Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αγρίεψε, έτρεξε, τους διέλυσε

Η Εθνική Ελλάδος ήταν απολαυστική κόντρα στο Μαυροβούνιο και παίζοντας το μπάσκετ που ξέρει και μπορεί νίκησε με 71-55 και προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ. Μεγάλο ματς από τον Κώστα Κουφό.
Η Εθνική μας έκανε κόντρα στο Μαυροβούνιο το καλύτερο της παιχνίδι στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Για να ακριβολογούμε, έκανε το καλύτερο της 20λεπτο στο τουρνουά. Και αυτό γιατί οι διεθνείς παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα αγχωμένοι στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα το ματς να πηγαίνει πόντο πόντο. Στο δεύτερο μισό, όμως, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έπαιξαν το μπάσκετ που πραγματικά μπορούν. Έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ, έπαιξαν με πάθος σε άμυνα και επίθεση και με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο διέλυσαν το Μαυροβούνιο και πέρασαν στην επόμενη φάση.
Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για την Εθνική με το Μαυροβούνιο να προηγείται με 8-2. Ο Αντώνης Φώτσης, όμως, έδωσε το σύνθημα για να ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι και έτσι η Εθνική μας προσπέρασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με λέι απ του Καλάθη (14-13), τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με την Εθνική μπροστά με 21-18.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Εθνική Ελλάδος παρουσίασε... συμπτώματα ΠΓΔΜ. Η μπάλα στην επίθεση δεν κυκλοφορούσε, η άμυνα ήταν κακή και έτσι η "γαλανόλευκη" έμεινε χωρίς σκορ για πέντε λεπτά. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε το Μαυροβούνιο, πήγε το ματς σε χαμηλό τέμπο και έτσι οι διεθνείς δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν στο σκορ με το ημίχρονο να τελειώνει 32-31 υπέρ μας.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Μαυροβούνιοι έκαναν το λάθος να βάλουν καλάθι και να περάσουν μπροστά. Στην επόμενη φάση, ο Αντώνης Φώτσης με ένα...ινδιάνικο καλάθι (1 εναντίον 4) με σουτ από τα έξι μέτρα έδειξε τον δρόμο. Η Εθνική μέσω της σπουδαίας άμυνας της, έτρεξε στον αιφνιδιασμό, έκανε το παιχνίδι της και με συνοπτικές διαδικασίες διέλυσε τους Μαυροβούνιους. Ο Κουφός έκανε πάρτι στις δύο ρακέτες και με σερί 17-0 η Εθνική προσπέρασε με 49-33. Το νερό πλέον είχε μπει στο αυλάκι και δεν γύριζε πίσω.
Το άγχος έφυγε από τους διεθνείς, οι οποίοι ήταν απολαυστικοί. Συνεχόμενοι αιφνιδιασμοί, γρήγορο, αλλά όχι βιαστικό μπάσκετ και πολύ θέαμα από την Εθνική που σε όλο το δεύτερο ημίχρονο είχε στα... σχοινιά τους Μαυροβούνιους. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ρυθμός έπεσε, αλλά η Εθνική πήρε τη νίκη με 71-55 πιο εύκολα από ό,τι μαρτυρά το τελικό σκορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου