Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Breaking the... Law!


Δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και πετυχαίνοντας μια επική ανατροπή, ο Ολυμπιακός «δραπέτευσε» από την κατάμεστη και καυτή «Παλαέστρα» με 82-75 έκανε το πρώτο, αλλά τεράστιο βήμα για πρόκρισή του στο final-4 της Ευρωλίγκα. Επόμεν ραντεβού των δύο ομάδων την ερχόμενη Παρασκευή (23/3, 21:45) και πάλι στην Ιταλία.
Σημείο κλειδί για τους Πειραιώτες η άμυνα για σεμινάριο που έπαιξε στα κρίσιμα σημεία η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς και που αν παίξει σε μεγαλύτερο διάστημα η νίκη θα ερχόταν ακόμη πιο εύκολα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πτοήθηκαν από την αποβολή του ιδιαίτερα θετικού απόψε Βασίλη Σπανούλη με 5 φάουλ στο τελευταίο τετράλεπτο, ούτε όμως και από το ότι την περισσότερη ώρα έβλεπαν την «πλάτη» της Σιένα που σε αρκετά διαστήματα έδειχνε κυρίαρχος, εκμεταλλευόμενη κυρίως τα «νεκρά» διαστήματα του Ολυμπιακού.
Φοβερή εμφάνιση του Γιώργου Πρίντεζη με 20π. και 3 ασίστ, όπως και του Εϊσι Λο, ο οποίος μπορεί να ήταν… εξαφανισμένος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, μίλησε όμως στην τελευταία περίοδο εκεί που η μπάλα έκαιγε!


«Εφιάλτης» ονόματι… Αντερσεν!
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ κακή άμυνα, κάτι που άλλωστε φαίνεται από τους 26 πόντους. Ειδικότερα ο Αντερσεν έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον Ντόρσεϊ σημειώνοντας 13π., και κάνοντας μεγάλη «ζημιά». Ετσι παρά το γεγονός ότι οι Πειραιώτες σκόραραν 21π.(σ.σ. Παπανικολάου, Πρίντεζης, Ντόρσεϊ) βρέθηκε πίσω με 5 πόντους.
Ανάκαμψη με Χάινς, αλλά και… νεκρά διαστήματα
Σε ένα σημαντικό μέρος του δεύτερου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει εξ αρχής. Πήγε το ματς στη δύναμη και την σκληρή άμυνα και με «κλειδί» τον ορεξάτο και στις δύο ρακέτες Κάιλ Χάινς (σ.σ. περιόρισε αισθητά τον Αντερσεν ακολουθώντας τον όπου κι αν πήγαινε). Η Σιένα βγήκε εκτός ρυθμού στην επίθεση, με τους Πειραιώτες να την κρατούν άποντη στο πρώτο δίλεπτο και να προσπερνούν με 28-29, μένοντας στη θέση του οδηγού ως και το 17' (37-38).
Ωστόσο κάποια «νεκρά» διαστήματα δεν έλειψαν στα τελευταία λεπτά για την ομάδα του Ιβκοβιτς κάτι που η Σιένα δεν άφησε ατιμώρητο. Μπορεί ο Αντερσεν να είχε σιγήσει, όμως τη σκυτάλη πήρε ο ΜακΚάλεμπ που οδήγησε τους Ιταλούς σε αυτό το +6 της ανάπαυλας.
Συνεχώς στο… κυνήγι
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βρισκόταν συνεχώς στο κυνήγι της Σιένα, παρότι ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό 7-0 χάρη στους Σπανούλη και Κέσελ. Κι αυτό γιατί επέτρεψε στον Αντερσεν να «συνδεθεί» και πάλι με το καλάθι ενώ δεν απέφυγε και πάλι τα «νεκρά» σημεία. Σε αυτό προσθέστε και τα φάουλ με τα οποία φορτώθηκαν παίκτες «κλειδιά» (σ.σ. από 4 Σπανούλης, Αντιτς, 3 ο Ντόρσεϊ) και κάπως έτσι η Σιένα διατηρούσε συνεχώς ένα (έστω και μικρό) προβάδισμα, παρά τις παλικαρίσιες προσπάθειες του Χάινς. Ετσι η ομάδα του Πιανιτζάνι απάντησε με 8-1 (60-53). γυρίζοντας εντελώς το ρυθμό του αγώνα.
Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας
Η Σιένα έφτασε τη διαφορά ακόμη και στο +10 (68-58 με καλάθι του Ζήση στο 31'), όμως ο Ολυμπιακός δεν έδειξε καμία διάθεση να τα παρατήσει. Επαιξε την άμυνα που (κακώς) δεν έπαιξε στο μεγάλο διάστημα του αγώνα και «σκότωσε» τη Σιένα βρίσκοντας επιθετικές λύσεις κυρίως στα πρόσωπα των Λο και Πρίντεζη. Και όλα αυτά παρά την αποβολή του πρώτου σκόρερ του Σπανούλη. 4.38 πριν το φινάλε με 5ο φάουλ, αλλά και του Ντόρσεϊ λίγο αργότερα. Ετσι από το 68-58 ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα 14-7(!) για να φτάσει σ τελικό 82-75!
Τα δεκάλεπτα: 26-21, 48-42, 58-66, 75-82
ΣΙΕΝΑ (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 15(1), Ζήσης 4, Άντερσεν 26(2), Ρακόσεβιτς 11(1), Καραρέτο, Θόρτον 4, Λαβρίνοβιτς, Ρες 2, Στόουνρουκ 6, Αραντόρι, Μος 5(1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 4, Σπανούλης 15(1), Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 8(2), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 20(3), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου