Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Καλώς τα παιδιά (πάει για)... 3-0!

Ο Ολυμπιακός παίζοντας ως πρωταθλητής Ευρώπης, ισοπέδωσε την Εφές 71-53, έκανε το 2-0 και πάει στην αγαπημένη του Πόλη για να γίνει... Λονδρέζος!
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αφεντικά στο δεύτερο παιχνίδι με την τουρκική ομάδα, έκαναν το 2-0 και ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη με στόχο από εκεί να «πετάξουν» για Λονδίνο. Την Τετάρτη (17/4) το τρίτο παιχνίδι της σειράς.
Είναι σε καλή κατάσταση, τη σωστή στιγμή και με τον σωστό αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκει και πάλι τα πατήματα του στην πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν. Οι Πειραιώτες ήθελαν όσο τίποτα το 2-0 και το έδειξαν. Πλέον έχουν μπροστά τους τρεις ευκαιρίες για να τσεκάρουν το «εισιτήριο» για το Φάιναλ Φορ του Λονδίνου.
Ο Πέρο Άντιτς. Ο Σκοπιανός φόργουορντ ήταν σε κακή κατάσταση τον τελευταίο ένα μήνα, αλλά… αφυπνίστηκε σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Ο Άντιτς «ντύθηκε» Πρίντεζης και έδωσε στον Ολυμπιακό 11 πόντους με τρία τρίποντα, έπαιξε σπουδαία άμυνα και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του.
Ο Σάσα Βούγιασιτς. Ο Σλοβένος φόργουορντ φαίνεται πως δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και το γεγονός πως πιέστηκε για να επιστρέψει και να προλάβει τα ματς με τον Ολυμπιακό του βγήκε σε κακό. Ο πρώην ΝBAer ήταν σε άλλο γήπεδο, τρομερά άστοχος, κακός στην άμυνα και εξόργισε ουκ ολίγες φορές τον Οκτάι Μαχμούτι. Μάλιστα ο Βούγιασιτς χρειάστηκε 38’ λεπτά για να πετύχει τους πρώτους του πόντους στο ματς. Έβαλε ένα δίποντο στο 38’ και αυτό ήταν όλο.
O Oλυμπιακός προηγήθηκε 35-26 στο ημίχρονο, αλλά οι Τούρκοι έδειχναν ικανοί να απειλήσουν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, ο Πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρώπης ισοπέδωσε την παρέα του Τζόρνταν Φάρμαρ. Το 39-33 μετατράπηκε μέσα σε ένα πεντάλεπτο σε 49-34 με επιμέρους 10-1 και κάπου εκεί η Αναντολού Εφές πέταξε λευκή πετσέτα.
Περισσότεροι από 10.000 φίλοι των Πειραιωτών βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ. Οι φίλοι του Ολυμπιακού δημιούργησαν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Μάλιστα στο -10 (2-12) του ξεκινήματος άπαντες σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα που δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι, αλλά το… γύρισαν μέσα σε λίγα λεπτά.
Δεκάλεπτα: 14-16, 35-26, 52-40, 71-53
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 3, Άντιτς 11 (3), Σπανούλης 15, Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 1, Σλούκας 5 (1), Πάουελ 4, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 5 (1), Κατσίβελης.
Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 8, Βούγιασιτς 2, Ερντέν 3, Τουντσερί, Σιπ 7 (1), Γκονλούμ 11, Σαβάνοβιτς 5 (1), Λούκας 4, Γκιουλέρ 2, Μπάρατς 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου