Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η συνέντευξη Τύπου των προπονητών ενόψει τελικού

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς... "απολογήθηκε" και αστειευόμενος είπε: "Θα ζητήσω στο Διαμαντίδη να έχει 30 πόντους, 15 ασίστ και 20 ριμπάουντ". Σε χαλαρούς ρυθμούς η συνέντευξη Τύπου των προπονητών με τον Ντέιβιντ Μπλατ να αποθεώνει τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Βαρκελώνη μέρα 3η... Αποστολή Ισπανία - Γιάννης Νάτου.
Η συνέντευξη Τύπου:

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ και έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε σε ακόμη έναν τελικό. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση γιατί βλέπουμε την δουλειά που κάνουμε να αποδίδει καρπούς. Τώρα θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Αν κάνουμε τα λάθη που κάναμε στο παιχνίδι με τη Σιένα και χάσουμε τα ριμπάουντ, δεν θα έχουμε τύχη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο αντίπαλός μας έχει καλό περιφερειακό σουτ, δεν αφήνει ευκαιρίες να πάνε χαμένες και στην προπόνηση που θα κάνουμε σήμερα (Σάββατο 07/05) θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς".
Κληθείς να μιλήσει για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τόνισε: "Θα πρέπει να απολογηθώ τώρα γιατί δεν έπαιξε καλά ο Διαμαντίδης; (γέλια) Θα του ζητήσω να έχει 30 πόντους, 15 ασιστ και 20 ριμπάουντ αύριο. (γέλια). Δεν είναι δυνατόν να παίζει σε κάθε παιχνίδι το ίδιο καλά. Ο Διαμαντίδης είναι ο αρχηγός της ομάδας και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ελπίζω να γίνει αύριο ένα παιχνίδι όπως αυτό του 2009 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ".
Αναφερόμενος στην Μακάμπι, τόνισε: "Η Μακάμπι είναι ομάδα με πολύ ταλέντο, με καλούς παίκτες, που παίζουν σκληρή άμυνα. Έχουν τον Σχορτσανίτη που είναι πολύ δυνατός στο inside game. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι καλή άμυνα και εμείς θα πρέπει να οργανώσουμε καλά την επίθεσή μας".Για τον Νικ Καλάθη είπε: "Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί του, τόσο εγώ όσο και συμπαίκτες του όπως οι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής, για να του πούμε τι θέλουμε από αυτόν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που παίζει σε αυτό το επίπεδο. Χθες έπαιξε πολύ καλά κι ελπίζω να παίξει κι αύριο εξίσου καλά".


Για τον χαμένο τελικό του 2001 από την Μακάμπι είπε: "Τον θυμάμαι. Η Μακάμπι είχε παίξει καλά. Άξιζε να νικήσει. Πρέπει, όμως, να θυμάστε κι άλλα παιχνίδια. Τον τελικό του 2000, τους ημιτελικούς του 2002 και 2005".Για το γεγονός ότι βρίσκεται στην ίδια ομάδα για δώδεκα συνεχόμενα χρόνια και απάντησε: "Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει πόσο δύσκολη είναι η δουλειά, αλλά και πόσο μας αρέσει. Να δουλεύουμε, δηλαδή, για τον Παναθηναϊκό. Έχουμε παίξει 24 τελικούς κι έχουμε πάρει τους 20. Είναι δύσκολο να πεις κάτι εναντίον της ομάδος. Την πρώτη χρονιά μου, το 1999, πήραμε το τρόπαιο και κανείς δε μπορεί να γκρινιάξει. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου με εμπιστεύεται".Σχολιάζοντας την αλλαγή του "Σόφο" στη Μακάμπι τόνισε: "Πρώτη διαφορά είναι πως δεν παίζει στα κόκκινα (γέλια). Παίζει στα κίτρινα. Είναι μία καλή ερώτηση για τους παίκτες. Τον ξέρουμε καλά, έχουμε παίξει αντίπαλοι πολλές φορές. Θα επαναλάβουμε πράγματα που κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια".
Για τα τρόπαια που έχει κατακτήσει, υποστήριξε: "Αισθάνομαι καλά (γέλια). Διασκεδάζω τα πάντα κάθε ημέρα, σε κάθε προπόνηση. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ".Ντέιβιντ Μπλατ: "Είναι ένα ακόμα σπουδαίο κεφάλαιο σε μία μεγάλη αντιπαλότητα στην ιστορία της Ευρωλίγκα αυτός ο τελικός.Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία και έχει έναν σπουδαίο προπονητή και πολλούς σπουδαίους παίκτες. Η ομάδα μας έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε παίκτες που ήταν χρόνια μαζί όπως ο Παναθηναϊκός. Αντιμετωπίσαμε πολλά μαζί με τους παίκτες μου και έχουμε φτάσει εδώ και πιστεύω ότι οι παίκτες μου το αξίζουν. Σε έναν τελικό με τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης να παίζουν, όλα μπορούν να συμβούν.


Είναι ένας μαραθώνιος όλη η διοργάνωση. Ξυπνάς το πρωί και σκέφτεσαι τι πρέπει να κάνεις για να βοηθήσεις την ομάδα. Για να έχουμε φτάσει εδώ, κάτι έχουμε κάνει καλά. Δεν είδα τον Παναθηναϊκό σε video χθες. Προτίμησα να κάτσω με τους δικούς μου και να μιλήσουμε για άλλα θέματα.
Κληθείς να συγκρίνει τις δύο ομάδες, ο κόουτς της Μακάμπι, υποστήριξε: "Υπάρχει διαφορά στην εμπειρία. Ιστορικά δεν υπάρχει γιατί αμφότερες οι ομάδες είναι συνεπείς τα τελευταία χρόνια. Ήμασταν πολύ καλοί όλη τη χρονιά. Δεν μπορούμε ξαφνικά να ανακαλύψουμε τον τροχό".
Για το στυλ παιχνιδιού των δύο ομάδων είπε: "O Παναθηναϊκός στη διάρκεια των χρόνων είχε πολλές επιτυχίες. Έκανε πολλά για να φτάσει εκεί. Αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχεια. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος, χωρίς αμφιβολία. Δεν είναι τι μπάσκετ παίζει, αλλά αν παίζει σωστά αυτό που θέλει.
Εγώ θέλω να νικάω, αλλά αγαπώ το παιχνίδι όταν παίζεται σωστά. Αυτή είναι η χάρη του Παναθηναϊκού. Φέτος βλέπω πολλά κοινά στις δύο ομάδες. Οι προπονητές δίνουν σημασία στο τι γίνεται σωστά. Αύριο θα μετρήσει ποιος θα παίξει πιο σωστά".

Για τον γιο του είπε: "Ίσως τον στείλω στον Ζέλικο, όταν μεγαλώσει".
Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα συμβεί αν υπάρξει παράταση κι η Μακάμπι χρειαστεί να αγωνιστεί μετά τη δύση του ηλίου, όταν αρχίζει η ημέρα πένθους στο Ισραήλ, σημείωσε: "Όταν έρθει η ώρα να παίξουμε παράταση, θα πάρω μία δύσκολη απόφαση".
Αναφερόμενος στον Σχορτσιανίτη, τόνισε: "Ο "Σόφο" έχει μεγάλη επιρροή στην ομάδα μου. Έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία. Μακάρι να μπορούσατε να μπείτε μία ημέρα στα παπούτσια του να δείτε πώς είναι. Πιστέψτε με, είναι μεγάλα (γέλια). Είναι εξαιρετικός. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας".
Κώστας Τσαρτσαρής: "Όπως είπε και ο προπονητής μου θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι από χθες για να πάρουμε αυτό τον τίτλο".

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη που τόνισε ότι είναι μεγάλη πρόκληση για αυτόν να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, σημείωσε: "Λογικό να σκέφτεται έτσι, γιατί όλοι θέλουν να γίνουν πρωταθλητές. Είμαστε εδώ για να το πάρουμε. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Δε θα αφήσουμε τον Σοφοκλή και τους άλλους να πάρουν τον τίτλο".
Τσακ Έιντσον: "Όταν είσαι σε έναν τελικό, θέλεις να παίζεις κόντρα στην καλύτερη ομάδα και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Είμαι ενθουσιασμένος".




Τo τρέιλερ του Contra.gr για το Final-4:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου