε... πλάκα στη Φενέρ (96-87) του «Ζοτς» σ' έναν από τους πιο εύκολους ημιτελικούς στη σύγχρονη ιστορία των Final 4.
Η Φενέρ άντεξε λιγότερο από 15 λεπτά και παραδόθηκε, όταν ο Γκουστάβο Αγιόν άρχισε να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι κι ο KC Ρίβερς να «βομβαρδίζει» απ' την περιφέρεια. Ίσως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς να περίμενε τη ζημιά απ' τον Φερνάντεθ, τον Γιουλ ή τον Ροντρίγκεθ, αλλά τελικά η καταστροφή γι' αυτόν ήρθε από δύο «παγκίτες» του Πάμπλο Λάσο, που στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαν 26 απ' τους 55 πόντους της ομάδας τους!
Οι Τούρκοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο για να επιστρέψουν, αλλά δεν μπόρεσαν να κατεβάσουν τη διαφορά κάτω απ' τους 10 πόντους (92-82 στο 38'). Σε πολλές περιπτώσεις ξέφυγαν, καθώς πέραν των διαμαρτυριών, έπαιζαν πάνω απ' τα όρια του φάουλ, με αποτέλεσμα οι διαιτητές (Χριστοδούλου, Πουκλ, Λότερμοζερ) ν' αρχίσουν τα αντιαθλητικά και τις τεχνικές ποινές.
Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο «Ζοτς» να πάρει τάιμ άουτ στο 34' για να ηρεμήσει τους παίκτες του, που από ένα σημείο και μετά είχαν το μυαλό τους περισσότερο στη διαμαρτυρία και λιγότερο στο ματς.
Αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο και στον συγκεκριμένο αγώνα έκανε το καλύτερο. Όταν σε ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βάζεις 50 πόντους στο 17', 55 στο ημίχρονο και σουτάρεις με 8/14 τρίποντα, τότε δεν μπορεί να συμβεί τίποτα άλλο πέραν του να θριαμβεύσεις. Προσθέστε πως δύο παίκτες της (Γιουλ και Ροντρίγκεθ) είχαν... 16 ασίστ(!) και θα βγάλετε ακόμη πιο εύκολα το πόρισμα.
MVP: Ποιος να το 'λεγε στον «Ζοτς» πώς θα έχανε απ' τον Γκουστάβο Αγιόν. Με 14 πόντους σε 13 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο (7/9δίπ.) ήταν αυτός που έκανε την ουσιαστική διαφορά στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου, όταν ακόμη η Φενέρ πάλευε το ματς. Απ' τον Μεξικανό πάουερ φόργουορντ/σέντερ ξεκίνησε η κυριαρχία της Ρεάλ Μαδρίτης κι ακολούθησε ο «βομβαρδισμός» τριπόντων απ' τον KC Ρίβερς για το +20 (55-35) του ημιχρόνου.
Όταν μία ομάδα χάνει στον ημιτελικό με 20 πόντους στο ημίχρονο, τότε δύσκολα βρίσκεις τον... μόνο άφαντο. Ο χαρακτηρισμός θα μπορούσε να δοθεί σε πολλούς παίκτες της Φενέρ για ένα ημίχρονο. Ο Άντριου Γκάουντλοκ... το 'σωσε με τους 18 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά επί της ουσίας ήταν απών, όταν η Φενέρ χρειαζόταν τη βοήθειά του στην επίθεση. Σε κακή μέρα ήταν κι ο Νίκος Ζήσης κι ακόμη χειρότερα τα πράγματα για τους Ζόριτς και Πρέλντζιτς.
Τα 8 τρίποντα της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο ημίχρονο με τις περιστροφές στην άμυνα της Φενέρ να πηγαίνουν... περίπατο. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως οι Ισπανοί είχαν 5 τρίποντα απ' το ίδιο ακριβώς σημείο(!) στο πρώτο 20λεπτο κι άλλα 3 απ' την ακριβώς απέναντι γωνία.
Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Final 4 που ο φιλοξενούμενος είχε περισσότερο κόσμο απ' τον γηπεδούχο! Οι Τούρκοι της Φενέρ έκαναν... κατάληψη στο γήπεδο κι έκαναν τους Μαδριλένους να μοιάζουν μειοψηφία. Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 5.000 οπαδοί της ομάδας του «Ζοτς» ήταν στην εξέδρα, στην πρώτη παρουσία της ομάδας τους σε τελική φάση.
Τα δεκάλεπτα: 20-21, 55-35, 76-59, 96-87

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου