Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Σαλάτα του ΣΕΦ!

Το όπλο του ΣΕΦ έγινε «μαύρη τρύπα» φέτος και ο Ολυμπιακός γνωρίζοντας ήττα σοκ από τη Μακάμπι (67-73) έμπλεξε σε τετραπλή ισοβαθμία και κινδυνεύει μέχρι και με αποκλεισμό!
Ο Ολυμπιακό ηττήθηκε για τρίτη φορά στο TOP-16 μπροστά στο κοινό του και πλέον βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόκριση στα play off και για να είναι σίγουρος θα πρέπει να κάνει το «δύο στα δύο». Οι Ισραηλινοί πέτυχαν την πέμπτη συνεχόμενη νίκης τους και πλέον είναι και αυτοί στο κυνήγι της πρόκρισης με πάρα πολλές πιθανότητες.
Κατάφερε να… υπνωτίσει τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος για περισσότερα από 25’ λεπτά. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έφτασε να προηγείται ακόμη και με 18 πόντους στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, έπαιξε έξυπνα, πήγε το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελε και τελικά νίκησε βάζοντας σε απίστευτους μπελάδες τον Ολυμπιακό ακόμη και για την πρόκριση.
Ο Ντέβιν Σμιθ. Ο Αμερικανός φόργουορντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους, δεν ήταν πρώτος σκόρερ της «ομάδας του λαού», αλλά με τα σουτ-μαχαιριές που έβαλε… σκότωσε τους Πειραιώτες.
Ο Κάιλ Χάινς. Ο άνθρωπος που έχει κάνει τη διαφορά φέτος αμέτρητες φορές για τον Ολυμπιακό, ήταν αυτός που έχασε όλες τις ευκαιρίες που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» να πλησιάσουν στο 62-65 ή ακόμη και να ισοφαρίσουν. Σε 16:00 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ ο 26χρονος σέντερ είχε 4 πόντους , 5 ριμπάουντ, 3 κοψίματα και ένα λάθος.
Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 18 πόντους στο ημίχρονο (23-41). Αλλά ήταν δεδομένο πως δεν μπορούσε να παίξει χειρότερα. Έτσι προσπάθησε στο δεύτερο μισό για τη μεγάλη ανατροπή. Και κατάφερε να μειώσει πολλές φορές σε απόσταση αναπνοής. Αλλά κάθε φορά οι Ισραηλινοί είχαν την απάντηση. Στο 53-56 ο Σμιθ με τρίποντο στη λήξη της επίθεσης έκανε το 53-59 στο 32’. Στο 55-61 πάλι ο Σμιθ μετά από τρίτο επιθετικό ριμπάουντ της Μακάμπι έβαλε την ομάδα του στο +6. Στο 60-63 ο Χάινς… χάνει τον Τζέιμς και δέχεται καλάθι με τη λήξη της επίθεσης από επαναφορά. Και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχει τρεις ευκαιρίες είτε να ισοφαρίσει είτε να πλησιάσει στον πόντο. Αλλά ο Χάινς χάνει δύο… τετ α τετ και στη συνέχεια κάνει λάθος αφού του φεύγει η μπάλα από τα χέρια. Και μετά τις τρεις χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού ήρθε το απίστευτο τρίποντο του Σμιθ από τα εννιά μέτρα στη λήξη της επίθεσης στο 39’ που έκανε το 62-68 και όλα τελείωσαν.
Περίπου 5.500-6.000 φίλοι των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ, αλλά έφυγαν απογοητευμένοι μιας και οι Πειραιώτες γνώρισαν την τρίτη τους ήττα στο TOP-16 μπροστά στο κοινό τους.
Δεκάλεπτα: 13-21, 23-41, 49-56, 67-73

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου