Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Αυτοκτόνησε και τρέχει να προλάβει ο Ολυμπιακός!

Πραγματική αυτοκτονία για τον Ολυμπιακό ο οποίος ενώ κρατούσε μια σπουδαία νίκη επί της Σιένα στα χέρια του, τελικά… κατάφερε να ηττηθεί με 72-74, κάνοντας ό,τι μπορούσε για να χάσει.Ενώ οι Πειραιώτες κέρδιζαν με 72-67 45'' πριν το φινάλε, δέχθηκαν στα τελευταία 33' σερί 7-0, με τους Ιταλούς να «κλέβουν» μια απίστευτη νίκη, την 4η σερί στο Τοπ-16 της Ευρωλίγκα. 
Μπροστά έβαζε, πίσω… έμπαζεΣτο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του καθώς όσο άνετα σκόραρε στην επίθεση, άλλο τόσο άνετα δεχόταν καλάθι στην άμυνα. Στο α' δεκάλεπτο με τον Σπανούλη να εκτελεί, αλλά και να δημιουργεί (σ.σ. ήδη 8π. 4 ασίστ) και τους Πρίντεζη, Σερμαντίνι να καταθέσουν πολλή ενέργεια, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν ακόμη και με 8π. (23-15 στο 8').
Ωστόσο παρά το γεγονός ότι ο Μπράουν σκόραρε με… αίμα (σ.σ. ο Μάντζαρης τον έπαιξε πολύ καλά), η Σιένα κατάφερε να κλείσει την περίοδο στο μόλις στο -5, με τον Κανγκούρ να κάνει αρκετή ζημιά (σ.σ. 8π.)
Ίδιο σκηνικό και μπροστά η Σιένα
Παρόμοιο κακό αμυντικά πρόσωπο έδειξε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο μάλιστα απώλεσε και τον καλό ρυθμό που είχε στην επίθεση. Η άμυνα με προσαρμογές ν των Ιταλών δυσκόλεψε πολύ τους «ερυθρόλευκους» και ειδικά τον Σπανούλη που έμεινε άποντος. Χάκετ και Σανικίτζε πρόσφεραν σε διαφόρους τομείς, ενώ σιγά σιγά τον ρυθμό του βρήκε και ο Μπράουν που τελείωσε το ημίχρονο με 10π. Ετσι παρά τις λύσεις από τον Χάινς, η Σιένα μετέτρεψε το 35-30 του 16' στο 36-38 της ανάπαυλας με επιμέρους 8-1 στο τελευταία 4 λεπτά!
Στον ρυθμό των Ιταλών
Το ματς παρέμεινε ντέρμπι και στο τρίτο δεκάλεπτο (42-40, 49-52) και αυτό διότι ο Ολυμπιακός επέτρεπε στην Σιένα να επιβάλει τον ρυθμό της και να μην επιτρέπει σε καμία περίπτωση στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να τρέξουν και γενικότερα να κάνουν το γνωστό γρήγορο παιχνίδι τους στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εγκλωβισμένοι στην πολύ καλή άμυνα των Ιταλών (σ.σ. ο Σπανούλης ) και επιθετικά οδηγούνταν σε ατομικές και βεβιασμένες επιλογές, αρκετές φορές στην λήξη των 24''. Ετσι η ομάδα του Λούκα Μπάνκι πηγαίνοντας αρκετές φορές κοντά στο καλάθι έκλεισε το δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα «βραχείας κεφαλής» (51-52).

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 48-46, 51-52, 72-74

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου