Όπως προκύπτει από το σύστημα αξιολόγησης λοιπόν, η Μπαρτσελόνα έχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία και ακολουθούν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης που συμπληρώνουν το πρώτο γκρουπ. Οι δυο ομάδες που εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους ομίλους από τα προκριματικά θα τοποθετηθούν στο τελευταίο γκρουπ.
Σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης, η κάθε ομάδα παίρνει 2 βαθμούς για κάθε νίκη και 1 για κάθε ήττα στην κανονική περίοδο. Υπάρχει πριμοδότηση 2 βαθμών για την πρόκριση στο TOP16, 2 ακόμα για την πρόκριση στα playoffs, 1 βαθμού για την παρουσία στο Final Four και ενός ακόμα για την πρόκριση στον τελικό. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δυο ομάδων, τότε λαμβάνονται υπόψη οι περισσότερες νίκες και αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία προηγείται η τελική κατάταξη στην Ευρωλίγκα ή και στο Eurocup αν χρειαστεί.

Πρώτο γκρουπ δυναμικότητας
Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Ρεάλ Μαδρίτης

Δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας
Σιένα
Κάχα Λαμποράλ
Μακάμπι Τελ Αβίβ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τρίτο γκρουπ δυναμικότητας
Παρτιζάν
Ούνικς Καζάν
Μάλαγα
Φενερμπαχτσέ

Τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας
Πρόκομ
Μπιλμπάο
Εφές
Ζαλγκίρις

Πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας
Ολίμπια Μιλάνου
Ολίμπια Λ.
Μπάμπεργκ
Καντού

Έκτο γκρουπ δυναμικότητας
Νανσί
Ζάγκρεμπ
Ομάδα Προκριματικών Α
Ομάδα Προκριματικών Β

Προκριματική φάση Ευρωλίγκας

Στα προκριματικά θα δημιουργηθούν δυο όμιλοι των 8 ομάδων που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε νοκ άουτ αναμετρήσεις. Οι 16 ομάδες χωρίστηκαν σε γκρουπ δυναμικότητας ως εξής:

Πρώτο γκρουπ δυναμικότητας
Αλμπα
Βιλερμπάν

Δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας
Κίμκι
Λιέτουβος Ρίτας

Τρίτο γκρουπ δυναμικότητας
Τσιμπόνα
Νίμπουρκ

Τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας
ΠΑΟΚ
Σαρλερουά

Πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας
Ντόνετσκ
Γαλατασαράι

Έκτο γκρουπ δυναμικότητας
Σολέ
Μπάνβιτ

Έβδομο γκρουπ δυναμικότητας
Μπουντούσνοστ
Τουρόφ

Όγδοο γκρουπ δυναμικότητας
Γκραβελίν
Ρίγα

Η κλήρωση θα αφορά σε ποιο από τους δυο ομίλους θα τοποθετηθεί η κάθε ομάδα. Οι διασταυρώσεις έπειτα, είναι γνωστές, καθώς θα αναμετρηθούν μεταξύ τους οι  ομάδες των γκρουπ δυναμικότητας 1-8, 4-5 (οι νικητές αυτών θα κοντραριστούν για μια θέση στον τελικό του προκριματικού ομίλου) και 3-6, 2-7 (οι νικητές αυτών επίσης, θα κοντραριστούν για μια θέση στον τελικό του προκριματικού ομίλου).
'Οπως φαίνεται και στο διάγραμμα (φωτό), ο ΠΑΟΚ για να φθάσει στον τελικό θα αγωνιστεί στην πρώτη φάση με μια εκ των Ντόνετσκ ή Γαλατασαράι και αν προκριθεί με μια εκ των Αλμπα, Βιλερμπάν, Γκραβελίν ή Ρίγα.