Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Στο προσκήνιο ο Λάζαρος

Οι κινήσεις για την ενίσχυση του «ερυθρόλευκου» ρόστερ θα γίνουν με προσοχή και υπομονή και γι' αυτό μέχρι στιγμής η μοναδική συμφωνία που έχει επιτευχθεί είναι με τον Γιώργο Πρίντεζη. Στο λιμάνι περιμένουν τις απαντήσεις του Μιχάλη Πελεκάνου και του Ανδρέα Γλυνιαδάκη για να συνεχίσουν τον σχεδιασμό τους, στον οποίο έχει ανέβει σε περίοπτη θέση ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο λόγος είναι απλός: Από τη στιγμή που ο Γλυνιαδάκης θα αποδεχθεί την προσφορά της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αναζητήσει νέα τριπλέτα σέντερ και είναι απαραίτητο τουλάχιστον ένας να έχει ελληνικό διαβατήριο.Ο μοναδικός που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Ιβκοβιτς είναι ο Παπαδόπουλος, με τον οποίο, πάντως, μέχρι χθες δεν είχε υπάρξει η παραμικρή επαφή.

Οι προσφορές
Υπάρχει, βέβαια, ένα ενδεχόμενο να μην προσεγγιστεί ο μέχρι πρότινος παίκτης της Κίμκι. Εφόσον ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης πειστεί να μείνει στο λιμάνι, τότε το όνομα του Παπαδόπουλου θα υποχωρήσει και πάλι. Το σκηνικό αυτή τη στιγμή έχει ως εξής: Μετά την αρχική πρόταση των 120.000 ευρώ που έγινε στον Γλυνιαδάκη την προηγούμενη Δευτέρα, οι Πειραιώτες βλέποντας πως υπάρχει μεγάλη διαφορά μαζί του τον προσέγγισαν εκ νέου δύο φορές.
Το βράδυ της Τετάρτης η πρότασή τους ανέβηκε στα 180.000 ευρώ και ο Χανιώτης σέντερ από εκεί που ήταν έτοιμος να πει το «ναι» στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας, άρχισε να το σκέφτεται από την αρχή. Χθες, οι συζητήσεις κορυφώθηκαν, πλην όμως δεν επιτεύχθηκε συμφωνία μαζί του. Ολα δείχνουν πως και σήμερα θα υπάρξει επαφή, αλλά μέχρι χθες το βράδυ ο διεθνής άσος έκλινε στο να γίνει κάτοικος Λιουμπλιάνας για την επόμενη σεζόν, έναντι 250.000 ευρώ.
Πρότερη συνεργασία
Γι' αυτόν το λόγο στον Πειραιά, αλλά και στο... Ρότερνμπουργκ, όπου βρίσκονται ο Ντούσαν Ιβκοβιτς και ο Βαγγέλης Αγγέλου, προσανατολίζονταν στη λύση του Παπαδόπουλου. Οι τρεις τους είχαν συνεργαστεί με επιτυχία στην Ντιναμό Μόσχας, με την οποία είχαν κατακτήσει το ULEB Cup του 2006. Ο «Παπ» από την πλευρά του θέλει διακαώς να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό της Ευρωλίγκα και περιμένει την προσφορά που θα του γίνει.
Από κει και πέρα, δεν έχει υπάρξει εξέλιξη στο θέμα του βασικού σέντερ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα προχωρήσουν με τον Ντορ Φίσερ, διότι θεωρούν πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του βασικού σέντερ. Ετσι, μελετώνται οι παίκτες που έχουν προταθεί από την Αμερική και γι' αυτόν το λόγο ο Αγγέλου θα μείνει και σήμερα στο Ρότερνμπουργκ, όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της εθνικής Σερβίας.
Το πρόγραμμα του Ιβκοβιτς είναι φορτωμένο και με δεδομένο ότι οι προτεινόμενοι παίκτες είναι δεκάδες, ο βοηθός του θα μείνει στη γερμανική πόλη για να... ξεψαχνίσουν τη λίστα, μαζί και με τον έτερο βοηθό, τον Αλεξ Κέσαρ.
Πρέπει να τονιστεί πως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο παραμονής του Ράσο Νεστέροβιτς, υπό δύο προϋποθέσεις: Πρώτον, πως ως τον Σεπτέμβριο θα είναι σε θέση να ενταχθεί στην προετοιμασία και δεύτερον, πως θα δεχθεί μείωση τουλάχιστον κατά 50% του μισθού του που πέρσι έφτασε στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου