Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Lords of the Rings

Αφού πήραν τα δαχτυλίδια του περσινού πρωταθλήματος, οι Miami Heat απέδειξαν πως είναι και φέτος το φαβορί. Επικράτησαν (120-107) των Celtics σε ένα χορταστικό ματς, με τον Ray Allen να είναι το πρόσωπο του αγώνα.
Τέσσερις μήνες αναμονής, ήταν πολλοί. Όχι μόνο για τους οπαδούς του ΝΒΑ που ανυπομονούσαν να ξεκινήσει η σεζόν, αλλά και για τους παίκτες των Heat που δεν έβλεπαν την ώρα να παραλάβουν το αποτέλεσμα των περσινών τους κόπων, τα δαχτυλίδια που θα τους θυμίζουν για μια ζωή όσα πέτυχαν την περίοδο 2011-2012. Η παρέα του LeBron James και του Dwyane Wade γιόρτασε λίγη ώρα πριν την πρεμιέρα με τους Celtics, είδε το banner να παίρνει τη θέση του στην οροφή της American Airlines Arena και στη συνέχεια έριξε στο καναβάτσο την ομάδα της Βοστώνης (120-107) σε ένα πολύ όμορφο ματς που άφησε υποσχέσεις για μια εξαιρετική χρονιά.
Η αγκαλιά Rivers - Allen και ο... πεισματάρης Garnett
Παρόλα αυτά, τα φώτα έπεσαν κυρίως στον Ray Allen, o οποίος αντιμετώπισε για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του, αυτή με την οποία κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα της καριέρας του. Ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών μπήκε στο παρκέ λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, αγκάλιασε τον Doc Rivers, χαιρέτησε τους Pierce - Rondo και προσπάθησε να κάνει το ίδιο με τον Kevin Garnett που καθόταν εκείνη τη στιγμή στον πάγκο. Τον χτύπησε στην πλάτη, όμως ο σταρ των Celtics τον αγνόησε επειδικτικά. Στιγμές αργότερα, ο Allen πήρε για πρώτη φορά τη μπάλα στη γωνία και πέτυχε το πρώτο του τρίποντο με την φανέλα των Heat.
"We love Ray" ο κόσμος, 19 πόντους ο Allen
O κόσμος τον υποδέχθηκε με ένα ζεστό χειροκρότημα και με το σύνθημα "We love Ray" και η πρώτη του παράσταση στο Miami ήταν εξαιρετική. Αγωνίστηκε για 31 λεπτά, σκόραρε 19 πόντους με 3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 7/8 βολές, ενώ κατέβασε 2 ριμπάουντ, μοίρασε άλλες τόσες ασίστ και δεν έκανε ούτε ένα λάθος. Με λίγα λόγια, προσέφερε στους Heat αυτό για το οποίο τον απέκτησαν. Σκοράρισμα από τον πάγκο.
Στον ρυθμό των Heat το πρώτο ημίχρονο
Οι φιλοξενούμενοι δεν παρακολούθησαν την τελετή πριν το τζάμπολ του αγώνα, παρέμειναν στα αποδυτήρια και πάλεψαν όσο μπορούσαν. Προηγήθηκαν με 14-17 χάρη σε 8 πόντους και δυο τρίποντα του Paul Pierce (23 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), όμως οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και έχτισαν γρήγορα μια διαφορά 9 πόντων (40-31) με τους αναπληρωματικούς να κάνουν καλή δουλειά. Οι Celtics απάντησαν άμεσα, ισοφάρισαν στο 44-44 με τον Rondo να οργιάζει, όμως δυο μικρά ξεσπάσματα των Heat έκαναν το 51-44 και το 62-54 του ημιχρόνου.
Από τον παράδεισο στην κόλαση και αντίστροφα οι γηπεδούχοι
Στην τρίτη περίοδο ο φανταστικός LeBron James (26 πόντοι, 10/16 σουτ, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, κανένα λάθος σε μόλις 29 λεπτά) έβαλε μακρινά σουτ για να διατηρήσει μια απόσταση ασφαλείας, πριν κάνουν οι Chalmers, Allen, Lewis το 93-76 που ουσιαστικά τους χάρισε και τη νίκη. Στο τέταρτο δωδεκάλεπτο πάντως, η ομάδα της Βοστώνης λίγο έλειψε να τρελάνει τους πάντες, καθώς βρήκε στο πρόσωπο του Leandro Barbosa τον ήρωά της.
Ο Βραζιλιάνος σκόραρε και τους 16 πόντους του (3/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα) σε αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα το 95-76 να ροκανιστεί και τη διαφορά να πέφτει μέχρι και τους 4 πόντους (111-107) χάρη σε καλάθια των Garnett - Lee. Εκεί ο Bosh (19 πόντοι, 8/14 δίποντα, 10 ριμπάουντ) ανέλαβε δράση, πέτυχε καλάθι για το 103-107 και βολές για το 105-107 που έκρινε οριστικά την έκβαση μιας αναμέτρησης που είχε νεύρα, ένταση, αντιαθλητικά φάουλ, ανατροπές και υποσχέσεις για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια στη φετινή μακρά regular season.
Ηγέτης Rondo, έστω και με... αχρείαστο αντιαθλητικό
Πολύ καλή εμφάνιση από τον Rajon Rondo, ο οποίος έπαιξε 44 λεπτά για να σκοράρει 20 πόντους (9/12 δίποντα), να μοιράσει 13 ασίστ και να κατεβάσει 7 ριμπάουντ. Αν δεν έκανε και ένα αντιαθλητικό φάουλ όταν το ματς είχε κριθεί... Θετικός για τους γηπεδούχους και ο Rashard Lewis, που σε 19 λεπτά πέτυχε 10 πόντους με 3/4 δίποντα και 1/2 τρίποντα, συν 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Δεν αγωνίστηκαν για τους γηπεδούχους οι Harrelson, Harris, Jones και για τους φιλοξενούμενους οι Milicic, Collins, Wilcox, Joseph, Melo.
"Όνειρο που έγινε πραγματικότητα"
Χαρούμενος από το γεγονός ότι έχει πλέον στην κατοχή του το πολυπόθητο δαχτυλίδι ήταν ο LeBron James. "Με ρωτάτε πως νιώθω... Ε, λοιπόν, θα σας πώ. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μπροστά σε ένα τόσο εντυπωσιακό κοινό" εξήγησε ο σταρ των πρωταθλητών Heat, την ώρα που ο Erick Spoelstra έδειχνε ανακουφισμένος από τη νίκη και δήλωνε πως: "Ήταν ο τέλειος επίλογος σε μια όμορφη βραδιά". Οι πρεμιέρες είναι πάντα δύσκολες, ειδικά όταν έχουν τον χαρακτήρα φιέστας και ο νεαρός coach ήταν λογικό να έχει αρκετό άγχος.
Ο Doc Rivers, με τη σειρά του, δεν είχε όρεξη να πει πολλά. "Η επίθεσή μας ήταν κακή, οι πόντοι που σημειώσαμε δεν πρέπει να χρυσώσουν το χάπι. Έμεινα πάντως ευχαριστημένος από τον Leandro Barbosa. Ήταν αρκετά επιθετικός, μας βοήθησε στην τέταρτη περίοδο και σίγουρα πρόκειται για έναν παίκτη που θα χρειαστούμε σε καταστάσεις που θα μας λείπει το σκοράρισμα".
Ο Kevin Garnett, τέλος, αναφέρθηκε στη στιγμή που αγνόησε τον Ray Allen. "Ξέρεις κάτι φίλε; Προσπάθησα να μείνω ουδέτερος, όμως είναι προφανές πως είμαι ένας έντονος χαρακτήρας. Είδα τις εμφανίσεις των Heat, βρίσκεται πλέον στην μεριά τους, οπότε προσπάθησα να κάνω το παιχνίδι μου" τόνισε ο πάντα γλαφυρός forward, αν και στο τέλος παραδέχθηκε πως: "Ο Ray έκανε καλή εμφάνιση...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου