Ο ομογενής γκαρντ έχει έναν λόγο παραπάνω να νοιάζεται για τους Τεξανούς, αφού το καλοκαίρι απέκτησαν τα δικαιώματά τους σε ανταλλαγή με τους Τίμπεργουλβς, που τον επέλεξαν στο Νο.45 του ντραφτ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Orlando Sentinel, το άλμα για το ΝΒΑ πλησιάζει.
«Οποιεσδήποτε μακροχρόνιες απόφασεις μπορεί να περιλαμβάνουν τον Λάκε Χάουελ και τον εξέχοντα με το πανεπιστήμιο της Φλόριντα Νικ Καλάθη, που προέρχεται από μία εξαιρετική δεύτερη χρονιά στο επαγγελματικό μπάσκετ στην Ελλάδα. Το Ντάλας απέκτησε τα δικαιώματα του Καλάθη το 2009 σε ανταλλαγή με τη Μινεσότα, που επέλεξε τον ύψους 1,98μ. γκαρντ στο δεύτερο γύρο του ντραφτ εκείνης της χρονιάς, αφότου υπέγραψε συμβόλαια με την ελληνική δύναμη, τον Παναθηναϊκό» αναφέρει χαρακτηριστικά, πριν συνεχίσει με ανάλυση των λόγων που δε θα κάνει φέτος το υπερατλαντικό ταξίδι.
«Έχει ακόμη έναν χρόνο συμβολαίου κι έχει πει πως για να τον αποκτήσει μία ομάδα από το ΝΒΑ θα πρέπει να πληρώσει 500.000 δολάρια για να τον φέρει πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγωνιστική περίοδο 2011-12. Το πιο δύσκολο θα είναι να δώσει κανείς όσα έχει τώρα λαμβάνειν, που υπολογίζεται πως μπορεί να συγκριθεί με συμβόλαιο παρόμοιο με αυτό που δικαιούνται ένα πικ του ντραφτ» σημειώνει. Το συμβόλαιο που έχει είναι πιο ελκυστικό λόγω του δικαιώματος να αγωνιστεί στην Εθνική Ομάδα κι φέρεται να φτάνει στα 2 εκατομμύρια δολάρια καθαρά το χρόνο, συν δωρεάν σπίτι κι αυτοκίνητο» σημειώνει.