Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Βασιλειάδης: «Κίνητρο ναι, άγχος όχι»


 Κώστας Βασιλειάδης μίλησε στον Sentra 103.3 για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας εν όψει του Eurobasket και την προσπάθεια να δημιουργηθεί μία «ομάδα» από τον Ηλία Ζούρο.
«Είμαστε μία ομάδα. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν ό ένας τον άλλον», τόνισε ο διεθνής γκαρντ της Μπιλμπάο καταδεικνύοντας το κλίμα που επικρατεί στην εθνική.Οι δηλώσεις του Κώστα Βασιλειάδη στον Sentra 103.3:

Για το φιλικό με το Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ: Ήταν αρκετά δυνατοί, το κλασικό κολεγιακό μπάσκετ. Το καλό για μας ήταν ότι έπαιξαν 40' ζώνη, εκεί που δεν έχουμε προπονηθεί πολύ και χρειαζόμαστε βελτίωση και ήταν μια πάρα πολύ καλή προπόνηση για να βελτιωθούμε. Πλέον οι ομάδες έχουν σουτέρ, όπως και η δική μας ομάδα, όμως το δυνατό μας σημείο είναι οι ψηλοί.
Στους ψηλούς είμαστε πάρα πολύ δυνατοί, διότι έχουμε δει σε όλα τα φιλικά ότι οι αντίπαλες ομάδες δίνουν βοήθειες στους ψηλούς.
Για την παρουσία του στην Εθνική: Είναι κάτι καινούριο να παίζεις στα 27 για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα, είναι κάτι που το ήθελα τα τελευταία χρόνια. Αυτή την στιγμή είμαι καλά και με την εμπειρία που έχω από το εξωτερικό μπορώ να βοηθήσω την Εθνική ομάδα, είναι η ευκαιρία μου να δώσω το καλύτερο για την Εθνική ομάδα.
Είναι καλό να έχεις ιστορία στις μικρές Εθνικές ομάδες, το θέμα είναι να φθάσεις στην Εθνική Ανδρών που ονειρεύονται όλοι οι παίκτες. Τώρα αρχίζουν τα... ωραία με το Ευρωμπάσκετ και ανυπομονώ να βρεθώ εκεί.
Για το κλίμα που επικρατεί στην Εθνική: Είμαστε μια ομάδα όπου όλοι θέλουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Υπάρχουν οι τρεις, ο Μπουρούσης, ο Ζήσης και ο Φώτσης που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από μας και μας βοηθούν πολύ και αυτό είναι σημαντικό. Οι υπόλοιποι έχουμε δίψα για διακρίσεις και νίκες.
Υπάρχει κίνητρο, όμως δεν υπάρχει άγχος. Βλέπουμε ότι έχουμε καλή ομάδα, ένα πάρα πολύ δυνατό σύνολο που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Σιγά – σιγά βελτιωνόμαστε και στον επιθετικό τομέα και από εκεί και πέρα θα είμαστε έτοιμοι για το Ευρωμπάσκετ και θα πάμε καλά.
Πως μπορεί να αντιδράσει η Εθνική στα ματς που θα “πρέπει” να κατακτήσει τη νίκη: Εκεί πρέπει να βάλουμε όλο μας τον εαυτό και να νικήσεις μέσα από το σύστημα της ομάδας. Το μπάσκετ έτσι είναι, υπάρχουν αγώνες που πρέπει να νικήσεις και πρέπει να είμαστε πολύ καλοί για την Εθνική ομάδα. Δεν πρέπει να έχουμε πολύ άγχος, να μπαίνουμε στο γήπεδο και να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουμε.
Αυτή η ομάδα θα δείχνει πάθος, ότι θέλει και μπορεί να νικήσει αυτούς τους αγώνες. Όλοι μας φτιάχνουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και γενικότερα μια ομάδα.
Για την Μπιλμπάο και την δική του παρουσία: Ανάλογα με την δυναμικότητα του πρωταθλήματος είναι κάτι σαν τον ΠΑΟΚ ή τον Άρη. Στο ισπανικό πρωτάθλημα ξεκινήσαμε με άλλους στόχους, στην πορεία διαφοροποιήσαμε το πλάνο μας και στα πλέι – οφ παίξαμε με την Βαλένθια όπου είχε σερί 22 νίκες και μια ήττα. Είμασταν λίγο μαζεμένοι αλλά βρήκαμε τον ρυθμό μας στα πλέι – οφ.

Μπορούσα να ανταποκριθώ σε αυτά που ζητούσε ο κόουτς και θέλω ότι έκανα στην Ισπανία να μου βγει και στην Εθνική ομάδα γιατί τόσα χρόνια προσπαθώ να είμαι μέλος της Εθνικής και φέτος πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου