Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Σούπερ Φινλανδοί, η νίκη στην Γαλλία

Οι Γάλλοι... κατάφεραν να πάνε στην παράταση το παιχνίδι με την Φινλανδία και εκεί το καθάρισαν. Καθοριστικός ο Ντε Κολό, πρώτος σκόρερ ο Πάρκερ με 23 αλλά και χαμένο buzzer beater.
Το μόνο ζητούμενο στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η διαφορά. Στους πόσους θα σταματήσει η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλίας κόντρα στην Φινλανδία. Και μέσα στην έδρα της παίζει (Μονπελιέ) και πυρηνικό οπλοστάσιο διαθέτει. Και μπορεί να μην άνοιγε πολύ την διαφορά (το +14 ήταν η μεγαλύτερη του αγώνα) αλλά το ματς το έλεγχαν. Απλά οι Φινλανδοί ήταν ένα... κακό σπυρί. Πάντα έβρισκαν τρόπο να μειώνουν. Πάντα έβρισκαν τον δρόμο για να βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι.
Και δικαιώθηκαν. Γιατί στην 4η περίοδο έκαναν ένα απίστευτο σερί 21-7 και έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση με τον Σαλίν ν' απαντάει στο τρίποντο του Ντε Κολό για το 81-81. Ο Τόνι Πάρκερ αστόχησε στην τελευταία επίθεση και κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Ε, η υπέρβαση είχε ήδη γίνει για τους Φινλανδούς. Στην Παράταση το επί μέρους σκορ ήταν 16-6. Γιατί πολύ απλά οι Γάλλοι σοβαρεύτηκαν. Πήγαν στα σίγουρα και επικράτησαν στην πρεμιέρα. Οι Γάλλοι που είχαν 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Πάρκερ 23, Μπατούμ 16, Ντε Κολό 16, Λοβέρν 13 και Γκομπέρ 11) πήραν τη πρώτη νίκη.
Ομως τις εντυπώσεις τις κέρδισαν οι Φινλανδοί. Με τον Γουίλσον που τους κράτησε στο ματς στο πρώτο ημίχρονο (τελείωσε με 21), τον Κόπονεν με 15 και με τον Μέρφι που κατέβασε 11 ριμπάουντ στα... ντερέκια των Γάλλων.
Επειδή η Φινλανδία έκανε την υπέρβασή της κατά την διάρκειά του αγώνα. Στην παράταση λύγισε. Και ναι με τέτοιο πυρηνικό υλικό που έχει η Γαλλία θα ήταν το απόλυτο φιάσκο να έχανε μέσα στην έδρα της από τους Φινλανδούς. Και στην παράταση μέτρησε η ποιότητα.
Ο Νάντο Ντε Κολό. Ο Πάρκερ μπορεί να έβαλε 23 αλλά ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα. Κι έβαλε και το τρίποντο που έκανε το 81-78. Αλλο εάν στην συνέχεια ισοφαρίστηκε η Γαλλία για να πάει στην παράταση το ματς.
Φουρνιέ. Οκτώ πόντους και λίγα πράγματα. Εβαλε τα τρία σουτ που έπρεπε να βάλει αλλά μέχρι εκεί.
Το καλάθι και φάουλ του Λοβέρν στην παράταση με τους Γάλλους να παίρνουν διαφορά επτά πόντων. Εκείνη την στιγμή τελείωσε και το ματς για τους Γάλλους. Αν μη τι άλλο πάντως οι Φινλανδοί τους έβαλαν πολύ δύσκολα.
Τα δεκάλεπτα: 24-22, 45-37, 68-60, 81-81, 97-87

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου