Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η ομάδα των ανατροπών!

Όπως στην Πόλη! Όπως με την Κίμκι! Έτσι και στη Σιένα ο Ολυμπιακός με μάγκικη ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε νίκη πρόκρισης αλλά όχι και τη διαφορά (67-68).
Ο Ολυμπιακός θα είχε κάνει την τέλεια δουλειά εάν είχε φύγει με +3 από την Palaestra, αλλά στο τέλος οι Ιταλοί κράτησαν το +2 του πρώτου αγώνα και συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση ως δεύτεροι από τον όμιλο αυτό. Πλέον η ομάδα του Πειραιά είναι 7-4 όσο έχει και η Σιένα. Και τα πάντα θα κριθούν στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί Μακάμπι Τελ Αβίβ και Κίμκι ενώ θα αντιμετωπίσει την Φενερμπαχτσε/Ούλκερ στην Πόλη. Από την αλλη η ιταλική ομάδα έχει να παίξει στην Τουρκία με τη Μπεσίκτας, εντός έδρας με τη Μπαρτσελόνα και τελευταία αγωνιστική στη Βιτόρια απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ.
Είναι Πρωταθλητης Ευρώπης. Και όποτε έχει βρεθεί φέτος με την πλάτη στο καναβάτσο έχει αντιδράσει υποδειγματικά. Αυτό έκανε και απέναντι στη Σιένα, ακόμη και μέσα στο ίδιο το ματς. Οι Ιταλοί βρέθηκαν στο +10 δύο φορές, αλλά οι Πειραιώτες αντέτρεψαν την κατάσταση και τις δύο φορές. Έφτασαν μάλιστα στο +7 που θα τους έδινε τεράστιο προβάδισμα και για τη δεύτερη θέση, αλλά δεν τα κατάφερε να κρατήσει και τη διαφορά στο τέλος.
Ο Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός ήταν και πάλι συγκλονιστικός. Ο Αμερικανός σέντερ έπαιξε και για τον τραυματία Πρίντεζη, αλλά και για τον Πάουελ, ο οποίος βρέθηκε σε κακό βράδυ.Ο 26χρονος σέντερ έκανε φοβερή δουλειά στην άμυνα ενώ όποτε χρειάστηκε έδωσε λύσεις και στην επίθεση. Έκανε όμως και δουλειά που δεν τη δείχνει η στατιστικη. Έβγαλε φοβερή ενέργεια στο παρκέ, έδωσε τρομερές βοήθειες, χτύπησε τη μπάλα όποτε χρειάστηκε για να πάρει
Ο Μπόμπι Μπράουν. Ο Αμερικανος πλέι μέικερ τελείωσε το παιχνίδι με 8 πόντους (2/2βολές, 3/8δίποντα, 0/5τρίποντα), τέσσερα ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ σε 33:41 που βρέθηκε στο παρκε. Εάν ο Αμερικανός πλέι μέικερ τελειώνει τα ματς και δεν έχει διψήφιο αριθμό πόντων και κανένα τρίποντο, η Σιένα είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσει.
Οι δύο ανατροπές που έκανε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 36-26 στο 17' και με -9 στο 53-44 στο 28, αλλά και τις δύο φορές κατάφερε να επιστρέψει στο ματς. Ειδικά η δεύτερη επιστροφή ήταν αυτή που έκανε και τη διαφορά. Με επιμέρους 12-2 οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά με 61-56 και δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους.Μάλιστα ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτασει και στο +7, αλλά δεν το κράτησε στο τελος για να γίνει αφεντικό και για την πρόκριση.
Οι Ιταλοί για ακόμη ένα παιχνίδι γέμισαν την Palaestra και δημιούργησαν καυτή ατμόσφαιρα. Στο τέλος, όμως, έφυγαν απογοητευμένοι από τις εξέδρες.
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-36, 54-49, 67-68
Σιένα (Μπάνκι): Μπράουν 8 (0/5τριπ), Εζέ 6 (9ριμπ), Καραρέτο 3 (1), Κανγκούρ 14 (2/5τριπ), Σανικίτζε 2, Ορτνέρ 5, Τζάνινγκ 14 (3/6τριπ), Χάκετ 4, Μος 11 (3/8τριπ).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10 (11ριμπ), Λο 7, Άντιτς 9 (3/7τριπ), Σπανούλης 10 (1/4τριπ,5ασ), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 8, Σλούκας 11 (1/5τριπ, 5ριμπ), Πάουελ, Πέρκινς, Παπανικολάου 11 (3/6τριπ, 7ριμπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου