Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Είχε Μπιέλιτσα η Σερβία!

Με καλάθι του Νεμάνια Μπιέλιτσα στα -0,9'' η Σερβία πήρε τη δεύτερη νίκη της στο Eurobasket απέναντι στη Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι (68-66).
Μετά την νικηφόρα πρεμιέρα η Σερβία του Σάσα Τζόρτζεβιτς έκανε το 2/2 στο Eurobasket 2015 χάρις στο νικητήριο καλάθι από τον Νεμάνια Μπιέλιτσα!
Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είχε 7 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Μιλουτίνοφ μπήκε στο παρκέ για 2:34, ενώ ο Κούζμιτς σε 14:55 είχε 4 πόντους και 7 ριμπάουντ.
Από την άλλη μεριά ο Ντιρκ Νοβίτσκι (3/11δίπ.) είχε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, όσους κι ο Τιμπόρ Πλάις (7ριμπ.).
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το τέλος και καμία δεν μπορούσε να διατηρήσει κάποια διαφορά. Με δύο καλάθια από τον Κούζμιτς και 2/2 βολές από τον Μπογκντάνοβιτς οι Σέρβοι ξέφυγαν με +6 πόντους (56-50). Το τρίποντο από τον Σάφαρτζικ όμως δεν άργησε να έρθει κι ο Νοβίτσκι έφερε ξανά τα πράγματα στην θέση τους (56-55 στο 35').
Τελικά, όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Νέντοβιτς πήρε την ασίστ από τον Μπιέλιτσα για το 66-63, ο Πλάις έπειτα αστόχησε κι ο Σάφαρτζικ μάζεψε το ριμπάουντ για να ισοφαρίσει (66-66). Η συνέχεια είχε πρωταγωνιστεί τον Μπιέλιτσα που χάρισε στην ομάδα του τη νίκη.
Μετά την απίστευτη πρεμιέρα στο Eurobasket με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ κόντρα στην Ισπανία,ο Νεμάνια Μπιέλιτσα απόψε σταμάτησε στους 12 πόντους (3ριμπ., 3ασ.) και πέτυχε και το νικητήριο καλάθι για την ομάδα του.
Η Σερβία μπορεί να νίκησε, ωστόσο σίγουρα ο Μίλος Τεόντισιτς θέλει ν' αφήσει πίσω την αποψινή του εμφάνιση. Ο Σέρβος άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που ήταν αρκετά εκνευρισμένος από την αρχή της αναμέτρησης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 0/9 τρίποντα και 3 λάθη. Στα θετικά είχε 3/4 δίποντα, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ σε 32:32.
Στα -24'' ο Σάφαρτζικ πήρε την ασίστ από τον Νοβίτσκι και βρήκε στόχο έξω από τα 6,75μ. (66-66). Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα όμως είπε την τελευταία κουβέντα! Ο Σέρβος φόργουορντ πήγε μέχρι το καλάθι στα -0,9'' και στην τελευταία επίθεση των Γερμανών ο Σάφαρτζικ δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση.
Η Σερβία απόψε κρατάει τη νίκη και συγκεντρώνεται στην επόμενη αναμέτρηση με την Ισλανδία (8/9) που θα έχει την ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη της.
Η Γερμανία θέλει ν' αφήσει πίσω τη μουδιασμένη πρεμιέρα κόντρα στην Ισλανδία και τη μέτρια εμφάνιση απέναντι στη Σερβία που ηττήθηκε. Οι Γερμανοί απόψε είχαν πρόβλημα στα επιθετικά ριμπάουντ (14 η Σερβία, 6 η Γερμανία).
Η Σερβία από τη μεριά της δεν έβαζε τρίποντο με τίποτα! Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς είχαν 4/30! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου