Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Τους... κατάπιε στη λάβα του ΟΑΚΑ!

Ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκρισή του στα προημιτελικά βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Μέσα σε μία καυτή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» επικράτησαν με 75-62 της Εφές και μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν ολοκληρώσει τον θρίαμβό τους αν είχαν καλύψει το -14 του πρώτου γύρου.
Έτσι, παράλληλα και με τη νίκη της Ζαλγκίρις στην Ισπανία επί της Μάλαγα είναι δύο νίκες πάνω από την πέμπτη θέση με την πρόκριση να είναι πλέον στα δικά του χέρια.
Εξαιρετικός ο Λάσμε που με πέντε τάπες... ήλεγχε όλες τις μπάλες στα ψηλά, ενώ οι Μπανκς και Μπράμος «ξεκλείδωσαν» την άμυνα της Εφες με τα τρίποντα που σημείωσαν! Νέα σπουδαία εμφάνιση από το δίδυμο των κοντών, Ούκιτς και Διαμαντίδη.
Ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι στο τέταρτο δεκάλεπτο και με ένα σερί 16-0 προηγήθηκε με 72-56 στο 38' βάζοντας πλέον στην εξίσωση και τη διαφορά από το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ωστόσο στην τελευταία επίθεση ο Ματσιούλις αστόχησε δις και η διαφορά έμεινε στους 13 πόντους.
Η μπάλα στη ρακέτα και από τους δύο
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν σαφής η πρόθεση τόσο του Αργύρη Πεδουλάκη όσο και του Οκτάι Μαχμουτί να περάσουν τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Σχορτσανίτης, Γκιστ, Λάσμε από τη μία και Σαβάνοβιτς, Ερντέν από την άλλη πήραν τις περισσότερες επιθέσεις, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ από το ξεκίνημα.
Μάλιστα εκτός από τα τελειώματα, ουσιαστικά και η δημιουργία του παιχνιδιού ξεκινούσε από το low post. Ένα γρήγορο 6-0 έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 30-25 στις αρχές της δεύτερης περιόδου ενώ στη συνέχεια ο Ούκιτς πήγε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +8 (34-26). Η Εφές όμως απάντησε με ένα δικό της 8-0 και το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 38-38.
Άμυνα και... μπλακ άουτ
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κατάφεραν να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού διατηρώντας τη βραχεία κεφαλή τους στο σκορ. Μάλιστα στο 28' ο Διμαντίδης με τρίποντο ξαναπήγε τη διαφορά στο +8 (56-48) με τον Παναθηναϊκό να κρατά την Εφές για περίπου τέσσερα λεπτά δίχως καλάθι εντός παιδιάς και τους Τούρκους να βρίσκουν σκορ μόνο από τη γραμμή των βολών. Ωστόσο με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός έπαθε... μπλακ άουτ. Έμεινε χωρίς πόντο για περισσότερο από 4 λεπτά και η Εφές κατάφερε να ισοφαρίσει σε 56-56.
Η μπάλα στο... πυροβολικό!
Και ξαφνικά το παιχνίδι άλλαξε αίφνης. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι καλός στην άμυνα. Ο Λάσμε έκοβε όλες τις προσπάθειες για σκορ μέσα στη ρακέτα, αλλά το σημαντικότερο είναι πως οι περιφερειακοί... ζεστάθηκαν.
Αποτέλεσμα ήταν ο Παναθηναϊκός να τρέξει σερί 17-0 (!) και να προηγηθεί με 72-56 στο 38'. Η Εφές με τον κίνδυνο πλέον να χάσει και τη διαφορά εκτός από το παιχνίδι, έριξε γρήγορα τη διαφορά στους 13 πόντους, με την τελευταία επίθεση να είναι για τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο και τα δύο σουτ του Ματσιούλις βρήκαν σίδερο και ο Παναθηναϊκός έμεινε... απλά με τη νίκη! Πιθανότατα τα πράγματα να είχαν διαφορετική κατάληξη αν στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν στο παρκέ ο Καπόνο, ωστόσο ο Αμερικανός, λόγο στυλ αγώνα, δεν αγωνίστηκε καθόλου.
Τα δεκάλεπτα: 49-21, 38-38, 56-51, 75-62
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 11 (3), Ματσιούλις 8 (1), Ούκιτς 13 (1), Λάσμε 6, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 13 (3), Γκιστ, Μπανκς 9 (3), Σχορτσανίτης 11.
ΕΦΕΣ (Μαχμουτί): Φάρμαρ 10 (1), Ερντέν 7, Τούντσερι 2. Σιπ 4, Γκονλούμ 2, Σαβάνοβιτς 21 (2), Γκόρντον 5, Κούτσο 2, Γκιουλέρ 4, Μπάρατς 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου