Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Στρέλνιεκς απέκλεισε τη Σλοβενία!

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς έκανε μεγάλο ματς, έβαλε και το καθοριστικό καλάθι κι η Λετονία άφησε εκτός συνέχειας τη Σλοβενία (73-66)!
Η Σλοβενία στα χαρτιά ήταν το φαβορί. Οι Λετονοί όμως έδειξαν στην πρώτη περίοδο (20-20) πως μπήκαν στο παρκέ με στόχο ν’ ανατρέψουν τα προγνωστικά και να περάσουν στα προημιτελικά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Ο Ζόραν Ντράγκιτς ήταν ασταμάτητος, ωστόσο οι Λετονοί είχαν λύσεις και μάλιστα βρέθηκαν στο +6 στο 17’ μετά από τρίποντο του Μπέρτανς. Εν τέλει οι δύο αντίπαλοι πήγαν στ’ αποδυτήρια με το σκορ στο 42-40 υπέρ των Λετονών έπειτα από καλάθι του Μπλουμς.
Τίποτα δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο (55-52) και τα πάντα κρίθηκαν στο καθοριστικό 4ο δεκάλεπτο! Εκεί οι Λετονοί συνέχισαν να παίζουν καλή άμυνα, βρήκαν λύσεις στα κρίσιμα κι εν τέλει πήραν μία σπουδαία πρόκριση για τα προημιτελικά του Eurobasket 2015!
Έπαιξε πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Λετονία δέχτηκε 40 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο επέτρεψε μόλις 26 στους Σλοβένους,. Ειδικά στα κρίσιμα, η άμυνα της Λετονίας ήταν εξαιρετική κι από τη στιγμή που βρήκε τα καλάθια που έπρεπε, δεν μπορούσε να χάσει.
Ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Είναι καλός παίκτης και το ξέρουμε. Τον ήθελε κι ο Δημήτρης Ιτούδης στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πριν καταλήξει στη Μπάμπεργκ. Στη Λετονία είναι ηγέτης και το έδειξε. Έκανε φοβερό ματς με 17 πόντους, 6 αμυντικά ριμπάουντ κι 8 τελικές πάσες, ενώ έβαλε κι ένα εξαιρετικά δύσκολο καλάθι που έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του!
Οι περισσότεροι Σλοβένοι δεν βρέθηκαν σε καλή κατάσταση. Πρέπελιτς, Μπλαζιτς και Κλόμπουτσαρ έδωσαν ελάχιστες λύσεις, ενώ ο Ζντοβτς δεν βρήκε σκορ ούτε από τους ψηλούς του. Αν δεν ήταν ο Ζόραν Ντράγκιτς, η διαφορά υπέρ της Λετονίας θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη!
Στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι-χέρι. Στο 36’ όμως ήρθε ο Μπέρζινς με τρίποντο να διαμορφώσει το 67-57! Ο Ντράγκιτς απάντησε 67-60 κι η Σλοβενία έδειξε πως ακόμα δεν είχε αποκλειστεί. Η ομάδα του Ζντοβτς μείωσε στους τρεις στο 4ο’ (69-66), ωστόσο ο Στρέλνιεκς ήταν εκεί για να κάνει το 71-65, μ’ ένα εξαιρετικό δύσκολο καλάθι που ουσιαστικά έκρινε το ματς υπέρ της Λετονίας!
Η Λετονία κρατάει τη μεγάλη πρόκριση και την εξαιρετική της άμυνα στα κρίσιμα σημεία. Επίσης φάνηκε πως οι Λετονοί μόνο αουτσάιντερ δεν είναι, καθώς είχαν συνεχώς το προβάδισμα και στο τέλος η καλύτερη ομάδα ήταν εκείνη που στο φινάλε πανηγύρισε την πρόκριση!
 Εδώ δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Οι Σλοβένοι θέλουν να ξεχάσουν το Eurobasket 2015, αφού απέτυχαν.
Τα δεκάλεπτα: 20-20, 42-40. 55-52, 73-66

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου