Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Είπαν να... σοβαρευτούν!

Οι Γάλλοι μετά το... σοκ της παράτασης από τους Φινλανδούς διέλυσαν τους Βόσνιους με 54-81! Ξανά κορυφαίος ο Νάντο Ντε Κολό. Επιασε τον Γκάλη ο Πάρκερ!
Επρεπε ν' απαντήσουν. Είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης. Εχουν κατεβάσει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο. Παίζουν και στην έδρα τους. Κι όμως. Στην πρεμιέρα του Eurobasket οι Γάλλοι έπρεπε να πάνε στην παράταση για να νικήσουν τους Φινλανδούς.
Και το έκαναν. Με εμφατικό τρόπο. Κόντρα στους Βόσνιους έδειξαν γιατί είναι το φαβορί για το χρυσό. Εκ των φαβορί αν προτιμάτε. Οι Γάλλοι πάτησαν γκάζι στην δεύτερη και (κυρίως) την τρίτη περίοδο και στα τελευταία δέκα λεπτά άραξαν στο πάγκο οι βασικοί για να ξεκουραστούν.
Το εκπληκτικό του αγώνα; Γιατί να το αναλύσουμε δεν έχει και νόημα όταν οι Γάλλοι έριξαν 30 πόντους στην γ' περίοδο και δέχτηκαν μόλις 10. Οι 11 πόντοι του Τόνι Πάρκερ. Ο Γάλλος έφτασε τους 1030 και τον Νίκο Γκάλη στην κορυφή των σκόρερ στην ιστορία των Εurobasket. Σημαντική λεπτομέρεια; Εχει παίξει σχεδόν τα διπλάσια παιχνίδια!
 Επειδή οι Γάλλοι αποφάσισαν να παίξουν ως πρωταθλητές Ευρώπης. Μετά την πρώτη περίοδο είπαν να καθαρίσουν το ματς στις επόμενες δύο. 20-11 και 30-10 (!) τα επί μέρους σκορ στην β' και γ' περίοδο.
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Νάντο Ντε Κολό! Κι όμως. Ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ τα κάνει όλα και συμφέρει. 12 πόντοι, 7 ριμπάουντ (!) και 2 ασίστ.
Ο Κικάνοβιτς. Οχι οτι μπορούμε να κρίνουμε σοβαρά κάποιον από την Βοσνία αλλά οι 5 πόντοι με 1/7 είναι ο ορισμός του «πέρασε και δεν ακούμπησε».
Σ' ένα παιχνίδι 30 πόντων δεν μπορούμε να σταθεί σε κάποια συγκεκριμένη φάση-κλείδι. Στις δύο περιόδους (δεύτερη και τρίτη) οι Γάλλοι πάτησαν γκάζι και ουδέποτε κοίταξαν πίσω. 
Το ολοκληρωτικό μπάσκετ οι Γάλλοι. Απάντησαν για τον πρώτο αγώνα που κατάφεραν και πήγαν το ματς στην παράταση. Και ταυτόχρονα ξεκούρασαν και αρκετούς παίκτες ενόψει της συνέχειας.
Οι Βόσνιοι; Τα πάντα! Ούτε σε dvd δεν πρέπει να κρατήσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πέτυχαν μόνο 11 πόντους στην δεύτερη περίοδο κι άλλους 10 στην τρίτη.
Τα δεκάλεπτα: 15-17, 26-37, 36-67, 54-81

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου