Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Where Amazing Happens!


Το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη είναι και πάλι εδώ! Ξημερώματα Τετάρτης για την Ελλάδα το ΝΒΑ ξεκινάει για 67η χρονιά (σ.σ. από τη σεζόν 1946-47), με τον φετινό «μαραθώνιο» να αναμένεται εξαιρετικά συναρπαστικός.

Κι αυτό γιατί κορυφαίοι παίκτες του «μαγικού κόσμου» άλλαξαν… γειτονιά, αλλάζοντας παράλληλα και τις ισορροπίες και δίνοντας ξεχωριστό «χρώμα» στην μάχη της κορυφής. Οσο για το ποια ομάδα θα κατακτήσει τον φετινό τίτλο, αυτό είναι ένα ερώτημα εξαιρετικά δύσκολα να απαντηθεί καθώς και φέτος αρκετές είναι οι ομάδες που ερίζουν με αξιώσεις για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Θα είναι οι Λος Αντζελες Λέικερς με την… All Star πεντάδα. που έφτιαξαν μετά την «βόμβα» της απόκτησης του Ντουάιτ Χάουαρντ, αλλά και την προσθήκη του γερόλυκου, αλλά καλοδιατηρημένου Στιβ Νας; Μήπως οι νυν πρωταθλητές Μαϊάμι Χιτ με τον «King James» να είναι απελευθερωμένος πλέον από το άγχος της κατάκτησης ενός δαχτυλιδιού; Πρωταθλητές οι οποίοι κάλλιστα μπορούν να μιλάνε πλέον για. «Big Four» μετά την έλευση του κορυφαίου «τριποντάκια» στην ιστορία του ΝΒΑ, Ρέι Αλεν;
Κι αν αυτές οι δύο ομάδες θεωρούνται τα αδιαφιλονίκητα φαβορί, δεν θα πρέπει κανείς να αποκλείσει την Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, παρά την… οδυνηρή αποχώρηση της τελευταίας στιγμής του Τζέιμς Χάρντεν για τους Ρόκετς. Όπως άλλωστε και τους έμπειρους Σέλτικς που μπορεί να έχασαν τον Αλεν, αλλά «γέμισαν» τον πάγκο τους, με αρκετούς χρήσιμους παίκτες (σ.σ. όπως οι Τέρι και Μπαρμπόσα) που τους έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια.
Όπως επίσης κανείς δεν μπορεί ξεγράψει ομάδες όπως οι Μπουλς έστω κι αν αποτελεί ερωτηματικό πότε ακριβώς θα επιστρέψει ο MVP του 2011 Ντέρικ Ρόουζ, ο οποίος ταλαιπωρείται από πέρσι με εκείνον τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Μήπως θα είναι οι Κλίπερς που δεν φείδονται ταλέντου, αλλά. βάρους φανέλας, όπως αποδείχθηκε πέρσι στα ημιτελικά της Δύσης χάνοντας με. κάτω τα χέρια από τους γηρασμένους Σαν Αντόνιο Σπερς.
Βεβαίως αφού μιλάμε για ΝΒΑ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και κάποια έκπληξη, με αρκετές ομάδες να συγκαταλέγοντας σε αυτή την κατηγορία, όμως αυτό θα πρέπει να το δούμε στο παρκέ. Εξάλλου με ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε τι. ψάρια θα πιάσει το Νο1 του τελευταίου ντραφτ, Αντονι Ντέιβις και αν μπορεί να καταφέρει τόσο καλά (ή ακόμη καλύτερα) με τη Νέα Ορλεάνη, όπως τα κατάφερε με το κολέγιο του Κεντάκι.
Επίσης αξίζει να να σημειωθεί ότι μόλις τρεις ομάδες άλλαξαν προπονητή και συγκεκριμένα οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (Τέρι Στοτς), Σάρλοτ Μπόμπκατς (Μάικ Ντάνλαπ) και Ορλάντο Μάτζικ (Ζακ Βον).

Η μεγάλη ευκαιρία του Κουφού!
Στην πέμπτη του σεζόν στο ΝΒΑ ο Κώστας Κουφός ετοιμάζεται να δρέψει τους καρπούς όλων όσων σπέρνει αυτά τα χρόνια. Στην preseason είχε εξαιρετικές εμφανίσεις ενώ όλες οι αναλύσεις των Αμερικανών των φέρνουν ως τον βασικό σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς. Όλα αυτά ήρθαν να επιβεβαιώσουν και οι πρόσφατες δηλώσεις του Τζορτζ Καρλ πως ο Έλληνας παίκτης είναι ο πιο σταθερός σέντερ που έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του. Πέρυσι ο Κουφός ήταν στο αρχικό σχήμα στα 24 από τα 48 παιχνίδι που αγωνίστηκε και αυτό το ποσοστό θέλει να βελτιώσει φέτος!
Το SentraGoal εντοπίζει τα κυριότερα σημεία των 30 «μονομάχων» και σας τα παρουσιάζει (σε παρένθεση το περσινό ρεκόρ κάθε ομάδας). Οι ομάδες χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες, σε εκείνες που θεωρούνται σίγουρες για τα πλέι οφ και κάποιες εξ αυτών μπορούν να φτάσουν ακόμη και στην κατάκτηση του τίτλου, σε εκείνες που θα μπουν στα πλέι οφ, αλλά πιθανότατα θα… αρκεστούν στην συμμετοχή και σε εκείνες που δύσκολα θα πετύχουν κάτι παραπάνω από το να συμπληρώσουν τη… regular season.

Κοιτάνε ψηλά…
ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ (46-20)
Ο πολυπόθητος τίτλος κατακτήθηκε και πλέον έφυγε το. άγχος από τις πλάτες του ΛεΜπρον Τζέιμς και των συμπαικτών του. Οι Χιτ παραμένουν το μεγάλο φαβορί για το ριπίτ ενώ η προσθήκη του Ρέι Άλεν βάζει εμπειρία αλλά πολύ περισσότερη εξτρά ποιότητα στην περιφέρεια!
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ (41-25)
Ο Μάικ Μπράουν βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στους. εγωισμούς όλων αυτών των σταρ (και κυρίως ανάμεσα στους Μπράιαντ και Χάουαρντ) και στη συνέχεια την κατάλληλη «χημεία» ώστε όλο αυτό το ταλέντο να αποδώσει το μπάσκετ που μπορεί. Αν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους τότε μαζί με τους Μαϊάιμ Χιτ είναι τα δύο μεγαλύτερη φαβορί για τον τίτλο. Στα αρνητικά η προχωρημένη ηλικία και ερωτηματικό η κατάσταση του «πληγωμένου» λόγω της επέμβασης στην μέση Χάουαρντ.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ (47-19)
Η αποχώρηση του Τζέιμς Χάρντεν αναμφίβολα αποτελεί μεγάλο πλήγμα καθώς μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους γκαρντ του πρωταθλήματος ο οποίος πλαισίωνε πολύ καλά τον σταρ Κέβιν Ντουράντ και τον Ράσελ Γουέτσμπρουκ. Μπορεί ο νεοφερμένος Κέβιν Μάρτιν να τον αντικαταστήσει; Αξίζει επίσης να έχουμε τα μάτια μας πάνω στον ρούκι σέν τερ Πέρι Τζόουνς ΙΙΙ.
ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ (39-27)
Η. θρυλική Big-3 δεν είναι πια μαζί, καθώς ο Ρέι Άλεν παρότι έμεινε στην Ανατολή προτίμησε τους πρωταθλητές Χιτ. Ωστόσο οι Γκαρνέτ, Πιρς μαζί με τον Ρόντο και τον Τέρι ξέρουν τον τρόπο να φτάσουν μακριά την ομάδα και να τη διατηρούν ανταγωνιστική καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.
ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (50-16)
Στο Σικάγο μαθαίνουν να ζουν χωρίς το μεγάλο τους αστέρι. Ο Ντέρικ Ρόουζ βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας και αναμένεται να επιστρέψει στη δράση μέσα στους δύο πρώτους μήνες του 2013. Αν μέχρι τότε οι Μπουλς «κρατήσουν» στα πλέι οφ θα είναι λογικά άλλη ομάδα!

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ (40-26)
Διαθέτουν πιθανότατα τον κορυφαίο πλέι μέικερ του ΝΒΑ, Κρις Πολ και εκτός του «δυναμίτη» που λέγεται Μπλέικ Γκρίφιν, το ρόστερ πλαισιώνεται από ποιοτικούς βετεράνους όπως οι Οντομ (επέστρεψε μετά από 9 χρόνια), Γκ. Χιλ, Μπιλαπς και Μπαρνς. Πρόβλημα από πέρσι η περιφερειακή άμυνα, το οποίο και παρέμεινε και στα φιλικά προετοιμασίας.
ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ (42-24)
Μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια κάνει και ένα βήμα παραπάνω στην πορεία της. Αυτό αναμένεται να συμβεί και φέτος. Δύσκολα θα χτυπήσει την κορυφή στην Ανατολή αλλά αναμένεται να είναι μέσα στην πρώτη τετράδα. Διαθέτει μία από τις πιο ισορροπημένες και δεμένες πρώτες πεντάδες με τους Χιλ, Τζορτζ, Γκρέιντζερ, Γουέστ και Χίμπερτ.

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ (50-16)
Εχοντας πραγματοποιήσει ελάχιστες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους, οι Σαν Αντόνιο Σπερς παραμένουν μια σταθερά υπολογίσιμη δύναμη για τον τίτλο. Συν τοις άλλοις έχουν φέτος υγιή τον Μανού Τζινόμπιλι, αλλά και ξεκούραστο καθώς πέρσι αγωνίστηκε σε μόλις 34 ματς. Η ηλικία των σταρ της ομάδας αποτελεί το μόνιμο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η «ευρωπαϊκή συνταγή» του κόουτς Πόποβιτς διαφοροποιεί τα «σπιρούνια» από τις υπόλοιπες ομάδες. Ζητούμενο η υγεία τους παίκτες-κλειδά.
ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ (36-30)
Πλέον είναι γεγονός. Οι Νικς είναι η ομάδα του Καρμέλο Άντονι και με τον Αμάρε Στάνταμαϊρ τραυματία, ο «Μέλο» είναι ο ηγέτης της. Ομάδα φτιαγμένη για μία σεζόν. Αυτό μαρτυρά άλλωστε η συνύπαρξη των Τζέισον Κιντ (39χρ.), Κερτ Τόμας (40χρ.), Ρασίντ Ουάλας (38χρ.), Μάρκους Κάμπι (38χρ.) και του ρούκι Πάμπλο Πριχιόνι (35χρ.)! Πρόκειται για ομάδα με δυνατότητες και στόχο κάτι παραπάνω από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ.


Πλέι Οφ και… βλέπουμε!
ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ (36-30)
Οι προπέρσινοι πρωταθλητές απέχουν αισθητά από την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκονταν πριν από δύο χρόνια και κανείς δεν περιμένει να πάνε για τίτλο. Φυσικός ηγέτης παραμένει ο Ντιρκ Νοβίτσκι, όμως η απουσία του στο ξεκίνημα της σεζόν αποτελεί σημαντικό πλήγμα. Επίσης μετά από οκτώ χρόνια ο Τζέισον Τέρι αποτελεί παρελθόν, ενώ γενικότερα το ρόστερ των «Μαβς» έχει υποστεί αρκετές διαφοροποιήσεις. Τα βλέμματα τραβούν οι νεοφερμένοι σέντερ Κρις Κέιμαν και Ελτον Μπραντ, ο γκαρντ Ντάρεν Κόλισον, αλλά και ο Μπερνάρεντ Τζέιμς.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ (22-44)
Η μετακόμιση από το Νιου Τζέρσεϊ στο Μπρούκλιν ανοίγει μία νέα σελίδα στην ιστορία της ομάδας που θέλει να φανεί και πάλι ανταγωνιστική. Ο Ντερόν Ουίλιαμς είναι ο μεγάλος σταρ και είναι πλαισιωμένος από παίκτες όπως οι Τζόε Τζόνσον, Μπρουκ Λόπεζ, Κρις Χάμφρις και Τζέραλντ Ουάλας. Σίγουρα θα σημειώσουν πολύ περισσότερες από τις περυσινές 22 νίκες.
ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ (38-28)
Υπο τις οδηγίες του πολύπειρου Τζορτζ Καρλ και με την πολύτιμη προσθήκη του Αντρε Ιγκουοντάλα, η ομάδα του ανεβασμένου φέτος Κώστα Κουφού δείχνει ικανή να κάνει αρκετές ζημιές στους αντιπάλους της. Ο σέντερ ΜακΓκι υπέγραψε νέο ηγεμονικό συμβόλαιο ύψους 44 εκατ. δολαρίων και λογικά θα ξεκινάει βασικός. Αρκεί να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες, τουλάχιστον στην άμυνα. Πολύ σημαντικό η ομάδα να μείνει μακριά από τους τραυματισμούς, καθώς έχει κακή προϊστορία στο να χάνει παίκτες-κλειδιά κατά τη διάρκεια της σεζόν.
ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ (40-26)
Η απώλεια του Τζόνσον αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τους Χοκς ωστόσο υπάρχει ακόμα στην Ατλάντα μία βάση παικτών που μπορούν να διατηρήσουν την ομάδα ανταγωνιστική. Οι Τζος Σμιθ και Αλ Χόρφορντ «υπόσχονται» μια ομάδα που θα είναι σκληρή και θα κάνει ζημιές.

ΦΙΛΑΝΤΕΛΦΕΙΑ 76ΕΡΣ (35-31)
Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα έφυγε από τη Φιλαντέλφεια αλλά αυτό μάλλον. καλό έκανε στην ομάδα που μοιάζει πλέον πιο απελευθερωμένη. Το μεγάλο τους στοίχημα ακούει στο όνομα του Άντριου Μπάινουμ. Αν παραμείνει υγιής μέσα στη σεζόν (έχει προβλήματα στα γόνατα) και βρεθεί η κατάλληλη χημεία, οι Σίξερς θα βρίσκονται σίγουρα στα πλέι οφ.
ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ (41-25)
Εξαιρετική δουλειά από τον Λάιονελ Χόλινς ο οποίος έχει καταφέρει να μετατρέψει τις «Αρκούδες» σε μια ομάδα που σέβονται άπαντες στο ΝΒΑ. Ζητούμενο ο Ζακ Ράντολφ να επιστρέψει στην προπέρσινη εξαιρετική του σεζόν ώστε μαζί με τον σταθερά ποιοτικό Ρούντι Γκέι να πάνε το Μέμφις σε άλλο επίπεδο. Γενικότερα οι Γκρίζλις διαθέτουν μια πολύ καλή πρώτη 5άδα Απώλεια αποτελεί στον ρόλο του 6ου παίκτη ο αποχωρήσαντος Μέιγιο, ενώ πολύτιμες προσθήκες αποτελούν οι σκόρερ Μπέιλις και Ελινγκτον.
ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ (23-43)
Άλλη μια ομάδα στην οποία το ζητούμενο είναι η υγεία. Στην περίπτωση των Ουόριορς αφορά τον Αντριου Μπόγκουτ ο οποίος ήδη ταλαιπωρείται από πρόβλημα στον αστράγαλο. Υπάρχει ταλέντο στους «πολεμιστές», όμως αν παίκτες-«κλειδιά» (όπως ο Αυστραλός σέντερ) χάσουν 10-15 παιχνίδια θα είναι δύσκολο να εξασφαλίσουν θέση στα πλέι οφ. Κάρι, Μπαρνς και Κλέι Τόμπσον, συνθέτουν μια πολύ δυνατή περιφέρεια.
ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ (36-30)
Πολύ καλή δουλειά από τον Τάιρον Κόρμπιν, παρότι το φορτίο του να αντικαταστήσει τον Τζέρι Σλόαν ήταν πολύ βαρύ. Εχει φτιάξει ένα νεανικό αθλητικό σύνολο το οποίο μάχεται και δεν εγκαταλείπει τα παιχνίδια. Ετσι κατάφερε πέρσι να «τσιμπήσει» την 8η θέση των πλέι οφ της Δύσης. Λίγες οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ με τον πολύ καλό σουτέρ Ράντι Φόγιε να αποτελεί παίκτη που έλειπε. Το δίδυμο ψηλών Μίλσαπ και Τζλέφερσον αποτελούν τη δύναμη πυρός της ομάδας.
ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ (34-32)
Το Χιούστον έκλεψε τις εντυπώσεις λίγες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν με την «αρπαγή» του Τζέιμς Χάρντεν από την Οκλαχόμα. Ο διεθνής γκαρντ δεν θα βρίσκεται πλέον στη... σκιά των Νουράντ και Ουέστμπρουκ και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να αποτελεί τον βασικό σταρ μιας ομάδας του ΝΒΑ. Αναμένεται να συνθέσει ένα «εκρηκτικό» δίδυμο με τον Τζέρεμι Λιν στα γκαρντ με του δύο να αλληλοσυμπληρώνονται. Εξάλλου, Κάρλος Ντελφίνο και Ομερ Ασικ αναμένεται να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία, σε ένα ρόστερ με αρκετούς ρούκις. Ζητούμενο η επιστροφή στα πλέι οφ μετά το 2009.
ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (31-35)
Για πολλούς τα «Ελάφια» δοκιμάζουν ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα φέτος που ωστόσο είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να φέρει αποτελέσματα. Αυτό δεν είναι άλλο από τη συνύπαρξη του Μπράντον Τζένινγκς με τον Μόντα Έλις στην ίδια πεντάδα. Αν υπάρξει χημεία, ο Σκοτ Σκάιλς θα μπορεί να χαμογελά!
ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ (21-45)
Ο Μπάιρον Σκοτ έχει στα χέρια του ένα ρόστερ γεμάτο ταλέντο αλλά με έλλειψη εμπειρίας. Άλλωστε κανένας παίκτες δεν έχει κλείσει ακόμα δεκαετία στο ΝΒΑ. Ο Κάιρι Ίρβινγκ δείχνει έτοιμος στη δεύτερη σεζόν του να πάρει την ομάδα στις πλάτες και να εξελιχθεί σε αυτό που όλοι περιμένουν. Έναν σταρ!



Δύσκολα τα πράγματα…
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΟΥΙΖΑΡΝΤΣ (20-46)
Θεωρητικά έχουν μία καλή πεντάδα με τους Ουόλ, Αράιζα, Οκαφόρ, Νένε και το νούμερο 3 του φετινού ντραφτ Μπράντλεϊ Μπίαλ. Ωστόσο το… πρόβλημα, είναι αφενός πότε θα μπορέσουν να παίξουν όλοι αυτοί μαζί, λόγω των συχνών τραυματισμών. Αφετέρου σε μια ομάδα με τόσα -νέα- ταλέντα λείπουν οι παίκτες με εμπειρία.

ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (33-33)
Δύσκολα τα πράγματα για τους «Ηλιους» καθώς η «αποψίλωση» του έμψυχου δυναμικού σε «ονόματα» τα τελευταία χρόνια (π.χ. Αμάρε, Νας) τους έχει μετατρέψει από διεκδικητές του τίτλου σε μια ομάδα με όχι και τόσο μεγάλες δυνατότητες. Πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη πείρας καθώς το Φοίνιξ διαθέτει ένα από τα πιο νεανικά ρόστερ της κατηγορίας. Μάικλ Μπίσλι, Λουίς Σκόλα και η επιστροφή του Ντράγκιτς ήταν οι καλύτερες κινήσεις που έκαναν στο μεταγραφικό παζάρι.
ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ (25-41)
Τα «Πιστόνια» βρίσκονται σε φάση ανοικοδόμησης της ομάδας και θέλουν να χτίσουν την επόμενη ημέρα τους γύρω από τους νεαρούς Γκρεγκ Μονρό και Αντρέ Ντράμοντ (ρούκι). Παίκτες όπως ο Τάισον Πρινς και ο Κόρεϊ Μαγκέτι προσφέρουν ενώ το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Μπράντον Νάιτ θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος του βασικού πόιντ γκαρντ σε ένα μαραθώνιο 82 αγώνων.
ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΪΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ (28-38)
Ο Τέρι Στοτς επιστρέφει ως πρώτος προπονητής για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006-07, όταν και είχε απολυθεί από τους Μπακς, έχοντας κίνητρο για διάκριση Ο ΛαΜάρκους είναι το «πυρηνικό όπλο» των Μπλέιζερς, ενώ Λίλαρντ και Μπατούμ είναι χρήσιμοι για κάθε προπονητή. Στην ομάδα υπάρχει και ευρωπαϊκή ενίσχυση, με την έλευση τους ισπανού φόργουορντ Βίκτορ Κλαβέρ και του Αγγλου σέντερ, Τζόελ Φρίλαντ.
ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ (26-40)
Με τους Κέβιν Λαβ και Ρίκι Ρούμπιο να λείπουν για αρκετό καιρό ακόμη λόγω σοβαρών τραυματισμών έναρξη της σεζόν, τα νέα δεν είναι καλά για τους «λύκους». Ο Μπράντον Ρόι καλείται να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, ενώ αξίζει να σημειωθεί η επιστροφή του Αντρέι Κιριλένκο στο ΝΒΑ, ο οποίος έπεισε τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας να κάνει το μεγάλο άλμα στον «μαγικό κόσμο».

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ (22-44)
Εδώ και χρόνια οι Κινγκς έχουν απωλέσει τον τίτλο «βασιλιάδες». Αν καταφέρουν και βρουν κάποια ισορροπία στο παιχνίδι τους ίσως έχουν την τύχη να διεκδικήσουν κάτι καλό. Πρόκειται για μια νεανική ομάδα η οποία αναμένεται να βασιστεί στον νεοφερμένο Ααρον Μπρουκς. Να σημειωθεί ότι από φέτος η «ΑRCO Arena» θα λέγεται «Sleep Train Arena», λόγω νέου χορηγού.
ΣΑΡΛΟΤ ΜΠΟΜΠΚΑΤΣ (7-59)
Η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ την περυσινή σεζόν και η μοναδική με μονοψήφιο αριθμό νικών. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να επιλέξει στο νούμερο ένα του ντραφτ. Ο φόργουορντ Μάικλ Κιντι-Γκίλκριστ «δίνει» ελπίδες αλλά και πάλι οι «Αγριόγατες» αναμένεται να φλερτάρουν με τις τελευταίες θέσεις της λίγκας.
ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ (23-43)
Η πιο. ευρωπαϊκή ομάδα του ΝΒΑ. Συνεχίζει να ποντάρει σε ψηλούς εκτός των ΗΠΑ και με αυτή τη λογική ποντάρει πολλά φέτος στον 20χρονο Λιθουανό Γιόνας Βαλαντσιούνας που μαζί με τον Αντρέα Μπαρνιάνι αναμένεται να είναι το βασικό δίδυμο των ψηλών. Παράλληλα οι Καναδοί περιμένουν πολλά φέτος από τον γκαρντ ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν.
ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ (37-29)
Η απώλεια του Ντουάιτ Χάουρντ αλλάζει επίπεδο την ομάδα που το 2009 έφτασε ως τους τελικούς. Τουλάχιστον φέτος πολύ δύσκολα θα μπορέσει να φανεί ανταγωνιστική στην ανατολική περιφέρεια. Άλλωστε με «ηγέτες» τους Άαρον Αφλάλο και Γκλεν Ντέιβις. δεν πας πουθενά!

ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝ ΧΟΡΝΕΤΣ (21-45)
Πέρσι είχαν το χειρότερο ρεκόρ στην Δύση, ωστόσο φέτος αναμένονται βελτιωμένοι. Εξακολουθούν να παραμένουν ένα νεανικό σύνολο και ο νέος «πυρήνας» παικτών χρειάζεται χρόνο ώστε να μάθει να παίζει «μαζί». Εάν ο Ερικ Γκόρντον δεν αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών (ταλαιπωρείται στο γόνατο) τότε η ομάδα θα έχει ηγέτη. Γενικότερα για να έχουν τύχη για τα πλέι οφ χρειάζεται κάποιον ή κάποιους που θα κάνει σούπερ χρονιά. Με ενδιαφέρον αναμένεται να δούμε τις δυνατότητες του Νο1 του φετινού ντραφτ, Αντον Ντέιβις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου