Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ελλάδα για Oλυμπιακούς Αγώνες!


Η Εθνική Ελλάδος με τον Κώστα Κουφό να είναι εξαιρετικός (17π) νίκησε τη Γερμανία με 69-56 και με εμφανίσεις όπως η σημερινή μπορεί να πετύχει τον στόχο της στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου έχει ως στόχο στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας να μπει στην πρώτη εξάδα ώστε να πάρει τουλάχιστον το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά.
Και με εμφανίσεις όπως η σημερινή κόντρα στην παρέα του Ντιρκ Νοβίτσκι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί. Με κορυφαίο τον Κώστα Κουφό (17π), η Εθνική μας νίκησε τους διοργανωτές του τουρνουά του Μπάμπεργκ και έδειξε πως βαδίζει σε σωστό δρόμο,  έντεκα ημέρες πριν το πρώτο επίσημο ματς με τη Βοσνία.
Οι πρώτοι δύο του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας προκρίνονται απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι τέσσερις επόμενοι παίρνουν εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά. Με τέτοιες εμφανίσεις λοιπόν όπως η σημερινή, η Εθνική θα πάρει τουλάχιστον το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά.
Η Εθνική μας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε 8-3 με τον Κώστα Κουφό να κάνει εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Γενικά η άμυνα (ακόμη και επάνω στον Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος φορτώθηκε νωρίς με δύο φάουλ) ήταν καταπληκτική και από εκεί ξεκινούσαν όλες οι φάσεις για την ομάδα του Ηλία Ζούρου. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν σε 12-11, αλλά η «γαλανόλευκη» και πάλι με τον Κώστα Κουφό κατάφερε να προηγηθεί με 17-14 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Στις αρχές της δεύτερης περιόδου η ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν ισοφάρισε για πρώτη φορά (17-17) με τρίποντο του Σάφαρτζικ, αλλά με τους Γιάννη Μπουρούση και Αντώνη Φώτση να δίνουν βοήθειες στην επίθεση στον Κώστα Κουφό, η Εθνική Ελλάδος... έχτισε και πάλι μια διαφορά (23-17), έξι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι Γερμανοί μείωσαν σε 25-22, αλλά το τελευταίο πεντάλεπτο η «γαλανόλευκη»έκανε... πλάκα στην παρέα του Νοβίτσκι. Εξαιρετικές συνεργασίες ψηλών-κοντών, έξυπνο παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο και 43-28 στο ημίχρονο με επιμέρους σκορ 18-6 μέσα σε πέντε λεπτά.
Η Εθνική συνέχισε να παίζει τρομερή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κουφό να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο. Έτσι, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου βρέθηκαν στο +17 (51-34) στο 25'. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν τραγικές με αποτέλεσμα να τελειώσει η περίοδος με 53-37.
Στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου λίγο έλειψε να γίνει το κακό. Ο Φώτσης πήγε να κλέψει τη μπάλα από τον Γιάγκλα, οι δύο παίκτες τραβούσαν την μπάλα μαζί και ο Γερμανός έριξε αγκωνιά στον αρχηγό της Εθνικής. Ο Αντώνης Φώτσης αντέδρασε και λίγο έλειψε να έχουμε τα... περσινά Ελλάδας-Σερβίας. Οι δύο παίκτες αποβλήθηκαν και το ματς συνεχίστηκε με τον Φώτση να φεύγει από το παρκέ έχοντας αίματα στο πρόσωπο και τη φανέλα από το χτύπημα του Γερμανού. Στη συνέχεια η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +20 (57-37) με τον Γιάννη Μπουρούση να έχει αναλάβει δράση. Η Εθνική έριξε τον ρυθμό στο τέλος, αλλά η διαφορά διατηρήθηκε κοντά στους 20 με το ματς να τελειώνει 69-56 καθώς ο Κέιμαν προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα για τη Γερμανία.
Tα δεκάλεπτα: 14-17, 28-43, 53-37, 69-56
Γερμανία (Μπάουερμαν): Μπένζινγκ 4, Χέρμπερ 3, Χάμαν 6, Σούλτσε, Σάφαρτζικ 9, Οχλμπρεχτ, Σβέτελμ 6, Πλείς 2, Κέιμαν 15, Νοβίτσκι 11, Γιάγκλα.
Ελλάδα (Ζούρος): Βασιλειάδης 4 (3ριμπ., 2ασ.), Μπουρούσης 14 (8ριμπ., 1ασ.), Ζήσης 11 (2ριμπ., 2ασ.), Ξανθόπουλος (3ασ.), Καλάθης 4 (4ριμπ, 1ασ), Φώτσης 9 (5ριμπ., 1ασ.), Παπανικολάου 4, Μαυροειδής 2, Κουφός 17 (1ριμπ.), Καϊμακόγλου 1 (5ριμπ., 1ασ.), Σλούκας 3 (2ριμπ., 2ασ.). Πρώτα Βέλγιο και μετά Ακρόπολις
Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει αύριο στο τελευταίο ματς του τουρνουά του Μπάμπεργκ το Βέλγιο στις 14.30. Η αποστολή στη συνέχεια θα επιστρέψει το βράδυ από τη Γερμανία και θα συνεχίσει την προετοιμασία της με προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ τη Δευτέρα. Την Τρίτη θα αρχίσει το τελευταίο τεστ «Ακρόπολις–Eurobank» πριν το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί 23-25 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ και η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά το Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ, τη Βουλγαρία και την Ιταλία.
Κάθε μάχη έχει και...τραυματίες
Ο Βασίλης Ξανθόπουλος δέχθηκε μια γονατιά στον τετρακέφαλο, αλλά ο τραυματισμός του δεν εμπνέει ανησυχία.Όσο για τον ΑντώνηΦώτση, ο οποίος δέχθηκε αγκωνιά από τον Γιάγκλα, έχει έναν θλαστικό τραυματισμό στη μετωπιαία χώρα και του έγιναν δύο ράμματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου