Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Κλειδοκράτωρ!

Το clasico της Θεσσαλονίκης τα 'χε όλα: Κατάμεστες εξέδρες, ρυθμό, θέαμα, εναλλαγές στο προβάδισμα κι ένα μεγάλο νικητή. Ο Άρης επικράτησε του ΠΑΟΚ (84-72) και τον έριξε στο 0-3!
Η ευκαιρία ήταν μοναδική γι' αμφότερες τις ομάδες: Για τον Άρη να διπλασιάσει τις νίκες του και ν' αφήσει τον συμπολίτη με καμία και για τον ΠΑΟΚ να κάνει την αρχή της επιστροφής του εντός συνόρων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
ADVERTISEMENT
Ο ΠΑΟΚ (0-3) προσπάθησε, αλλά ο Άρης (2-1) είχε/έχει περισσότερες λύσεις κι αξιοποίησε τη δική του μπροστά στο κοινό του, το οποίο γέμισε τις εξέδρες του «Nick Galis Hall» του Αλεξάνδρειου.
Ο Οκάρο Γουάιτ ήταν ασταμάτητος καθόλη τη διάρκεια, οι Ξανθόπουλος & Σίμτσακ πολύτιμοι στην τρίτη περίοδο, αλλά ο Τζερέλ ΜακΝιλ σκόραρε το καθοριστικό τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα.
Ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στη θέση «5» κι οι Μάρκοβιτς & Μπάλαμπαν το... υπενθύμισαν.
Ο Οκάρο Γουάιτ με 2/2 ελεύθερες βολές και τους τελευταίους πόντους του έκανε το 75-69 στο 37', αλλά ο Νίκολα Μάρκοβιτς δεν ήταν το ίδιο εύστοχος στο 38' (0/2β.). Ο Ντόμινικ Γουότερς... επέστρεψε στην κατοχή κι ο Γουίλιαμ Χάτσερ με τρίποντο μείωσε σε 75-72, αλλά ο Τζερέλ ΜακΝιλ δε δίστασε να πάρει το τρίποντο και δικαιώθηκε για την επιλογή του (78-72 στο 38'). Οι Μάρκοβιτς & Χάτσερ αστόχησαν διαδοχικά πίσω απ' τα 6,75μ. κι η αντίστροφη μέτρηση μόλις είχε αρχίσει.
Ο Άρης κρατά την... παράσταση του Οκάρο Γουάιτ και την υποδειγματική συμπεριφορά του κόσμου του κι ο ΠΑΟΚ τη συνέπεια του Γουίλιαμ Χάτσερ, ο οποίος απέδειξε πως η μεσοβδόμαδη εμφάνισή του δεν ήταν τυχαία.
Ο Άρης ξεχνά πώς πήρε μόνο 13 πόντους από 19 δεύτερες επιθέσεις κι ο ΠΑΟΚ το παθητικό των 28 πόντων στη ρακέτα.α δεκάλεπτα: 22-20, 41-39, 63-56

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου