Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Το παζλ συμπληρώνεται, πέρασαν Λέικερς, Χοκς και Μάβερικς

Στον έκτο αγώνα κρίθηκαν τρεις σειρές του πρώτου γύρου των playoff τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/04). Οι Λέικερς έκαναν το 4-2 επικρατώντας στη Νέα Ορλεάνη των Χόρνετς και στα ημιτελικά της Δύσης θα αντιμετωπίσουν τους Μάβερικς οι οποίοι έφυγαν νικητές από το Πόρτλαντ και σφράγισαν το εισιτήριο. Οι Χοκς απέκλεισαν τους Μάτζικ και στον δεύτερο γύρο τους περιμένουν οι Σικάγο Μπουλς.

H εντός έδρας ήττα στον πρώτο αγώνα "ταρακούνησε" τους Λέικερς και σε βάθος χρόνου 6 αγώνων απέδειξαν την ανωτερότητά τους απέναντι στους Χόρνετς. Το τελικό 4-2 για τους πρωταθλητές επιτεύχθηκε με τη νίκη 98-80 στη Νέα Ορλεάνη με τον Κόμπε Μπράιαντ να σημειώνει τους 22 από τους 24 πόντους του μέχρι και την τρίτη περίοδο κι απο'κει και πέρα να απολαμβάνει από τον πάγκο την άνετη επικράτηση της ομάδας του. Εξαιρετική παρουσία είχε και ο Αντριου Μπάινουμ ο οποίος τελείωσε το ματς με double-double (18π., 12ρ.).
Αντίπαλος των Λέικερς στα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας θα είναι οι Ντάλας Μάβερικς οι οποίοι πέτυχαν την 4η νίκη τους στον έκτο αγώνα της σειράς με τους Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ με 103-96. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ήταν και πάλι ο ακρογωνιαίος λίθος με 33 πόντους και 11 ριμπάουντ αλλά πολύτιμες λύσεις στα κρίσιμα σημεία προσέφεραν και οι Τζέισον Τέρι (22π., 8ασ.) και Σον Μάριον (16π.). Από τους Μπλέιζερς ο Τζέραλντ Ουάλας σταμάτησε στους 32 πόντους και στα 12 ριμπάουντ με τον Λα Μάρκους Ολντριτζ να προσθέτει 24 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν οι Χοκς θα δώσουν το παρών στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας καθώς ολοκλήρωσαν το έργο τους κόντρα στους Μάτζικ, σημειώνοντας την πολυπόθητη τέταρτη νίκη με 84-81 στην Ατλάντα. Ο Τζο Τζόνσον με 23 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ ως αβέβαιο κρίνεται το μέλλον του Ντουάιτ Χάουαρντ στο Ορλάντο μετά τον αποκλεισμό της ομάδας στον πρώτο γύρο των playoff για πρώτη φορά από το 2007.
Τα αποτελέσματα της ημέρας:
Πόρτλαντ Μπλέιζερς - Ντάλας Μάβερικς 96-103 (2-4)Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα.
Νιου Ορλεανς Χόρνετς - Λ.Α. Λέικερς 80-98 (2-4)Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα.
Ατλάντα Χοκς - Ορλάντο Μάτζικ 84-81 (4-2)Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου