Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Το Άλμ(π)α σκόνταψε στη... Μάλαγα!

Ο Παναθηναϊκός ξέσπασε στην Άλμπα Βερολίνου, επικρατώντας με 82-58 ωστόσο το αποτέλεσμα της Μαδρίτης βάζει τους «πράσινους» σε περιπέτειες εν όψει της συνέχειας.
Οι «πράσινοι» έκαναν μία από τις πιο πειστικές φετινές εμφανίσεις τους, ειδικότερα στην άμυνα και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στους Γερμανούς. Ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα περνά σαφώς σε δεύτερη μοίρα μετά από τη νίκη της Μάλαγα.
Ο Παναθηναϊκός παραμένει μία νίκη πάνω από τους Ανδαλουσιανούς και για να πάρει εκείνος την πρόκριση στην επόμενη φάση θα πρέπει να διατηρηθεί στο +1 από τη Μάλαγα. Οι δύο ομάδες έχουν θεωρητικά ίδιας δυσκολίας πρόγραμμα με τη διαφορά πως η Μάλαγα θα παίξει δύο παιχνίδια στην έδρα της.
Ο Παναθηναϊκός τις δύο επόμενες αγωνιστικές θα πάει στη Μαδρίτη και το Μπάμπεργκ ενώ στο φινάλε θα υποδεχθεί την ΤΣΣΚΑ.
Από την άλλη η Μπάμπεργκ, περιμένει την ΤΣΣΚΑ, θα πάει στην Πόλη να παίξει με την Εφές και στο τέλος υποδέχεται την Άλμπα.
«Παίζουν» και οι ισοβαθμίες
Πλέον μετά και από τα αποψινά αποτελέσματα, πέρα από τη μάχη για την τέταρτη θέση, «φούντωσε» και εκείνη της πρωτιάς και του πλεονεκτήματος. Με τις Ρεάλ και Εφές στις 9 νίκες η ΤΣΣΚΑ που έχει 8 μπορεί να ελπίζει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις.
Και αυτό είναι σημαντικό και για τον Παναθηναϊκό καθώς σημαίνει πως θα πάει την επόμενη αγωνιστική στη Μάλαγα με έξτρα κίνητρο. Αν όμως δεν τα καταφέρει εκεί τότε στην τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ μπορεί να παίζει το πλασάρισμά της απέναντι στους «πράσινους».
Την... καθάρισε από το ξεκίνημα
Απέναντι στην Άλμπα, ο Παναθηναϊκός μπήκε με σαφή προσανατολισμό να κάνει το παιχνίδι εύκολο. Με πίεση στην άμυνα, συγκέντρωση στα ριμπάουντ αλλά και σωστό ρυθμό στην επίθεση.
Η διαφορά άνοιξε από πολύ νωρίς και ήδη με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός ήταν στο +10 (21-11). Συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό και στη δεύτερη περίοδο αλλά και επιθετική πολυφωνία, οι «πράσινοι» ανέβαζαν διαρκώς τη διαφορά και λίγο πριν από τν ανάπαυλα ο Διαμαντίδης με τρίποντο την έστειλε στο +20 (48-28).
Πέρα από τους 28 πόντους που δέχθηκαν στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε αυτό το διάστημα σούταραν με 76% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα, δείγμα του ρυθμού που είχαν στην επίθεσή τους.
Ο ρυθμός δεν έπεσε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο και ο κόσμος που βρισκόταν στο ΟΑΚΑ είδε στη λήξη της περιόδου τον Παναθηναϊκό να προηγείται με +30 (67-37). Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Μάλαγα με ένα γρήγορο 11-2 προσπάθησε να κατεβάσει τη διαφορά και προς στιγμή τα κατάφερε δίχως βέβαια να βάλει ιδιαίτερα προβλήματα στον Παναθηναϊκό που έφτασε στην επικράτηση με 82-58. 
Τα δεκάλεπτα: 21-11, 50-28, 67-37, 82-58
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 4 (1), Ματσιούλις 16 (4/4 τριπ.), Ούκιτς 8, Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 8 (2 τριπ., 9ασ.), Γκιστ 6, Μπανκς 8 (2), Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης 2, Σχορτσανίτης 10 (5ριμπ.).
ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Ομπράντοβιτς): Σούλτζε, Σάφαρτσικ 6 (2)μ Τόμπσον 5, Μπάιαρς 4 (1), Ντζέντοβιτς 8, Μιράγιες 4, Γουντ 9 (3), Τραορέ 6, Φόστερ 5 (1), Ιντμπίχι 6, Μόρλεϊ 5 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου