Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

«Μένω στη Σιένα»


Η εθνική μετράει... μέρες για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και ο Νίκος Ζήσης, μιλώντας στον Sentra 103,3, αναφέρθηκε στο νέο πρόσωπο της «γαλανόλευκης» που στηρίζεται περισσότερο στους «ψηλούς».

Πάντως, ο γκαρντ της Σιένα, εξέφρασε την πίστη του στην ανανεωμένη περιφέρεια της ελληνικής ομάδας. Ο «παλιός» της «επίσημης αγαπημένης», μαζί με τους Φώτση και Μπουρούση, αναφέρθηκε επίσης στο... μέλλον του, λέγοντας πως θα παραμείνει στην ιταλική ομάδα, παρά το φλερτ με τον Ολυμπιακό και το πρόσφατο ενδιαφέρον από την Κάχα Λαμποράλ.Αναλυτικά όσα είπε...
Για την εικόνα της εθνικής στα εννιά φιλικά παιχνίδια: «Είναι φιλικά παιχνίδια και προσφέρονται ως δείγματα γραφής για τον προπονητή για να δει ποια πράγματα κάνουμε σωστά. Η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και δείχνει ομοιογένεια. Είμαστε βέβαια, πολύ μακριά από το να θεωρούμε πως έχουμε κάνει κάτι επειδή κερδίσαμε κάποιες καλές ομάδες στα φιλικά. Είμαστε έναν μήνα μαζί, είμαστε καινούρια ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα. Τα επίσημα παιχνίδια ξεκινούν σε δέκα ημέρες και εκεί πρέπει να δείξουμε τι δουλειά έχουμε κάνει και σε ποιο βαθμό είμαστε έτοιμοι».
Για το τι έχει να επιδείξει αυτή η ομάδα: «Υπάρχει ενθουσιασμός, είναι λογικό. Είμαστε νέα ομάδα και πολλά παιδιά αγωνίζονται για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών. Είναι μεγάλη τιμή για οποιονδήποτε να αγωνίζεται στην εθνική ανδρών, πόσο μάλλον για ένα νεότερο παιδί. Αγωνιστικά σίγουρα η ομοιογένεια είναι αυτό που ξεχωρίζει. Μπορούμε να πούμε πως πραγματικά είμαστε μια ομάδα, ανεξαρτήτως αν θα παίξουμε καλή ή άσχημα, κάτι που είναι και θέμα ημέρας. Είμαστε ένα μήνα μαζί, αλλά έχουμε κάνει άλματα προόδου σε αυτό το κομμάτι. Ξέρουμε τι ζητάμε στο γήπεδο και ο προπονητής βοηθάει τρομερά. Δεν δείχνουμε μπερδεμένοι. Όσο περνά ο καιρός η ομάδα γίνεται όλο και καλύτερη».
Για τους συνεχόμενους αγώνες στο Ευρωμπάσκετ: «Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο το πρόγραμμα. Εμείς κοιτάμε να είμαστε έτοιμοι στις 31 Αυγούστου με τη Βοσνία. Είναι κομβικά τα δύο πρώτα παιχνίδια. Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά. Είναι σίγουρα επικίνδυνος όμιλος, παρότι δεν έχει μεγαθήρια. Από λίγα παιδιά υπάρχει εμπειρία από συνεχόμενα παιχνίδια και μεταπτώσεις ψυχολογικές και σωματικές. Είμαστε όμως αισιόδοξοι. Μας απομένει μία εβδομάδα δουλειάς για να πάμε στη Λιθουανία όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι».
Για τον ρόλο του ίδιου στα αποδυτήρια: «Είναι δουλειά και των τριών παλιών (σ.σ. Μπουρούση και Φώτση) τα αποδυτήρια. Υπάρχει ένα σχετικό τρακ θα έλεγα. Γίναμε όμως αμέσως μια ομάδα, μια παρέα. Περνάμε καλά και μας αρέσει που είμαστε στην ομάδα. Δώσαμε στα παιδιά να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται, αλλά επίσης να μην αισθανθούν δέος ή πίεση και να λένει «ωχ αμάν τώρα που λείπουν όλοι αυτοί, τι θα κάνουμε;»».
Για το παιχνίδι που πλέον γίνεται μέσα στην ρακέτα: «Έχουμε ποιότητα, παρά την απουσία των Σοφοκλή και Λουκά. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία κοντών - ψηλών. Έχω εμπιστοσύνη βέβαια στα νέα παιδιά, για την περιφέρεια μιλάω, πως όταν έρθει η ώρα θα βγει το σουτ. Είναι σημαντικό για τον Νικ που γύρισε, αλλά και για τους Σλούκα, Ξανθόπουλο, Μάντζαρη, Μπράμος, Βασιλειάδη, Παπανικολάου. Όλα τα παιδιά δείχνουν ότι αξίζουν που είναι στην εθνική και πως η ποιότητά τους είναι για αυτό το επίπεδο. Επίσης, η άνοδος του Κουφού βοηθάει πάρα πολύ. Είναι πολύ βελτιωμένος».
Για όσα δεσμεύεται πως θα κάνει η εθνική: «Πέρα από το βασικό που λέμε πως θα τα δίνουμε όλα... Γιατί όλες οι ομάδες το κάνουν. Χθες για παράδειγμα το Βέλγιο πάλεψε. Όλοι έχουν φοβερό κίνητρο όταν αγωνίζονται απέναντι στην Ελλάδα, παρά τις απουσίες μας. Αυτή η ομάδα λοιπόν, θα προσπαθεί να παίζει καλό μπάσκετ. Παρόλες τις αλλαγές, παρότι είμαστε μια νέα ομάδα, γιατί θα μπορούσε να είναι ομάδα χωρίς συνέχεια και συνοχή, πιστεύω θα είμαστε μια ομάδα που θα προσπαθεί να κερδίσει όλους τους αγώνες».
Για το προσωπικό του μέλλον: «Ας το αφήσουμε τώρα αυτό... Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Θα μείνω εδώ που είμαι...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου